Politie Kortrijk pakt man op die dreigde met jachtgeweer en samoeraizwaard

In Kortrijk is woensdagavond een gewapende man opgepakt die zich had verschanst in zijn woning. Eerder die dag moest de politie al ter plaatse komen nadat hij zijn huisgenoot had bedreigd met een samoeraizwaard. Hij werd opgepakt en zal worden verhoord.

De feiten vonden plaats in de Hoveniersstraat aan de achterkant van het station. Tijdens een discussie had een 64-jarige man zijn huisgenoot bedreigd met een samoeraizwaard. Daarop kwam de politie ter plaatse en nam de man mee.

“Later die namiddag kon hij opnieuw naar huis, maar toen is het helemaal geëscaleerd”, klinkt het bij het parket. “De man had zich met een jachtgeweer verschanst in de flat en dreigde ermee zichzelf iets aan te doen. Daarop werd het hele gebouw ontruimd. De flatgenoot was niet aanwezig dus van een gijzeling was geen sprake, maar hij heeft wel enkele keren geschoten in zijn appartement. Uiteindelijk slaagden de speciale eenheden erin om de man te overtuigen zich over te geven.”

The post Politie Kortrijk pakt man op die dreigde met jachtgeweer en samoeraizwaard is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ondanks toenemende druk, blijft Amerikaanse president Biden vastberaden: “Ik blijf in de race en ga de verkiezingen winnen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft nogmaals gezegd dat hij in de race blijft voor een nieuwe termijn als president van de Verenigde Staten. Dat heeft hij verkondigd in een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Wisconsin. Eerder op de dag had een groep van prominente Democratische donoren een brief gestuurd naar de 81-jarige Biden waarin ze hem oproepen om zich

Lees meer »

Verenigde Naties na eigen onderzoek: “Zeer waarschijnlijk” dat Oekraïens kinderziekenhuis door Russische raket is geraakt

Rusland ontkent dat het verantwoordelijk is voor de aanval van gisteren op het belangrijkste kinderziekenhuis van Oekraïne. Maar Oekraïne zegt dat het "ondubbelzinnig" bewijs heeft dat het om een directe inslag van een Russische raket gaat. Ook de Verenigde Naties concluderen uit eigen onderzoek dat het "zeer waarschijnlijk" is dat het om een Russische voltreffer gaat.

Lees meer »

Proces tegen Sven Pichal meteen uitgesteld tot na de zomervakantie

Het proces tegen ex-radiopresentator Sven Pichal, dat normaal gezien vandaag van start zou gaan met een inleidende zitting, is uitgesteld naar september. De advocaten van Pichal hebben om extra tijd gevraagd tot na de vakantieperiode. De advocaten overwegen ook om de zaak achter gesloten deuren te laten behandelen, zonder pers en publiek. Pichal wordt vervolgd voor het bezit en de

Lees meer »

Lichtgewonde bij steekpartij in Schaarbeek

Bij een steekpartij de in de Brusselse gemeente Schaarbeek is zaterdagavond een persoon lichtgewond geraakt. Dat meldt Bruzz en de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) bevestigt het nieuws. De juiste omstandigheden van de steekpartij worden nog onderzocht.

Lees meer »

1.410 jobs op de helling bij Audi Vorst, vakbonden vrezen voor sluiting: “Eind volgend jaar kan het al zover zijn”

Audi overweegt om vroeger te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron op de site in Vorst. Dat heeft de autoconstructeur dinsdagavond bekendgemaakt na de start van een bijzondere ondernemingsraad. 1.410 jobs zouden in oktober al verdwijnen. “Dit is heel slecht nieuws. We gaan richting een sluiting tegen eind 2025”, klinkt het bij de vakbonden.

Lees meer »

Info-Loppem stopt na 52 jaargangen

Het laatste nummer van Info-Loppem, de papieren band tussen verenigingen en inwoners van Loppem, is van de persen gerold. Na 52 jaargangen houdt het blad ermee op.
The post Info-Loppem stopt na 52 jaargangen appeared first on KW.be.

Lees meer »

2 dagen feest, vuurwerk en peperdure cadeaus: petekind van prins Laurent viert 21ste verjaardag op grootse wijze

Omringd door een stapel cadeaus van de duurste merken vierde prinses Carolina van Bourbon-Sicilië haar 21ste verjaardag. The place to be was Porto Cervo in Sardinië, waar de prinses familieleden en vrienden optrommelde om deel uit te maken van het extravagante feest. Onder de Italiaanse zon blies het petekind van prins Laurent (60) de kaarsjes uit van een gigantische taart

Lees meer »

Na dodelijk ongeval door noodweer: waarom was park in Ukkel niet vroeger gesloten?

Het Wolvendaalpark in Ukkel, waar gisteren door het noodweer een baby om het leven kwam, was nog geopend toen dat ongeval plaatsvond. Het park valt onder de verantwoordelijkheid van de burgemeester, die zich voor het sluitingsuur heeft gebaseerd op de expertise van Leefmilieu Brussel. "Maar het is gisteren veel sneller gegaan dan verwacht", legt Judith Verbist van Leefmilieu Brussel uit.

Lees meer »

’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk

Exact een jaar geleden riep de Vlaamse overheid individueel maatwerk in het leven. Die gesubsidieerde vorm van tewerkstelling biedt werknemers met een arbeidsbeperking bijkomende kansen op werk. Maatwerkbedrijf ’t Veer gelooft sterk in het potentieel van individueel maatwerk en zet volop mee zijn schouders hieronder.
The post ’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk appeared first on KW.be.

Lees meer »