Piepjong Blankenberge Two ontvangt ervaren Oedelem Two

Het had het duel van de leiders in derde provinciale kunnen zijn, maar de Blankenbergse jeugd verslikte zich een paar keer in het eigen enthousiasme. Bij Oedelem loopt alles op wieltjes, zodat zij hun ongeslagen status opnieuw willen verdedigen. Beide ploegen geloven in hun winstkansen, maar spelen andere troeven uit.

“Het had drie op drie kunnen zijn”, opent Blankenberge-coach Bruno Van Gorp zijn analyse, “maar weet je dat we vorige zaterdag met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar op het terrein stonden om ACJ Brugge te verslaan? Je weet dat je met zo’n jeugdige groep geduld moet hebben, maar dat hebben we. Het mooie en bewonderenswaardige is dat zelfs een vijftal jongens die niet voorzien waren, in augustus hun plaats in de Two-ploeg afgedwongen hebben. Daardoor zit ik nu met een positief selectieprobleem.”

Leider

Ook bij Oedelem heerst hoogconjunctuur. Kevin Vanhauter ruilde de coachplank nogmaals voor het spelersplunje en beleeft daar voorlopig veel plezier aan. “We voegden jong talent toe aan onze eerder oude kern en dat begint te renderen. Neem daar een coach als Kristof De Mey bij, voor wie het in Oedelem altijd een beetje thuiskomen is, en je mag niet versteld staan dat de resultaten volgen. Bij die drie overwinningen zit onder andere de moeilijke verplaatsing naar Eernegem, maar ik verwacht dat eveneens van onze komende uitstap naar de kust.”

Blankenberge voorziet alvast een warm onthaal. “We gaan dat opnieuw met een zeer jonge ploeg doen”, aldus Van Gorp. “Eigenlijk hebben we maar vijf echte senioren, maar het zijn de jongeren die de ploeg dragen. De U18-spelers zorgen voor intensiteit en eigenen zich verbazingwekkend snel de gevraagde concepten toe. Pieter De Rycker, die de One-ploeg coacht en met wie ik haast dagelijks overleg, en ikzelf zijn van oordeel dat dit de juiste weg is. Ook bij de U16 en zelfs de U14 is heel wat talent in aantocht. Zij maken de komende jaren de dienst uit.” (MD)

Zaterdag 14 oktober om 18 uur: Blankenberge Two – Oedelem Two.

The post Piepjong Blankenberge Two ontvangt ervaren Oedelem Two is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso”

De food start-up The Nutty Farmer uit Zwevegem heeft de award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer 2024 van gemeente Zwevegem in de wacht gesleept tijdens de Tranzformer awards.
The post Start-up The Nutty Farmer wint award voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer: “Meer jobs en winst voor boeren in Burkina Faso” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

Zeker 27 mensen doodgedrukt bij religieus festival in noorden van India

Bij een druk bijgewoonde religieuze bijeenkomst in de noordelijke Indiase staat Uttar Pradesh zijn volgens de hulpdiensten zeker 27 mensen verpletterd. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder oploopt, want “er komen nog steeds lichamen binnen” volgens de gezondheidsdienst bij het Franse persbureau ‘AFP’. De politie had het bij persbureau ‘Reuters’ zelfs over zo’n zestig doden.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sneer naar prinses Kate of Ode aan prinses Diana? Meghan haalt stiekem haar naam van Archies geboorteakte

Meghan Markle (42) heeft stiekem haar eigen naam van de geboorteakte van haar zoon, prins Archie (5), laten verwijderen. Elf dagen na de geboorte van Archie in 2019 verving ze de naam ‘Rachel Meghan’ door ‘Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Sussex’. Online wordt er nu volop gespeculeerd over de twee redenen waarom prins Harry (39) en Meghan deze keuze

Lees meer »

“Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken Zulte Waregem-coach Sven Vandenbroeck begonnen aan Operatie Promotie

De voorbereiding bij Zulte Waregem is nu ook echt begonnen. De eerste oefenwedstrijd werd gewonnen, de open training voor fans is gegeven. Een gesprek met nieuwbakken T1 Sven Vandenbroeck. “In 1B moet je niet te lang met hetzelfde systeem voetballen.” We kunnen ons dus verwachten aan tactische flexibiliteit.
The post “Iedereen moet spreken over willen promoveren, niet moeten”: Nieuwbakken

Lees meer »

Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen verschijnen binnenkort wel nog voor rechtbank

De Brugse raadkamer heeft eerder deze week besloten om K.S. voorwaardelijk vrij te laten in een onderzoek naar een moordpoging. De Oostendse twintiger werd onder elektronisch toezicht geplaatst, maar hoeft dus niet langer in de gevangenis te verblijven. Het dossier werd inmiddels ook doorverwezen naar de correctionele rechtbank.
The post Laatste verdachte brutale steekpartij vrij met enkelband, maar kompanen

Lees meer »