Open Harten organiseert kaasavond: “Zo steunen we projecten van stads- en streekgenoten”

Op zaterdag 21 oktober organiseert Open Harten Poperinge voor de derde maal zijn kaasavond ten voordele van de projecten van stads- en streekgenoten. Het Enko-onderwijsproject van Mien De Graevee en de blindenschool in Mushasha (Burundi) van Cécile Camerlynck zijn de twee hoofdprojecten van de kaasavond 2023.

“Open Harten kiest er sinds de vernieuwde visie en werkwijze voor om telkens per activiteit twee hoofdprojecten uit te kiezen, maar laat daarbij wel ook zijn andere projecten delen in de opbrengst. De hoofdprojecten krijgen een groter aandeel van de winst. Bij een volgende activiteit zijn het dan twee andere projecten die het meest gesponsord worden”, vertelt Jan Vanriest van Open Harten.

Momenteel zet Open Harten zich in voor zes projecten. “In Afrika sponsoren we drie verscheidene activiteiten in drie verscheidene Afrikaanse landen. Het Enko-onderwijsproject van Mien De Graeve, de blindenschool in Mushasha (Burundi) van Cécile Camerlynck en het huisvestingsproject van Christine Mukantwali (Rwanda) via pater Hugo Pareyn. In Chili gaat het om het opvanghuis Hogar Quillahua voor meis-jes ondersteund door Mariette Kesteman. In Bandel (West-Bengalen –India) is er steun voor het weeshuis van de Sisters Adorers via Jan Vanriest en tenslotte krijgt ook broeder Marc Beddeleem ondersteuning voor zijn werk bij daklozen in diverse grote steden.”

(Lees verder onder de foto.)

Het Enko-onderwijsproject van Mien De Graevee is één van de hoofdprojecten van de kaasavond 2023. © gf

Kaasavond 2023

Het Enko-onderwijsproject van Mien De Graeve en de blindenschool in Mushasha (Burundi) van Cécile Camerlynck zijn de twee hoofdprojecten van de kaasavond 2023. Het Enko-onderwijsproject zorgt ervoor dat in diverse landen in Afrika scholen ontstaan waar onbemiddelde jongeren door financiële ondersteuning toch de kans kunnen krijgen om verder te studeren. Cécile Camerlynck trekt al enkele jaren naar Burundi om daar diverse projecten te ondersteunen. “Zo werkt ze in het ziekenhuis en de gevangenis. Ze geeft lessen en helpt verlaten straatkinderen. En er is ook haar hulp voor de blindenschool in Mushasha.”

De kaasavond vindt plaats op zaterdag 21 oktober. Om 17 uur is er een eucharistieviering in de O.L.V.-kerk in Poperinge en om 18.30 uur start de kaasavond in het LMC-college in Poperinge (toegang via Deken De Bolaan). Kaarten bestellen kan bij Cécile Camerlynck (0477 98 80 21), Mariette Kesteman (057 21 85 52), Lucréce Louwagie (0488 56 97 79) en Jan Vanriest (0473 56 98 31). Betalen via rekeningnummer BE03 4673 3583 3184 van Open Harten Poperinge. (LBR)

The post Open Harten organiseert kaasavond: “Zo steunen we projecten van stads- en streekgenoten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Ex-politiemensen Carl en Freyke verzeilden in vastgoedsector op Tenerife: “We hebben het onderschat, maar we zijn plantrekkers”

Tot zes jaar geleden bepaalden criminelen het leven van Carl Vorsselmans (50) en Freyke Van Looveren (33), nu staan ze (bijna) dag en nacht paraat voor hun Vlaamse klanten. Tweedeverblijvers die aan de Spaanse kust, op Tenerife en binnenkort ook in Mallorca op zoek zijn naar een woning. “We hebben niet echt een vaste stek. We leven als nomaden, zou

Lees meer »

Opschudding tijdens gemeenteraad Kuurne: “Dit is normvervaging en graaipolitiek”

De Kuurnse gemeenteraad van 4 juli verliep erg routineus, maar het venijn zat in de staart. Tijdens de variaronde startte Tom Leece (Nieuw Kuurne) een aanval naar de burgemeester en zijn schepencollege. Hij had namelijk de onkosten van de afgelopen drie jaar ingekeken en was tot enkele opmerkelijke vaststellingen gekomen, aldus Leece zelf. “Wat doen taarten, pralines of sponsoring van

Lees meer »

Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd ‘Blik op de Toekomst’ met werk ‘Groeien en Bloeien’

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstenwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de Vrije Basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van Vrije Basisschool wint kunstenwedstrijd

Lees meer »

De eerste reacties op de zware nederlaag van de Tories en winst voor Labour en Reform in Britse verkiezingen: van “vreselijke avond” tot “bijna ongelofelijk”

Volgens exitpolls en de eerste resultaten lijdt de Conservatieve partij van premier Rishi Sunak een ongeziene nederlaag in de Britse parlementsverkiezingen, terwijl Labour een ruime meerderheid van de zetels behaalt. Ook de Liberal Democrats en Reform UK gaan er sterk op vooruit. Dit zijn de eerste reacties.

Lees meer »

Keith Starmer nieuwe Britse premier na monsterzege van Labour tijdens verkiezingen

Sir Keith Starmer is officieel de nieuwe Britse premier. Zoals verwacht vond vannacht een politieke aardverschuiving plaats in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, won oppositiepartij Labour de Britse verkiezingen. En nog geen klein beetje. Nadat de exitpolls “een verpletterende overwinning” voorspelden, staat de partij van Sir

Lees meer »