Olivier (43) en Kobe Strubbe (17) in de Athora Great Bruges Marathon: “Onze wegen scheiden aan de start”

Duizenden lopers banen zich zondag 15 oktober opnieuw een weg tijdens de Athora Great Bruges Marathon. Olivier Strubbe uit Dudzele neemt deel aan de halve afstand terwijl zijn zoon Kobe de volledige afstand aflegt. “In aanloop hebben we lactaattesten laten doen, om te weten in welke zones we kunnen lopen. We hebben ook al wat kinebezoeken achter de rug.”

De marathon in Brugge kreeg dit jaar een grondige upgrade. De wellicht meer dan zevenduizend lopers zullen nog meer van het historische stadscentrum kunnen genieten en mogen zich verheugen op een groene lus door Sint-Michiels en een mooie passage door het pittoreske Damme.

Volle agenda

Olivier Strubbe, volgende week 44 jaar en Brugs gemeenteraadslid (CD&V), werkt als bediende-verkoper in de Colruyt in Sint-Pieters en verkoopt in bijberoep onder de naam Kdoos geschenk- en wijnmanden. Hij engageert zich tevens in vele sociale verenigingen. “Bedoeling was om dit jaar de volledige afstand van de marathon te lopen”, vertelt hij. “Na vorig jaar de halve te doen, wilde ik de uitdaging iets groter maken. Mijn overvolle agenda liet dit echter niet toe om hiervoor voldoende te trainen”, aldus Olivier.

“De laatste maanden deed Kobe niets anders dan lopen en studeren”

Olivier liep de halve afstand vorig jaar in 2 uur. Ook zondag wil hij rond die tijd eindigen. “Het is leuk om in je vrije tijd aan sport te kunnen doen, en dan nog samen met mijn zoon. Niet dat we altijd samen lopen. Als Kobe eens een trage sessie heeft, kan ik hem volgen. Anders niet. Misschien sluiten we ons wel bij een Brugse atletiekvereniging aan om daar nog meer knowhow en ondersteuning te krijgen. Zeker voor Kobe kan dat interessant zijn als hij nog ergens progressie wil in maken.”

Onder de vier uur

Kobe (17) loopt school in de Frères in Brugge. Vorig jaar heeft hij op eigen initiatief eens 42 kilometer gelopen. “Ik had toen zelf een parcours uitgestippeld om te zien of ik dit na weken van trainen wel aankon. Ik deed dat in 4 u. 20’.”

De Brugse marathon belooft een groots evenement te worden en is ondertussen een begrip in de stad. Naast de vele buitenlanders die eraan deelnemen ook voor de Bruggelingen zelf. “Jammerlijk doet het parcours onze woonplaats Dudzele niet aan. Familie en vrienden zullen zich moeten verplaatsen om ons aan te moedigen en dus niet voor hun deur. In de eerste plaats wil ik uiteraard de finish bereiken, en als dat lukt liefst onder de vier uur of toch zeker vlugger dan mijn peter Diether Feys, die vorig jaar deelnam”, klinkt Kobe gemotiveerd.

30-tal hoogtemeters

Het vernieuwde parcours van de Great Bruges Marathon bevat slechts een dertigtal hoogtemeters en is dus ideaal voor wie een snelle tijd ambieert. De start is omwille van het grote aantal deelnemers van de Markt naar ’t Zand verplaatst. “Vanaf daar gaan we elke onze eigen weg. Op eigen tempo. Kobe loopt andere tijden dan ik. We worden door het thuisfront zeker gevolgd. We gaan onze Track & Trace doorsturen zodat iedereen weet waar we ons bevinden om eventueel voor een extra bevoorrading te zorgen.”

Voor een atleet die marathons loopt staat een buitenlandse wedstrijd zeker op de bucketlist, zo ook bij Kobe. “Ik ben nog jong en heb dus nog tijd om dit te bepalen, alsook waar. Eens ik een twintiger ben, lijkt een deelname in Valencia en Berlijn wel mooi. Er is nog ruim de tijd om mij hiervoor in te zetten, want na de marathon in Brugge kies ik wellicht weer voor de kortere afstanden.”

Toewijding

Papa Olivier knikt. “Ik heb zeer veel respect voor mijn zoon. Als ik zie wat hij voor die marathon doet en ervoor laat. De toewijding en inzet die hij er op zijn leeftijd voor heeft. Chapeau! Als ik Kobe zijn planning van de laatste maanden zie, is dat studeren en lopen. Niets anders. Ik wens hem zondag net als de vele andere Bruggelingen en sportievelingen die meedoen veel succes. Alsook mijn partijgenoot Pieter Marechal en mijn gerant bij Colruyt Philip Decleir, die net als ik de halve marathon lopen. Daarnaast kijk ik ook uit naar de tijden van twee andere Dudzelenaars, Nico Clauwaert en Jasper Vanpaemel, voor hen is het een voorbereiding op de marathon van Valencia.”

The post Olivier (43) en Kobe Strubbe (17) in de Athora Great Bruges Marathon: “Onze wegen scheiden aan de start” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Britse stemhokcultuur

Groot-Brittannië trekt naar het stemhokje, wellicht om er zich af te keren van Richi Sunaks beleid en om Labour een historische zege te schenken. Bijgevolg zijn de polling stations dé plek waar de kiezer welgekomen is.

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »

Ebbe De Vlaeminck tekent eerste profcontract bij KV Kortrijk: “Mijn droom wordt werkelijkheid”

Ebbe De Vlaeminck (18) heeft onlangs zijn eerste profcontract getekend bij KV Kortrijk. Afgelopen seizoen zat hij nagenoeg elke wedstrijd op de bank van de eerste ploeg. De jonge doelman heeft nu zijn eerste profcontract op zak en mag volgend seizoen dus weer de concurrentie aangaan met ervaren rotten Lucas Pirard en Tom Vandenberghe.
The post Ebbe De Vlaeminck

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Garnaalfeesten lokken veel volk naar Koksijde: “Hoogtepunten zijn de verkiezing van Mieke Garnaal en het laatste optreden van Mariette Crevette”

Het lijkt wel alsof de organisatoren van de Garnaalfeesten elk jaar de lotto winnen wat het weer betreft. Ook dit jaar startten de feesten onder een zonovergoten hemel. Dat lokte al bij het ochtendkrieken een aantal sportieve wandelaars voor de paardenvisserswandeltocht. Hoogtepunt van de dag was het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen, de aanstelling van de kersverse Mieke Garnaal en het laatste

Lees meer »