Nathalie mag vijf maanden na datum dan toch haar pop-up bar ’t Hof openen in Bredene: “Ik ben er altijd blijven in geloven”

Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel: net voordat Nathalie Dumon haar pop-up bar ’t Hof wou openen in de Sluizenstraat in Bredene tekenden buren beroep aan tegen de komst ervan. Vijf maanden later krijgt Nathalie nu toch groen licht. “De zomer ben ik kwijt, maar we maken er het beste van in het najaar”, belooft ze.

Het moest een leuke plek worden om wat bij te praten met familie en vrienden. Nathalie Dumon keek een week voor de opening van haar pop-up bar de toekomst vrolijk tegemoet.

Bijzonder was dat Nathalies pop-up bar ’t Hof kwam op de plek waar haar grootouders jarenlang de boerenstiel hadden bedreven en zij zelf als kind uren had gespendeerd. “Ik deed er lang over om te beslissen wat te doen met deze plek. Ervan afscheid nemen kon ik niet. Dat zou te emotioneel geweest zijn.”

Het idee om er een pop-up bar in te richten, rijpte een jaar geleden. “In het voorjaar heb ik in de schuur een bar ingericht met meubels en prullaria allerhande, in de tuin moest een gezellig terras komen, …”

Beroep aangetekend

Op vrijdag 12 mei wilde Nathalie van start gaan. Een dag eerder kreeg ze het bericht dat er beroep was aangetekend bij de provincie tegen de opening. “Ik was in shock. Mijn mooie droom leek uiteen te spatten.”

Petities voor en tegen de komst van ’t Hof waren plots niet meer uit de lucht. En in de wetenschap dat het behandelen van een bezwaar bij de provincie maanden in beslag kon nemen, had Nathalie al snel door: als er al goedkeuring komt, dan is de zomer hoe dan ook verloren.

Die goedkeuring kwam er vorige week. Via een familielid was er toenadering geweest tot de buren en na wat kleine aanpassingen staat niks meer de verlate opening van ’t Hof in de weg. “De werftoiletten waar wat problemen rond waren, hebben we een andere plek gegeven. Die staan nu in een hangar. We hebben er zelfs voor gezorgd dat een toiletbezoek bijzonder wordt”, doet Nathalie geheimzinnig.

“Nooit opgeven”

De pop-up bar gaat op vrijdag 13 oktober voor het eerst open. “Ja, vrijdag de dertiende, ook dat nog!”, grapt Nathalie. De warme dagen liggen achter ons, maar dat vindt ze geen probleem. “In de gelagzaal, ooit de stal, is plaats voor dertig personen. Het wordt best gezellig straks, met zijn allen rond de houtkachel.”

Pop-up bar ’t Hof zal vanaf nu elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open zijn van 16 uur tot 22 uur. “Weet je, heel deze historie is nog maar eens het bewijs dat je ondanks tegenkantingen, pech,… nooit mag opgeven. Alles komt goed. Je moet gewoon blijven geloven in je dromen.”

The post Nathalie mag vijf maanden na datum dan toch haar pop-up bar ’t Hof openen in Bredene: “Ik ben er altijd blijven in geloven” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag”

De Proeverie, daar worden voortaan de wijnen van het wijndomein Cense de l’Alouette in de Naaikorfstaat in Nieuwkerke geschonken en geproefd. In het najaar opent wijnboer Jan Staelens op zijn domein het belevingsmuseum Mine E Win.
The post Wijndomein Cense de l’Alouette in Nieuwkerke opent de Proeverie: “Voorlopig enkel op zondagvoormiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het moeilijkste!”

Manu Van Acker uit Oostende doet het uitstekend als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Hij liet het premièrepubliek niet alleen lachen, maar wist de zaal ook te ontroeren. Met zijn pakkende versie van ‘Waarom’ kreeg hij de zaal muisstil.
The post Manu Van Acker schittert als lakei Aimé in de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’: “Alles onthouden, dat is wel het

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Maar één Democraat zou Trump volledig in de pan hakken bij verkiezingen, volgens nieuwe poll

Volgens een nieuwe poll van persbureau Reuters en marktonderzoeksbureau Ipsos is er maar één Democraat die erin zou slagen om Donald Trump te verslaan mocht die het tegen de oud-president opnemen tijdens de verkiezingen op 5 november. Het zou bovendien afgetekend gebeuren: met maar liefst 11 procentpunt (!) voorsprong. Er is wel één probleem: de kandidaat in kwestie liet in

Lees meer »

“Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis in Dentergem

Ingrid Vandamme, Petra Lobbens en Siska Spiesschaert hebben met De Wolle Bollen een eigen handwerkclub opgericht in Dentergem. Die komt maandelijks bijeen in woonzorgcentrum Mariaburcht. Nieuwe leden zijn altijd welkom. Komend weekend kan je ze uitzonderlijk aan het werk zien op de kermis van Oeselgem.
The post “Haken is het nieuwe yoga”: nieuwe handwerkclub Wolle Bollen trekt naar kermis

Lees meer »