LIVE CYPRUS-NOORWEGEN. Nusa en Vetlesen op de bank, Haaland en co. moeten winnen

Het is van moeten voor Erling Haaland en co in Cyprus. Noorwegen wint maar beter om uitzicht op kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland te houden. De Noren zijn derde in groep A met 7 punten, Spanje heeft er 9. Schotland is de verrassende leider met 15 punten. Volg de match live op deze pagina.

Meer krantenkoppen in België

Ruim 370 Franstalige scholen bannen smartphone

De 373 scholen van het netwerk Wallonie-Bruxelles Enseignement (WBE) verbieden het gebruik van smartphones vanaf het begin van het nieuwe schooljaar. In de loop van het jaar zal er een verbod gelden in kleuter-, basis- en middelbare scholen, melden enkele kranten donderdag.

Lees meer »

Voorzitter gemeenteraad Hendrik Verkest (CD&V) scherp voor Wingense oppositie: “Wij maken de mensen geen blaasjes wijs”

In een zeldzame persmededeling laat de vroegere burgemeester en huidige voorzitter van de gemeenteraad, Hendrik Verkest (71), weten dat de belastingen in Ruiselede onvermijdelijk moeten stijgen om in de nieuwe fusiegemeente Wingene alle goedgekeurde investeringen mogelijk te maken. “Wie beweert dat we het nieuwe Wingene kunnen bouwen op de belastingen van een klein dorp, maakt de mensen blaasjes wijs”, meent

Lees meer »

De rode cijfers achter het Durbuy van Marc Coucke: miljoenenverliezen voor luxehotels en golfclubs

Durbuy is (voorlopig) niet Marc Couckes kip met de gouden eieren. Zoveel blijkt uit de nieuwe jaarrekeningen van de verblijfs- en vrijetijdsactiviteiten in het Ardeense stadje. Wij doken in de cijfers en ontdekten dat onder meer Couckes vijfsterrenhotel Sanglier en golfclubs nog altijd (zwaar) verlieslatend zijn, terwijl het avonturenpark intussen wel al fraaie groene cijfers neerzet.

Lees meer »

De man van Margrethe dook er onder en er was ruzie om wie het zou erven: dit is het Franse buitenverblijf van de Deense royals

Al een halve eeuw lang is het wijnkasteel van Cayx in het Zuid-Franse Lot de tweede thuis van de Deense koninklijke familie. Nadat koningin Margrethe II (84) en wijlen haar man Henrik het kochten, hielpen hun zonen Frederik (56) en Joachim (55) het mee oplappen. Het is nog steeds het decor van zalige zomers, maar heel wat intriges speelden zich

Lees meer »

Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

In Oostduinkerke is ondernemer Philippe Strypsteen (72) overleden. Hij was bestuurder van het douane- en transportbedrijf Transfluvia met vestigingen op de transportzone LAR in Rekkem en in Risquons-Tout (Moeskroen). Enkele jaren geleden liet hij de leiding over aan zijn drie zonen. Philippe overleed door een hartfalen. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.
The post Transfluvia-bestuurder Philippe Strypsteen (72) overleden

Lees meer »

Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde

Er is een nieuwe ontwikkeling in het dossier rond de herbestemming van de site CamperDuin in Koksijde. Nadat de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het omvormen van de camping tot een vakantiepark was geweigerd, is er nu een nieuwe aanvraag ingediend.
The post Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Voormalig minister en ex-burgemeester Renaat Landuyt (65), Bruggeling met Ieperse roots, is aan de KU Leuven met grootste onderscheiding master in de filosofie geworden. Met een masterproef over ‘modedemocratie’: hoe de mode onze democratie stuurt. Een opmerkelijke stelling.
The post Voormalig Brugs burgemeester Renaat Landuyt is master in de filosofie: “De mode bepaalt de politieke dans, niet de partij”

Lees meer »