Lesly Beke is het gezicht van jeugdwerking SC Oostrozebeke: “Al 13 jaar mijn uitlaatklep”

Lesly Beke (44) heeft een hart voor het jeugdvoetbal. Haast dagelijks is hij terug te vinden op de voetbalvelden, onder meer om de jeugdwerking in goede banen te leiden. “Er zijn meer dan 200 kinderen in de jeugdwerking. Geen enkele jeugdbeweging in de gemeente heeft zoveel leden als onze jeugdwerking”, aldus de jeugdverantwoordelijke van SC Oostrozebeke.

“Ik zit ondertussen al dertien jaar in de jeugdwerking van Scor. Het is allemaal begonnen toen mijn zoontje Luca begon te voetballen en ik hem minstens drie keer in de week naar het sportstadion bracht. Sindsdien is het nooit meer gestopt. Door mijn geregelde aanwezigheid op de velden, werd ik gevraagd of ik het zag zitten om als vrijwilliger een handje toe te steken bij het jeugdvoetbal. Tot op vandaag doe ik dat met heel veel liefde. Voor mij is de jeugdwerking een uitlaatklep. Gelukkig heb ik een begripvolle vrouw die al die uren afwezigheid voor het voetbal accepteert. Zonder haar zou het zeker niet lukken”, aldus Lesly.

“Het aantal kinderen dat lid wordt in de jeugdwerking voetbal blijft jaarlijks stijgen. In die mate zelfs dat wij de grootste jeugdvereniging zijn in de gemeente, die nochtans twee succesrijke jeugdverenigingen kent. De reden hiervoor moet je volgens mij niet al te ver zoeken. Vooreerst voetballen jongens heel graag, natuurlijk. Bij Scor weten de kinderen en ouders ook dat de jeugd na hun opleiding niet gedumpt wordt, maar dat ze bij ons kunnen doorgroeien. Zo komen de spelers bij de beloften negen op tien uit de eigen jeugd. Momenteel tellen we 16 jeugdploegen, wat heel veel is voor een voetbalvereniging in een gemeente met 7.000 inwoners”, zegt Lesly.

Totaalplaatje

“De kinderen krijgen hier in de eerste plaats spelvreugde. Het zijn vooral de trainers die hiervoor zorgen, al wordt het steeds moeilijker om goede trainers te vinden. Maar er is meer dan spelvreugde alleen. Je moet het totaalplaatje zien. Elke trainer is hier voor een stuk ook opvoeder. Je hebt de technische kant van het leren voetballen, maar ook het respect bijbrengen voor medespelers, trainers en scheidsrechters. We stellen vast dat de ouders hier in Oostrozebeke aan de zijlijn zeer gedisciplineerd zijn, en ook dat is hoopvol”, klinkt het.

Grote familie

“Ik ben hier elke dag talloze uren aanwezig. In de weekends zijn die uren haast niet bij te houden. Ik doe dat met alle plezier, want ik merk dat mijn werk door heel wat mensen wordt geapprecieerd. Naast jeugdcoördinator ben ik ook nog eens greenkeeper, wat wil zeggen dat ik ervoor zorg dat alle velden er goed bijliggen. Ik vind dat ook de jeugd recht heeft om te spelen op een mooi groen veld. Met ons werk bieden we de jeugd iets zinvols aan. We nemen ze niet alleen van de straat maar we bezorgen hen een zinvolle vrije tijdsbesteding. En we krijgen er ook heel veel voor terug. Zeg maar dat de voetballende jeugd bij ons één grote familie is geworden. En iedereen is hier welkom.”

The post Lesly Beke is het gezicht van jeugdwerking SC Oostrozebeke: “Al 13 jaar mijn uitlaatklep” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De gevangen bruid van Monaco”: hoe prinses Charlène tot drie keer toe haar huwelijk probeerde te ontvluchten

Prins Albert (66) en prinses Charlène (46) van Monaco vieren deze week hun dertiende huwelijksverjaardag. Maar hoe sprookjesachtig hun bruiloft in 2011 ook leek, achter de schermen ging het er heel anders aan toe. De bloedmooie prinses Charlène sleepte zich huilend naar het altaar, nadat ze drie wanhopige pogingen had ondernomen om te ontsnappen. “De autoriteiten onderschepten haar bij de

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Sammy Swaenepoel niet langer op kieslijst van Vooruit-Groen in Izegem: “Niet akkoord met LGBTQ+-beleid”

Kapper Sammy Swaenepoel (44) is niet langer kandidaat op de lijst van Vooruit-Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober in Izegem. Hij stapt op uit onmin met de gang van zaken omtrent het LGBTQ+-beleid binnen de partij. “Ik ben naïef en goedgelovig op de lijst terecht gekomen, nu stap ik er gekwetst en teleurgesteld op en dit na twee jaar inzet

Lees meer »

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

Familie en vrienden nemen massaal afscheid van Mandy (33) die overleed na ongeval met vliegtuigje: “Onmogelijk om zonder een lach aan jou te denken”

In een overvolle aula in Eijsden (Nederland) met een zee aan kleurrijke bloemen namen honderden familieleden, vrienden, collega’s en kennissen vanmiddag afscheid van Mandy Linder. De 33-jarige stewardess uit Voeren overleed vorige week vrijdag na een crash met een pleziervliegtuigje in Hasselt. Samen met haar vriend — de piloot van het vliegtuig — vloog ze boven haar eigen woning om

Lees meer »

Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning”

De gemeenteraad van Deerlijk zette unaniem het licht op groen voor het masterplan dat tot een herwaardering van het Gaverdomein moet leiden. “We willen het domein nog meer uitspelen als bruisende recreatieve belevingsplek”, verduidelijkt bevoegd schepen Bert Schelfhout.
The post Masterplan herwaardering Gaverdomein unaniemgoedgekeurd: “Pareltje van ontspanning” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte

Naar aanleiding van hun diamanten huwelijksverjaardag werden 85-jarige Eelhart Peirs en de 84-jarige Jeannine Degezelle tijdens de receptie gehuldigd door het gemeentebestuur van Zulte. Ze ontvangen naast het diploma van het koningshuis ook een bloemetje.
The post Eelhart en Jeannine zijn briljanten paar in Zulte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gunther Levi van De Romeo’s komt op bij  gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout: “Wil me inzetten voor veilig fietsen in de gemeente”

Zanger en acteur Gunther Levi, officieel Gunter De Batselier, doet in oktober mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Hulshout. Hij is kandidaat op de lijst van Hulshout op Punt (HOP), de nieuwe naam van de plaatselijke CD&V-afdeling. Verkeersveiligheid is een thema waarvoor hij zich extra wil inzetten. Levi relativeert de impact van zijn bekendheid: "Een cafébaas in onze gemeente is even

Lees meer »