Lennert en Tim nemen Azuro in Kortrijk over: “We trappen af met oudejaarsfeest in Depart”

Azuro in Kortrijk groeide de laatste jaren uit tot een vaste waarde in het Kortrijkse uitgaansleven. Mathieu Clarysse laat het concept over aan Lennert Vintevogel (27) uit Ieper en Tim Schelfhout (26) uit Ichtegem. Lennert en Tim stelden hun plannen voor in Depart, waar ze oudejaarsavond zullen vieren met Azuro.

Het ondernemerschap stroomt al jaren door het bloed van Lennert Vintevogel. Hij komt uit Ieper en combineert een fulltime job bij Tailpage met de organisatie van evenementen, waarvan Highlight Festival het bekendste is.

Samen met Tim

Nu zet hij een nieuwe stap met de overname van Azuro. “Ik doe dit echter niet alleen. Tim Schelfhout uit Ichtegem, met wie ik al jaren bevriend ben, stapt mee in dit verhaal”, aldus Lennert, die al langer plannen had om een zomerbarconcept te starten. “Ik dacht in eerste instantie in mijn thuisstad Ieper, maar dat leek op korte termijn niet realiseerbaar.”

Drie concepten

“Daags na Highlight Festival kreeg ik telefoon van Mathieu Clarysse met de vraag of ik Azuro wilde overnemen. Eerder waren er al voorzichtige contacten geweest. Ik kende Azuro al van er vroeger zelf langs te gaan en we zagen toen al dat het concept aansloeg. Azuro bestaat eigenlijk uit drie concepten: een zomerbar, winterbar en oudejaarsfeest. Het is de voorbije jaren een succes geweest en we willen verdergaan op dit elan, daarnaast gaan we er onze eigen accenten aan toevoegen. Wij gaan nu in eerste instantie van start met het oudejaarsfeest in Depart. Azuro NYE zal van 22 tot 5 uur duren in twee zalen, een beetje vergelijkbaar met het voormalige evenement Cheers. Voor de zomerbar, die dit jaar een sabbatjaar had, zijn we volop bezig met het zoeken van de ideale locatie. Vroeger was dat bij Vanmarcke, maar dat is niet langer haalbaar door bouwplannen.”

Goeie planning

Lennert wil alles blijven combineren. “Een goeie planning zal nodig zijn, maar met Tim heb ik ook een ideale zakenpartner. Tim is een goeie kameraad en de laatste jaren een trouwe kracht achter de schermen bij Highlight Festival. Bovendien kunnen we rekenen op de steun van onze vriendinnen Chloë en Emma, die onderling ook heel goed bevriend zijn. Naast Azuro sta ik verder nog mee in voor de organisatie van oudejaarsfeesten in Ieper en Poperinge. We kunnen ons zeker bezighouden”, glimlacht Lennert, die stiekem al droomt van een uitbreiding van Azuro richting Ieper. “Ik sluit niet uit dat het in de toekomst op onze tijdlijn kan staan, maar nu is het nog te vroeg om al over uitbreidingen te praten.”

Volg Azuro op Facebook en Instagram voor meer info en updates.

The post Lennert en Tim nemen Azuro in Kortrijk over: “We trappen af met oudejaarsfeest in Depart” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »

Familie moedigt Biden na debatdebacle aan om niet op te geven

De Amerikaanse president Joe Biden heeft na zijn moeizaam verlopen verkiezingsdebat met familie overlegd in Camp David. Hij trok zich met zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen terug in dat buitenverblijf, bericht The New York Times. De familie van Biden moedigt hem volgens bronnen van de krant aan om niet op te geven.

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

“Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt

Een 68-jarige man uit Blankenberge heeft voor de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen omdat hij een groepje jongeren met een vouwmes bedreigde in een supermarkt. Dat hij daarbij racistische motieven had, achtte de rechtbank niet bewezen.
The post “Hij maakt zich zorgen om de jeugd”: geen straf voor man (68) die jongeren met vouwmes bedreigde in supermarkt appeared

Lees meer »

Twee comebacks, een ongeplande zwangerschap en clash tussen rivalen: dit gebeurt er in het nieuwe seizoen van ‘Familie’

De seizoensfinale van ‘Familie’ blijft nazinderen bij de soapfans. Niet alleen vanwege de verrassende plottwists, ook omdat er enkele nieuwe verhaallijnen in gang werden gezet, die veel onheil en strubbelingen doen vermoeden. Er staat de kijker volgend seizoen sowieso veel te wachten, maar niet alles is nog één grote verrassing. Babygehuil, comebacks of een verhuis: wij zetten alle hints en

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

“Voor dit kind is er niets. Daar kan ik niet mee leven”: Jules (11) is gezond en wel, toch moet hij naar het ziekenhuis

In de provincie Oost-Vlaanderen dreigt een jongen van elf deze week in het ziekenhuis te belanden, omdat er geen crisisopvang voor hem wordt gevonden. Jules* is nochtans gezond, maar nergens anders is er plaats voor hem. Niet in een jeugdvoorziening, niet bij een pleeggezin. En het ergste: zoals Jules waren er vorig jaar 744 kinderen. “We geven asielzoekers bed, bad

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Liveblog formatie – Waalse regering “idealiter gevormd voor 16 juli”, wanneer Di Rupo naar Europa vertrekt

In Vlaanderen, Wallonië en Brussel zijn de onderhandelingen voor een nieuwe regering aan de gang. In Wallonië hoopt Les Engagés te landen voor 16 juli zodat geen interim-minister-president moet worden aangesteld. Ontslagnemend Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) legt dan de eed af in het Europees Parlement. Volg de formatie en het politieke nieuws op de voet in onze liveblog.

Lees meer »