Keukenbouwer Kaliber opent derde vestiging in Izegem in handelspand tegenover het Frunpark

De Krekelmotestraat is een zaak rijker, nu Kaliber er neerstrijkt. Het bedrijf, met vestigingen in Knokke-Heist en Brugge, ontwerpt keukens op maat.

Het handelspand tegenover de op- en afrit van het Frunpark in de Krekelmotestraat krijgt een invulling. Alerte passanten zullen al opgemerkt hebben dat er inrichtingswerken aan de gang waren. Ook in het stickerboekje, met daarin 100 Izegemse handelaars, is Kaliber al vertegenwoordigd. “We zijn wel nog niet open, maar doen niettemin mee aan deze leuke actie”, zegt Lieselot Vanmullem (42). Samen met haar vader Michel en broer Lode runt ze de zaak. “Onze pa zit eigenlijk al 42 jaar in de business. Hij heeft altijd het Duitse keukenmerk SieMatic verdeeld. In Knokke-Heist, op de grens van Westkapelle en Heist, hebben we de hoofdvestiging. In Brugge langs de Torhoutse Steenweg een tweede vestiging, en nu ook een derde in Izegem.”

Krachtige naam

Er werken bij Kaliber nu al zes mensen. Interieurarchitecten Jacques Deconinck en Sabien Vanhoutteghem zullen de gezichten worden in Izegem, Jolien De Roo staat in voor de planning. “Bij ons staat de keuken centraal in alles wat we doen. We werken ook volledige woonconcepten uit, maar starten eigenlijk altijd bij de keuken. SieMatic is een hoogstand, kwalitatief merk, iets wat onze krachtige naam Kaliber ook wil uitstralen. Binnen het aanbod van SieMatic kunnen we verschillende stijlen aanbieden. De keuze van de materialen bepaalt uiteindelijk het budget. Wij houden van een persoonlijke aanpak, luisteren naar wat de klant wenst, en maken een vrijblijvende offerte. Het is die service waarmee we ons ook onderscheiden bij de opvolging van onze projecten.”

Momenteel is men in de Krekelmotestraat 71 druk in de weer om de nieuwe vestiging tiptop in orde te krijgen. “Er komen zeven keukens te staan, voldoende om inspiratie op te doen voor je droomkeuken. We waren al langer op zoek naar een vestiging in de regio, tot we op dit pand in Izegem botsten. Met een ideale ligging, vlot bereikbaar, en parking achter het pand.”

Half december open

Lieselot Vanmullem kent de regio: ze werkte een tijdje in Tielt. “We blijven een familiezaak waarbij onze klanten absoluut geen nummer zijn. We werken ook met twee plaatsingsploegen, die alles tot in de puntjes afwerken. Hoogwaardige afwerking, daar staan wij voor. Voor huishoudapparaten werken we met bekende merken als Bora, Miele, Siemens, Atag, maar hoofdzakelijk met V-ZUG, wat staat voor Zwitserse perfectie en uitstekende naverkoopservice.”

Kaliber wil tegen half december operationeel zijn in Izegem. “Maar we houden een officiële opening in het eerste weekend van februari. Dan zullen we al op kruissnelheid zijn en sluiten we mooi aan op Batibouw.”

The post Keukenbouwer Kaliber opent derde vestiging in Izegem in handelspand tegenover het Frunpark is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Als niet de zon, maar bosbranden jouw vakantiebestemmingen verhitten: dit zijn je rechten

Als gevolg van de bloedhete temperaturen woeden er opnieuw bosbranden in Athene, op de Griekse eilanden Kos en Chios en in delen van Turkije. Maar kunnen je vakantieplannen hierdoor ook in rook opgaan? Wie bepaalt of er wordt afgereisd? En dekt een annulatieverzekering wel de kosten als je thuisblijft? Enkele experten geven antwoord. “Het gaat enkel in zeer uitzonderlijke gevallen.”

Lees meer »

Waarom eigenlijk niemand wil winnen in Frankrijk

Forse toespraken, gisteravond bij onze zuiderburen. Iedereen lijkt klaar om eraan te beginnen. Op het eerste gezicht toch. In werkelijkheid was dit alles politiek theater. In het geval van de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon en president Emmanuel Macron zelfs een verregaande vorm van cynisme. Dit is de reden waarom.

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Voor hun kleinkinderen zijn ze helden”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten

De Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde 1833 in Sint-Andries heeft met Dominique Strypsteen (66) haar dertigste Koning van de Jachtfeesten aangesteld. Dominique schoot zijn eerste pijlen al op zijn 15de, en stoomt nu zelf een nieuwe generatie klaar. “Boogschieten blijft een van de leukste hobby’s ter wereld.”
The post Dominique Strypsteen is 30ste Koning van de Jachtfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »