Israël liet zich twee jaar in slaap wiegen door Hamas

Hoe konden de Israëlische inlichtingendiensten zo falen? Een kleine week na de terreuraanvallen door Hamas begint een verklaring vorm te krijgen. ‘We vergaten de basisregels van het inlichtingenwerk: spionnen, infiltraties.’

Meer krantenkoppen in België

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Max Verstappen haalt opnieuw stevig uit naar FIA en dreigt met stoppen: “Zo geen zin om door te gaan met Formule 1”

Max Verstappen is na afloop van de Grand Prix van Singapore nog eens teruggekomen op wat er eerder deze week speelde. De Red Bull-coureur ontving een taakstraf voor het in de mond nemen van het Engelse F-woord, waarna hij ook de persconferentie ‘saboteerde’. Na de race uitte Verstappen opnieuw zijn ongenoegen, inclusief dreigementen aan de FIA.

Lees meer »

Binnenvaartschepen en cruises vast in Oostenrijk door hoogwater

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

“Stop met onveiligheidsgevoel aan te wakkeren”: Uitbaters willen ‘t Straatje nieuw leven inblazen

Dieter De Clercq (37) van Café 56 is niet opgezet met hoe Kortrijk als onveilige drugsstad wordt weggezet door bepaalde politici. “Het is een hot topic waar mensen graag over spreken, maar stop met het te voeden. Op den duur zien mensen enkel nog een gemarginaliseerde stationsomgeving in plaats van een volwaardige uitgaansbuurt met gepassioneerde horecaondernemers.”
The post “Stop

Lees meer »

Mister Withlove is eerste afvaller van ‘The Masked Singer’

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

Auto knalt aan afrit E403 rechtdoor in vangrails: drie jongeren ongedeerd

Aan de afrit van de E403 in Ardooie is een auto met drie jonge inzittenden donderdagavond gewoon rechtdoor de vangrails aan de overkant van de ringweg in geknald. Het trio klauterde zelf uit de wagen en bleef zo goed als ongedeerd. De 23-jarige chauffeur uit Tielt had te veel gedronken en moest onmiddellijk zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Lees meer »

De Kouter loopt vol voor interactief debat rond Poperingse gemeenteraadsverkiezingen

In een goed volgelopen zaal De Kouter had vrijdagavond het debat rond de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De zes partijen die opkomen waren vertegenwoordigd, in een door de Jeugdraad perfecte organisatie. Diverse thema’s kwamen aan bod, en vanuit de zaal konden interactief vragen gesteld worden via een QR-code.
The post De Kouter loopt vol voor interactief debat rond Poperingse gemeenteraadsverkiezingen appeared

Lees meer »

Ostend Night Run brengt drieduizend lopers op de been

Zaterdag vond de negende editie van de MetaRelax Ostend Night Run plaats. Een sportieve avondwedstrijd in de badstad die de 3.000 deelnemers op speciale locaties bracht. Dit in een organisatie van Toerisme Oostende en Rotary Oostende Ter Streep.
The post Ostend Night Run brengt drieduizend lopers op de been appeared first on KW.be.

Lees meer »