IOC schorst Rusland na opname geannexeerde gebieden in Olympisch Comité

18:56 Het Internationaal Olympisch Comité heeft Rusland geschorst na de opname van vier geannexeerde Oekraïense gebieden in het Russische Olympisch Comité.

Meer krantenkoppen in België

Russische vulkaan weer actief

De vulkaan Sjiveloetsj op het schiereiland Kamtsjatka in het oosten van Rusland is weer actief. Sinds zondag zijn dikke rook- en aswolken zichtbaar boven de vulkaan, aldus het Russische staatspersbureau TASS. Ook werden er lavastromen gezien.

Lees meer »

Is er voor ontslagnemend premier De Croo nog plaats binnen Open VLD? “Hij neemt best het heft in eigen handen”

Open VLD worstelt met de vraag wat ontslagnemend premier Alexander De Croo nog kan betekenen voor de partij. Volgens de 2 kandidaat-voorzitters van Open VLD en enkele leden van de partij is het tijd voor vernieuwing. "Het is vooral belangrijk dat de partij open discussies vermijdt", vindt oud-premier Yves Leterme (CD&V) die ooit zelf in zijn partij voor hetzelfde dilemma

Lees meer »

“Weermodellen geven hoogzomer tijdens laatste week van schoolvakantie”: Hoe hoog zal het kwik stijgen?

De zomervakantie en meteorologische zomer mogen dan wel op hun einde lopen, de weermodellen laten voorlopig geen weersomslag zien naar beduidend koeler en wisselvallig herfstweer. Integendeel zelfs. Komende dagen profiteren we van gematigd zomerweer met misschien een lokale bui. En na het weekend zit de temperatuur zelfs opnieuw in de lift. Waar komt die plotse zomerse opstoot vandaan? En hoe

Lees meer »

IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht

De Brugse ijsberenkring organiseert op zaterdag 31 augustus de 25ste zwemdoortocht in de Langerei in Brugge met als nieuwigheid een Paco-wedstrijd, 250 meter zwemmen voor jongeren van 8 tot en met 12 jaar om kennis te maken met het open water.
The post IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na het wisselend succes van AA Gent en Cercle: dit is de situatie van onze Belgische ploegen in Europa (en hoe zit het met onze coëfficiënt?)

Na een bloedstollende ontknoping kwalificeerde AA Gent zich voor de play-offs van de Conference League. Een ronde waarin ook Cercle Brugge, na de uitschakeling in de Europa League, zal uitkomen. Ook Anderlecht start volgende week aan zijn Europese campagne. In het handige overzicht hieronder vindt u alles wat u moet weten over onze Belgische clubs in Europa.

Lees meer »

Verenigde Staten beschuldigen Iran ervan verkiezingen te willen beïnvloeden

De Amerikaanse politie en inlichtingendiensten beschuldigen Iran ervan de verkiezingen in de VS te willen beïnvloeden. "We zijn ervan overtuigd dat de Iraniërs toegang hebben gezocht tot personen met directe toegang tot de presidentiële campagnes van beide politieke partijen, onder meer via een internetaanval op de campagne van Donald Trump", staat in een mededeling van de FBI en andere diensten.

Lees meer »

Vooruit Oostkamp trekt met twintig kandidaten naar de kiezer

Maandag 19 augustus werden de 20 kandidaten voorgesteld die op 13 oktober verkiesbaar zullen zijn voor Vooruit Oostkamp. De lijsttrekker is huidig gemeenteraadslid en fractieleider Franky Dejonge (56). Hij voert de Vooruitlijst aan, die met deze lijst volop inzet op een verjonging binnen de partij. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 45 jaar.
The post Vooruit Oostkamp trekt

Lees meer »