In nieuwe productie De Schaduw zijn Christ en Thomas het spoor ‘Bijster’

Van 12 tot en met 28 oktober spelen Christ Decommere en Thomas Demeulenaere in De Schaduw in de Wezestraat in Ardooie het theaterstuk ‘Bijster’ in een regie van Tom Ternest. “Het eerste deel van wat een trilogie moet worden”, zegt Tom. “Het stuk gaat over twee mannen van ‘boven de 40’ die het spoor van het leven eventjes bijster zijn.”, zegt Tom.

“Ieder jaar hebben we in De Schaduw een eigen productie”, zegt Jonah Muylle. “Soms groot zoals destijds Midzomernachtsdroom, soms minder groot zoals nu Bijster. Nu gaat het over twee mannen, de volgende keer staan hun (ex-)vrouwen tweelingzussen op het podium en het derde luik wordt een confrontatie tussen de mannen en hun vrouwen!”

Goede vrienden

Tom Ternest is professioneel acteur en regisseur en stichter van ‘Theatermakery Het Eenzame Westen’. In De Schaduw leerde hij in 2004 Christ Decommere kennen en in 2006 Thomas Demeulenaere. Ze werkten ondertussen vaak samen en werden goede vrienden. Tom, kersverse papa, was niet meer van plan om naast mijn professionele carrière nog bezig te zijn met amateurtheater. “Maar toen de vraag kwam van Christ en Thomas om iets nieuws te creëren kon ik geen nee zeggen.”

Van nul

De drie begonnen van nul en zochten uit waarover ze het wilden hebben. “Uiteindelijk kwamen we bij ons eigen leven als mannen uit”, zeggen ze. “Het stuk gaat over twee schoonbroers die het spoor van het leven bijster zijn en speelt zich af op de zolderkamer van een van hen waar vele Märklin-spoorbanen het decor zijn. Ze hebben het over waar ze staan in het leven, wie ze zijn, wat ze willen, wat ze weten, over de stress van het huwelijk… Het spoort bij hen eventjes allemaal niet meer. De trein van hun leven dendert voort, maar zij houden even halt. Hun (ex)-vrouwen tweelingzussen zijn niet te zien op het podium, maar zijn wel op een ‘bijzondere’ manier aanwezig… Lotje Vercaigne zorgt als dramaturge voor de vrouwelijke touch.”

Data en tickets

De voostellingen van ‘Bijster’ hebben plaats op volgende data: 12, 14, 19, 20, 21, 26, 27 en 28 oktober telkens om 20.30 uur. Tickets kosten in vvk 12 euro, add 14 euro. Bestellen via www.deschaduw.be.

The post In nieuwe productie De Schaduw zijn Christ en Thomas het spoor ‘Bijster’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe eenjarige staatsbon levert rendement van 1,92 procent netto op

De nieuwe staatsbon met een looptijd van één jaar zal een rente van bruto 2,75 procent opleveren, oftewel 1,92 procent netto. Dat maakt het Agentschap van de Schuld dinsdag bekend. De staatsbon op tien jaar levert een rente van bruto 2,80 procent op, netto 1,96 procent. Het rendement ligt daarmee zoals verwacht een pak lager dan de populaire staatsbon die

Lees meer »

Is dit de oudste poes van het land? Isabelle uit Herzele is 24 jaar en zeven maanden oud: “Ze krijgt elke dag voorgesneden rosbief”

Met 24 jaar en zeven maanden op de teller is Isabelle waarschijnlijk oudste kat van België. Het dier komt uit het Gentse dierenasiel en vond een gouden mandje in het Oost-Vlaamse Herzele. “Toen ik jong was wou ik eigenlijk vijf kinderen”, zegt haar baasje Ann Gevens (58). “Door omstandigheden is dat er nooit van gekomen. Voor mij is dit mijn

Lees meer »

Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van politiek: “Sta graag mijn plaats af aan mensen met verfrissende ideeën”

Chantal Ghesquière (70) start aan de laatste maanden van haar politieke loopbaan. Na twaalf jaar in de gemeenteraad van Mesen besliste ze om niet meer op te komen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Ik sta graag mijn plaats af aan mensen die jonger zijn en klaar staan met verfrissende ideeën”, vertelt ze.
The post Chantal Ghesquière (70) neemt afscheid van

Lees meer »

Belfius krijgt boete van 1 miljoen euro omdat bank niet op risico’s kasbons wees

De Belgische markttoezichthouder FSMA heeft een minnelijke schikking getroffen met Belfius Bank omdat de bank kasbons verkocht zonder de vereiste prospectus en hun reclame niet vooraf lieten screenen. De schikking bestaat uit een boete van 1 miljoen euro en een verplichting om het juridisch risicobeheer te versterken. Deze boete is de op twee na hoogste die de FSMA ooit heeft

Lees meer »

Parking Zillebekevijver wordt aangepakt

Het stadsbestuur wil bijna 100.000 euro besteden aan het optimaliseren van de parking aan Zillebekevijver, maar CD&V vindt de huidige locatie niet veilig. “Spijtig dat de camperparking uitbesteed werd, want daar had een veilige parkeerzone kunnen komen”, aldus Miet Durnez.
The post Parking Zillebekevijver wordt aangepakt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hengelclubs steeds vaker slachtoffer van stropers: “Ze slaan de vissen dood op het beton en nemen ze mee in hun koelbox”

Hengelclubs in heel Vlaanderen krijgen steeds meer te kampen met stropers die met vis uit hun vijvers aan de haal gaan. “Een plaag, niet alleen bij ons in Desselgem (Waregem)”, klinkt het bij de voorzitter van hengelclub De Eendrachtige Lijnvissers Koen Peirs. Want ook in Deinze was het onlangs prijs. “Bendes zijn steeds beter georganiseerd en gaan steeds driester te

Lees meer »

Bristol in Tielt wordt Chaussea

Het doek is gevallen over schoenen- en kledingwinkel Bristol. 72 van de 117 winkels werden overgenomen, waarvan 62 door de Franse schoenenketen Chaussea. Ook de vestiging in Tielt.
The post Bristol in Tielt wordt Chaussea appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff over home-invasion: “Altijd geloofd in goedheid van de mens, maar nu hangen er drie sloten aan mijn poort”

De openbare aanklager heeft acht jaar gevangenisstraf gevorderd tegen de Servo-Kroatische gangsters die Carmen Pfaff in augustus 2023 mishandelden en gijzelden voor een handvol juwelen en een Rolex. Echtgenoot Jean-Marie vertelde in de rechtbank tijdens een emotionele getuigenis wat Carmen sindsdien doormaakt. “Ze leeft in constante angst”, aldus een wenende Jean-Marie. “Haar mooie oude dag is verwoest.”

Lees meer »