Freddy wint Ruiselede Bebloemd

Er namen dit jaar 122 liefhebbers deel aan Ruiselede Bebloemd. Freddy Vanpoucke uit de Knokstraat werd laureaat in de reeks Hoeves. Bij de Voortuinen was Noël Lust de winnaar en in de categorie Gevelversiering ging de winst naar Stefaan Lemey uit de Schietspoelstraat.

Aan de jaarlijkse campagne ‘Ruiselede Bebloemd’ namen dit jaar 122 mensen deel, verdeeld over drie categorieën: gevelversiering, voortuinen en hoeves. Tien hoeves namen deel en de winnaar was tuinman Freddy Vanpoucke uit de Knokstraat. De keuring van de prachtige versieringen vindt steeds plaats begin juli, door een jury van vier mensen van tuininstantie Tuinhier of door dat comité aangestelde tuinliefhebbers. Men hoeft niet per se lid te zijn van Tuinhier om deel te nemen. Tijdens de maandelijkse vergadering van oktober werden de laureaten bekendgemaakt.

In de categorie Hoeves ging de hoofdprijs naar de romantische hoeve aan de kronkelende smalle Knokstraat. Eigenlijk niet helemaal. Nu was het stukje grond in één van de bochten van dat straatje het object voor jurering. Het prachtige veldje vol zonnebloemen hoort bij de hoeve ietsje verderop. Een streling voor het oog was het. En dat heeft de vierkoppige jury gefascineerd tot de hoogste score van 87,3%.

Zuid-Spanje

Freddy Vanpoucke: “Het was onze tweede deelname. Vorig jaar scoorden we ook redelijk goed, en vielen we ook in de prijzen. Blijkbaar hebben de zonnebloemen dit jaar nog meer indruk gemaakt.”

“De campagne is bedoeld om het dorp te verfraaien. En ja, vanop de openbare weg is het inderdaad een meerwaarde, een lust voor het oog. Hier passeren heel wat fietsers, langs het traject van vaste route Rij Ruiselede Rond. Dat aspect zal wel een meebepalende factor geweest zijn, vermoeden we. Heel wat wandelaars en fietsers stoppen even en kijken vol bewondering toe. Ze wanen zich ietwat in Zuid-Spanje. Soms vroegen kinderen ons: ‘Meneer, ga je volgend jaar weer die mooie zonnebloemen hebben hier?’. Het fascineert de mensen manifest bij hun passage hier. Jammer dat u nu geen foto’s kan nemen, hé! Ze waren uitgebloeid en zijn verwijderd. We hebben er nog enkele van mindere kwaliteit bij onze moestuin voor de foto”, besluit tuinman Freddy Vanpoucke. (RV)

The post Freddy wint Ruiselede Bebloemd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Provençaalse sferen tijdens Franse markt op 5, 6 en 7 juli in Kortemark: “Dit wordt een nieuwe traditie”

Wie het slechte voorjaar snel wil vergeten en reikhalzend uitkijkt naar de zomer, kan op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli terecht op de Franse markt, georganiseerd door Sfeer in Groot-Kortemark, de vereniging die – de naam zegt het zelf – wat meer leven in de Kortemarkse brouwerij wil brengen.
The post Provençaalse sferen tijdens Franse markt

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’

Patrick Steen (63) uit Leke legde in zijn atelier de laatste hand aan een indrukwekkend kunstwerk dat hij Pan Adientje heeft genoemd. Dat wordt geplaatst op de splitsing van de Burgweg en de Noordhoekstraat, ook wel bekend als oksel van Adinkerke.
The post ‘Pan Adientje’ siert voortaan ‘Oksel van Adinkerke’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal

De Rode Duivels zijn uitgeschakeld in de achtste finales op het EK voetbal in Duitsland. In de Merkur Spiel-Arena in Düsseldorf verloren de Belgen bij de laatste zestien met het kleinste verschil van Frankrijk: 0-1.
The post Charles De Ketelaere kan verschil niet meer maken in late invalbeurt: Rode Duivels uitgeschakeld op EK voetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem

Op de gemeenteraad meldde de oppositie aan het schepencollege dat de parkeerplaats voor mindervaliden ter hoogte van de huisartsenpraktijk in de Kaatsspelstraat frequent bezet wordt door automobilisten zonder beperking. Het kabinet bevestigt dat patiënten daar inderdaad regelmatig over klagen.
The post Klachten over gebruik van parking voor mindervaliden in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

“Eén doel: Trump verslaan. Eén realistisch pad: Kamala.” Rijke donoren dreigen steun aan Biden stop te zetten

De oprichter van Netflix. Een erfgename van de Walmart-supermarktketen. Een kleindochter van Disney. Een ex-directeur van Google. De voormalige topman van de National Football League. Allemaal zijn ze prominente donoren die miljoenen aan de campagne van Joe Biden geven. Maar nu dreigen ze ermee de geldstroom te laten opdrogen, als Biden niet uit de presidentsrace stapt. Of hoe er nóg

Lees meer »