Een eerbetoon aan de wilde natuur: Wevelgem onthult kunstinstallatie ‘Ballade van het Bos’

Gemeente Wevelgem kondigt met veel enthousiasme de onthulling aan van ‘Ballade van het Bos’, een betoverende kunstinstallatie gemaakt uit bladsculpturen door kunstenaar Lander Avijn uit Gullegem. Het werk komt er niet toevallig tijdens de Week van het Bos, waarin de gemeente ook de samenwerking in de verf wil zetten met de campagne ‘Laat ze liggen’ waarvan Dieter Coppens peter is.

De kunstinstallatie is een symbool van de verbondenheid tussen kunst, natuur en gemeenschap. De bijzondere installatie bestaat uit een groep dansende bladsculpturen en is een eerbetoon aan de wilde natuur en majestueuze bomen. De Ballade van het Bos fungeert daarnaast als bladkorf en houdt blaadjes vast. Deze krijgt een ereplaats in de nieuw aangelegde groenzone Kwadries-Kwameers-De Westakker en wordt tijdens de opening opgevuld door de kleuters van De Gulleboom.

Belang bomen en bladeren benadrukken

Tijdens de Week van het Bos en de campagne ‘Laat ze liggen’ wordt het belang van het behoud van onze bomen en het laten liggen van de bladeren benadrukt. Bladeren zijn immers fantastische voedingsstoffen voor planten. Ook heel wat insecten bevinden zich onder de blaadjes en die zijn dan weer heel belangrijk voor de voeding van vogels en egels.

‘Ballade van het Bos’, dat zo’n 10.000 euro kost, belichaamt deze boodschap en wordt jaarlijks verplaatst naar een andere locatie in de gemeente. Naast het laten liggen van bladeren blijft toegankelijkheid en veiligheid belangrijk. Paden kunnen vrijgemaakt worden, zodat ze veilig blijven. Deze bladeren worden verzameld op een hoop, een ideale schuilplaats voor egels. Voor bladeren van de gemeentelijke bomen die op het voetpad belanden, voorziet de gemeente opnieuw 127 bladkorven om de bladeren in te deponeren.

Kunstwerken van Lander Avijn

Kunstenaar Lander Avijn is een gepassioneerde kunstenaar, milieubewust en fervent natuurliefhebber. Deze passie voor de natuur weerspiegelt zich sterk in zijn kunstwerken. Hij haalt inspiratie uit verschillende natuurelementen en gebruikt zijn kunst als een middel om bewustzijn te creëren voor natuurbehoud en fragiliteit van het milieu. Zijn werk belicht vaak de schoonheid, de diversiteit en het gevoel van vrijheid in de natuur, terwijl het ook oproept tot actie om de natuur te beschermen voor toekomstige generaties. (AV)

The post Een eerbetoon aan de wilde natuur: Wevelgem onthult kunstinstallatie ‘Ballade van het Bos’ is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius

Even paniek in de Basic Fit in Waregem vrijdagavond: enkele sporters dachten dat er rook de zaal binnenkwam en verwittigden de brandweer. Ter plaatse bleek het echter om stoom uit een gesprongen waterleiding te gaan.
The post Even paniek in Basic Fit Waregem door douche van wel 130 graden Celsius appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »