Club Brugge Younited countert kansarmoede

Het sociaal-sportief project ‘Club Brugge Younited’ bestaat 15 jaar en dat verliep donderdag niet onopgemerkt. Zo ondertekenden Club Brugge Foundation en de verschillende projectpartners – Inloophuis ’t Sas, Buurtsport Brugge, CAW Noord-West-Vlaanderen, vzw Wieder en Stad Brugge – een nieuw convenant. De aftrap gebeurde symbolisch op de middenstip van het Jan Breydelstadion.

Het Jan Breydelstadion was diezelfde dag ook het toneel voor het ‘Kick-Off Tornooi’ van Younited Belgium, waarbij 15 Younited-teams uit heel het land naar Brugge afzakten om te verbroederen, teambuildingsactiviteiten te organiseren en een voetbaltornooi te spelen op de oefenvelden van Club Brugge.

Duw in de rug

“Samen met heel wat organisaties gebruiken we de kracht van voetbal om iets terug te geven aan de samenleving. De afgelopen 15 jaar hebben we al heel veel kwetsbare mensen een duw in de rug gegeven richting onder andere een betere huisvesting en het maken van een vriendenkring”, zegt Peter Gheysen, coördinator Club Brugge Foundation.

Aan de hand van aangepaste trainingen brengt Club Brugge Younited wekelijks een 20-tal maatschappelijk kwetsbaren uit Brugge samen om te voetballen. “Deze bijeenkomsten en verschillende teambuildingactiviteiten geven de spelers een structuur waarop ze verder kunnen bouwen”, luidt het nog.

Uitstekende opstap

“De Brugse Younited-spelers nemen hun leven met volle motivatie weer op. Een grote stap, maar met de steun van lotgenoten, trainers én een sportieve geest, wordt de drempel een stuk lager en dat is van onschatbare waarde. Samen spelen vormt een uitstekende opstap naar opnieuw samen leven”, aldus schepen van Sport Franky Demon bij de ondertekening van het vernieuwde samenwerkingsconvenant.

“Dit is om drie redenen een prachtig project. Vooreerst is sporten, en voetbal bij uitstek, gezond. Door samen te sporten wordt het sociaal isolement doorbroken. Het gaat hier ook om een prachtig voorbeeld van wat bereikt kan worden wanneer verschillende organisaties hun krachten bundelen en samen een gemeenschappelijk doel vooropstellen”, vulde schepen van Sociale Zaken Pablo Annys aan.

The post Club Brugge Younited countert kansarmoede is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Dominique Pélicot (71) na verkrachtingen van zijn vrouw ook verdacht van lustmoord: “Slachtoffers werden allebei verdoofd met ether”

De Fransman die zijn vrouw verdoofde en door tientallen mannen liet verkrachten, wordt verdacht van nog meer wansmakelijke feiten. DNA linkt Dominique Pélicot (71) rechtstreeks aan een zaak waarbij een jonge vastgoedmakelaar nipt ontsnapte aan een verkrachting. Zijn naam valt ook in een lustmoord, maar daar ontbreekt concreet bewijs. De gelijkaardige werkwijze roept in ieder geval wel vragen op. Zo

Lees meer »

Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor

Het kermiscomité van Brielen heeft weer een geweldig programma in petto voor de jaarlijkse kermis, die van start gaat op vrijdag 13 september. Dit jaar is er voor iedereen wat te beleven.
The post Kermiscomité Brielen stelt gevarieerd programma voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze zijn al jarenlang goed bevriend”: verzorgt deze groep straks het voorprogramma van Oasis?

De reünietour van Oasis is nog steeds hét gespreksonderwerp. Na een chaotische ticketverkoop waren alle concerten voor ‘Oasis Live 25’ in een mum van tijd uitverkocht. Inmiddels is er ook meer nieuws over wie het voorprogramma van de Britse band mag verzorgen. Volgens geruchten kozen Noel en Liam Gallagher voor hun shows in Heaton Park voor de Britse rockband Blossoms

Lees meer »

Duitse touroperator FTI laat schuldenberg van 1 miljard achter

Het Duitse reisconcern FTI, het derde grootste van Europa, laat een schuldenberg van 1 miljard euro achter, zo bleek maandag op de rechtbank van München. Het bedrijf startte drie maanden geleden een insolventieprocedure op maar blijkt niet meer te redden. De rechter startte maandag de vereffening.

Lees meer »

Yoshi Rondelez geeft na zes jaar de fakkel als hoofdredder door

Met de vlaggengroet, waarmee strandredders traditioneel het zomerseizoen uitwuiven, werd er ook afscheid genomen van hoofdredder Yoshi Rondelez. Rondelez stond 15 jaar op het strand, waarvan de laatste zes als hoofdredder. “Ik heb van mijn passie en hobby voor een stukje mijn beroep kunnen maken, maar ik ben onderweg wel mijn hobby deels verloren. En op het moment dat je

Lees meer »

Honderden gezinnen wachten al 6 maanden op energiepremie: federale overheid op zoek naar budgetten

Honderden gezinnen wachten al maanden op hun energiepremie. Het gaat vooral om dossiers van gezinnen die vorig jaar onterecht nog geen basispakket, stookolie- of pelletpremie hebben gekregen. De laatste uitbetalingen laten op zich wachten omdat de federale overheid daar eerst de nodige budgetten voor moet vrijmaken. De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie, die de betalingen uitvoert, belooft dat elk gezin dat

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in Izegem moet verdwijnen: “Maar zeker niét het hele kunstwerk”

Op sociale media is wat commotie ontstaan omtrent de nieuwe muurschildering die vorige maand op een gevel aan de ingang van de Sint-Jozefskliniek is aangebracht. “Er moet een klein stukje van de straatkant in het grijs geschilderd worden, maar het schilderij zelf blijft wél bewaard”, aldus schepen Caroline Maertens (N-VA).
The post Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in

Lees meer »