Bouw nieuwe Dorpshuis Ichtegem stap dichterbij

Tegen de zomer van 2024 zou de bouw van het nieuwe ‘Dorpshuis Ichtegem’ van start kunnen gaan. Het project moet de nieuwe sociale site van de gemeente worden. De gemeenteraad zette het licht op groen voor het bestek, de raming en lastvoorwaarden.

Vijftig jaar geleden opende op het Bruwierplein het gemeentehuis van Ichtegem. En net dit voorjaar ging datzelfde gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuw project. “Er komt een gloednieuw Dorpshuis”, opent burgemeester Lieven Cobbaert (Liberaal 2018). “Een compact gebouw, ingebed in het groen. Naast de bibliotheek, het lokaal dienstencentrum en de verschillende sociale diensten van het lokaal bestuur, zullen ook het Huis van het Kind en een loket burgerzaken hier hun intrek nemen.”

Aannemer

Het bestek – waarin staat beschreven wat het Dorpshuis allemaal zal omhelzen – werd goedgekeurd door de gemeenteraad. “Verder stelden we een wijziging in het rooilijnplan vast en hebben we het statuut van een het stukje gemeenteweg tussen de twee huidige groenzones opgeheven”, wil Cobbaert nog meegeven. Het gemeentebestuur gaat nu op zoek naar aan aannemer. “De bedoeling is om de eigenlijke werken te kunnen starten tegen de zomer van 2024”, voegt eerste schepen Jan Bekaert (WIT) toe.

Moduleerbaar

Het nieuwe gebouw, dat één verdieping zal tellen, moet het gevecht met de tand des tijds een poosje kunnen voeren. De constructie van de verschillende bureaus gebeurt zodanig dat de wanden zonder veel problemen kunnen weggenomen worden. “Een moduleerbaar gebouw, dus, want wie weet wat de noden binnen pakweg tien jaar zullen zijn”, verklaart de burgemeester. Op het dak komen zonnepanelen, een warmtepomp wordt eveneens geïnstalleerd. De kostprijs van het project wordt geraamd op zo’n 4,8 miljoen euro. “De uitvoering ervan is een belangrijke stap in de verdere vernieuwing van de dorpskern van Ichtegem”, benadrukt Bekaert, bevoegd voor de gemeentefinanciën.

Sociale dienst

“Na de realisatie van het Dorpshuis kan onze sociale dienst verhuizen en kunnen we het oude gebouw in de Koekelarestraat slopen en integreren in de nieuwe dorpskern van Ichtegem. Deze investering is dan ook absoluut noodzakelijk.” Daarmee wordt ook verwezen naar de matige huidige staat van de bibliotheek.

The post Bouw nieuwe Dorpshuis Ichtegem stap dichterbij is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Geld nodig voor cocaïne”: duo dat portefeuille advocate stal in Brugs gerechtsgebouw riskeert tot zestien maanden cel

Toen een jonge Algerijn dit voorjaar in het Brugse gerechtsgebouw zijn vonnis kwam aanhoren, besloot zijn ‘tolk’ de portefeuille van een advocate te stelen. Zelf zorgde Youssef C. (19) daarbij voor de nodige afleiding. “Ze hadden geld nodig om cocaïne te kopen”, aldus de procureur, die tot vijftien maanden cel vroeg.
The post “Geld nodig voor cocaïne”: duo dat

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sprookjesmusical Sneeuwwitje betovert publiek tijdens première in Plopsaland De Panne

Zondag werd het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne omgetoverd tot een magisch sprookjesbos voor de langverwachte première van de sprookjesmusical Sneeuwwitje. De zaal was gevuld met een enthousiast publiek dat genoot van deze nieuwe betoverende klassieker. Sneeuwwitje is gedurende heel de zomer exclusief te zien in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne.
The post Sprookjesmusical

Lees meer »

Verdachte vlekjes worden sneller gecontroleerd door ‘één-vlek-check’ van het Jessa Ziekenhuis: “Om huidkanker sneller op te sporen”

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt kan je vanaf nu een verdacht vlekje sneller laten controleren. De dienst dermatologie start met de ‘Eén-vlek-check’, je kan daar een verdacht vlekje binnen enkele weken laten controleren. Normaal duurt dat maanden door de lange wachtlijsten, maar het is belangrijk om er snel bij te zijn om huidkanker te voorkomen. Het ziekenhuis raadt ook

Lees meer »

Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin

Feest in de Kerkstraat 33: het ijssalon van de gebroeders De Buck bestaat dit jaar liefst vijfenzeventig jaar en dat vieren ze samen met de klant. Een ‘golden ticket’ betekent een jaar lang gratis wafels smullen.
The post Broers Michel en Francis De Buck vieren 75 jaar ijssalon Au Pingouin appeared first on KW.be.

Lees meer »

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond de gala-avond van de tweede editie van de Brugge Awards plaats. ‘Onderneming van het Jaar’ is ECS European Containers. Christine Waeyaert van kapsalon Xantippe krijgt de ‘Lifetime Achievement Award’. Ook Cactus Muziekcentrum is als ‘Brugs Ambassadeur’ bij de winnaars.
The post Kapster Xantippe krijgt Lifetime Achievement op Brugge Awards appeared

Lees meer »

Vandaag politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken vandaag naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »