Waal krijgt mildere straf voor diefstal spelersmateriaal Club Brugge: “Ik was dronken”

Een 48-jarige Waal uit het Waalse Florennes heeft zes maanden cel gekregen, de helft met uitstel, voor een diefstal in het Brugse Jan Breydelstadion. Bij verstek was dat nog zes maanden effectief.

Op 6 maart vorig jaar zakten G.B. (48) en M.G. (37) uit het Waalse Florennes af naar Brugge. Het duo begaf zich naar het Jan Breydelstadion waar ze uit een bergruimte een sporttas met spelersmateriaal van Club Brugge meegraaiden. Ze werden evenwel op heterdaad betrapt door de conciërge, haar zoon en haar schoondochter. Die laatste kon de tas nog net uit de BMW van de beklaagden trekken. Vervolgens ging het duo ervandoor.

Camera’s

Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning kon de snelwegpolitie van Anderlecht de twee mannen nog diezelfde dag onderscheppen en inrekenen. “Ik had teveel alcohol gedronken”, verklaarde M.G. Het parket bood hen een minnelijke schikking aan, maar omdat ze die niet betaalden werden ze voor de Brugse strafrechtbank gedaagd. Daar kwamen ze in mei vorig jaar niet opdagen. G.B. en M.G. kregen respectievelijk zes en vier maanden effectief.

G.B., die eerder al meerdere veroordelingen opliep voor diefstal, tekende verzet aan waarop hij begin september een nieuwe proces kreeg. De man vroeg er tevergeefs de vrijspraak. De rechtbank verwees onder meer naar de camerabeelden van de feiten in het Jan Breydelstadion. (AFr)

The post Waal krijgt mildere straf voor diefstal spelersmateriaal Club Brugge: “Ik was dronken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

Biden lijkt jongste maanden “vaker, duidelijker en zorgwekkender” mist in te gaan volgens mensen die tijd met hem doorbrachten

De Amerikaanse president Joe Biden (81) is niet meer de man die hij was toen hij 3,5 jaar geleden aan zijn ambtstermijn begon. Dat blijkt uit een hele reeks gesprekken die de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ had met mensen die de jongste maanden tijd met hem doorbrachten weg van het oog van de camera’s. Volgens hen lijkt de

Lees meer »

Koningin Paola en haar moeizame zoektocht naar geluk: “Ze voelde zich gevangen in een harnas”

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

Bekende fietsenzaak moet monsterboete van 13 miljoen euro betalen na “bewuste fraude” met Chinese fietsen: “Totaal gebrek aan respect voor de regels”

Fietsenzaak Prestige uit Wetteren is veroordeeld tot een boete van 13,6 miljoen euro. Ze zou douanekosten ontdoken hebben bij de invoer van elektrische fietsen uit China. De rechtbank van eerste aanleg in Antwerpen spreekt van “ernstige, al dan niet georganiseerde fiscale fraude, die zorgt voor oneerlijke concurrentie”.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven ‘De Morgen’ en ‘De Standaard’ vandaag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Lange wachtlijsten voor zwemlessen voor baby’s, peuters en kleuters: “Hen leren drijven kan levens redden”

Géraldine Saey (36) geeft met haar bedrijf NaGé al meer dan twee jaar zwemlessen in Kortrijk aan baby’s, peuters en kleuters en ziet de wachtlijst verder groeien. “Het is heel belangrijk dat kinderen op een jonge leeftijd al op een goede manier in contact leren komen met water. Het belangrijkste is dat ze leren om te drijven, zodat ze zelf

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »