Slagerij Delbaere blaast 65 kaarsjes uit en viert dat met feestweekend

Slagerij Delbaere uit Tielt is 65 jaar jong en viert dat op 14 en 15 oktober met een feestweekend in de slagerij. Daarbij wordt de familiegeschiedenis van de zaak extra in de verf gezet, want met Joran (26) en Amber (24) staat de derde generatie er ondertussen achter de toonbank.

“We gaan wat schilderwerken uitvoeren, terwijl onze tijdlijn in de slagerij, die begint bij mijn grootvader, aangevuld zal worden met een foto van ikzelf”, zegt Joran Delbaere. “Klanten kunnen rekenen op een ambachtelijk hapje en een drankje, er zijn demonstraties voorzien en we zorgen ook voor goodiebags. Nog tijdens het feestweekend starten we een nieuwe spaaractie voor koeltassen. Wat het nieuwe interieur betreft gaan we ook enkele van de awards die we in de voorbije jaren wonnen wat beter in de kijker zetten.” Dat zijn er overigens heel wat. Dit jaar kreeg de slagerij terug de titel van Erkend Ambacht, terwijl Delbaere ook in de prijzen viel op de vakbeurs Euro Beef. En in 2022 werd Joran zelfs nog gehuldigd als vijfde beste slager van België. In 2017 en 2018 vielen Jarne en Joran ook al in de prijzen op de vakbeurs Meat Expo. Zo kregen ze onder meer de prijs voor de beste bloedworst van België. Op basis van een recept van opa Germain.

Ter Groene Poorte

Het verhaal van het familiebedrijf begint in 1958, wanneer Germain Delbaere op zijn achttiende een vleesgroothandel in de Meulebeeksesteenweg overneemt. Hij geeft de passie voor het vak door aan zijn zoon Geert. Die studeert in 1987 af als slager-spekslager-traiteur aan Ter Groene Poorte in Brugge en stapt na zijn legerdienst mee in de zaak. In 1993 openen vader en zoon samen hun eerste winkel. In 2000 kiest Germain ervoor het wat rustiger aan te doen, waarop Geert en zijn vrouw Severine de zaak officieel overnemen.

We zijn wellicht het oudste familiebedrijf in de slagersstiel in de regio Tielt en daar zijn we trots op

Geert en Severine geven de passie op hun beurt door aan zonen Joran en Jarne. “Toen Joran amper tien was stond hij al naast mij en mijn vader vlees te snijden”, aldus Geert. “Jarne was toen zes, maar hij wou ook meehelpen met z’n grote broer. Op een omgekeerde bak omdat hij anders niet boven de tafel kon kijken. Hij heeft wel eens in z’n vingers gesneden. Maar een kwartier later stond hij hier terug met een pleistertje en evenveel goesting.” Het stond toen al in de sterren geschreven dat beide broers een slagersopleiding zouden volgen.

Familiebedrijf

De twee studeerden inmiddels af en zetten de familietraditie verder. Jarne Delbaere (22) blies twee jaar geleden in Oostrozebeke samen met vriendin Marie speciaalzaak De Druivelaar nieuw leven in, terwijl oudste zoon Joran en zijn vriendin Amber in oktober 2021 de slagerij in de Meulebeeksesteenweg overnamen. Severine en Geert zijn weliswaar nog steeds actief in de slagerij en staan hun zoon en schoondochter met raad en daad bij. “We zijn wellicht het oudste familiebedrijf in de slagersstiel in de regio Tielt en daar zijn we trots op”, zegt Joran. “In maart 2020 gaven we de winkel een flinke facelift en sindsdien hangt er ook een tijdlijn in de zaak, met foto’s van de verschillende generaties, van vroeger tot nu. Onze slogan is niet voor niets ‘Generaties lang vakmanschap!’” (SV)

Lees ook…

Slagerij Delbaere verkozen tot beste slager van West-Vlaanderen – KW.be

Joran Delbaere (25) verkozen tot vijfde beste slager van België: “Een erkenning van al het harde werk” – KW.be

The post Slagerij Delbaere blaast 65 kaarsjes uit en viert dat met feestweekend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Tim Lefever is voorzitter van gratis festival Grensrock: “Lokale bedrijven vragen soms zelf om te sponsoren”

Tim Lefever (42) is de trotse voorzitter van Grensrock, hét gratis festival bij uitstek in de regio. Wij blikken samen met hem even vooruit op de komende editie, het voorzitterschap en de toekomst van Grensrock. Druk druk druk? “De laatste week voor het festival is mijn vrouw een week Grensrock-weduwe”, lacht de Menenaar.
The post Tim Lefever is voorzitter

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Er kon nog nét een handje voor Martínez af: gefrustreerde Ronaldo foetert op alles en iedereen en trapt flesje weg na wissel

Neen, het was gisterenavond niet de avond van Portugal en meer bepaald Cristiano Ronaldo (39). De superster was tegen Georgië een vat vol frustratie, niet in het minst nadat hij vlak voorbij het uur al gewisseld werd door Roberto Martínez. Een flesje moest eraan geloven. Het moet wel gezegd: CR7 liet zich op een andere manier ook van z’n beste

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?”

Karl Vannieuwkerke schrijft deze week een brief naar Domenico Tedesco, de bondscoach van de Rode Duivels die maandag zonder pardon uit het EK werden gekegeld. Domenico mag altijd antwoorden: [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar bondscoach Domenico Tedesco: “Krijg je Kevin en Romelu nog mee in je verhaal?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Drie keer op één maand voor politierechter na onder andere aanrijding met vluchtmisdrijf: “Hij beseft eindelijk dat hij zich aan de regels moet houden”

Amper 16 jaar was een jongeman uit Kortrijk, toen hij op de speelplaats van zijn school in Kortrijk met zijn bromfiets tegen een schoolgenote botste. Het bracht hem samen met zijn ouders voor de politierechter. Een maand later liep hij nog eens tegen de lamp, en daarna nog eens… Goed voor drie verschillende zaken op 1 maand tijd voor de

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Remco Evenepoel imponeert in zware Galibier-rit, al was het ook even schrikken in afdaling: “Het was een beetje eng”

Prima dag voor Remco Evenepoel (24). Onze landgenoot ging in de vierde Tour-etappe op de Galibier lang vlot mee met de belangrijkste klassementsmannen en werd in de rit uiteindelijk knap tweede. Na de ongenaakbare Tadej Pogacar, maar vóór Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. In de afdaling richting de finish was het wel een paar keer schrikken, gaf Evenepoel ook toe.

Lees meer »

“Zo goed zijn ze eigenlijk niet”: Van Gerwen ook na afstraffing niet onder de indruk van Huybrechts en Van den Bergh

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Cafégangers gaan viraal wanneer ze vrouw aanmoedigen die maar niet kan parkeren

Een hilarisch filmpje uit het Britse Warwickshire gaat viraal op sociale media. Op de beelden is te zien hoe een bestuurster moeite heeft om achteruit te parkeren, maar ongelofelijk wordt aangemoedigd door cafégangers. De mannen zaten te wachten op de EK match van Engeland, maar vonden dit de ideale gelegenheid om even op te warmen. Uiteindelijk slaagde de vrouw erin

Lees meer »