Plooien tussen Roma-gemeenschap en Conner Rousseau gladgestreken: “Zijn excuses klonken oprecht”

Het gesprek tussen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en vertegenwoordigers van de Romagemeenschap in Sint-Niklaas is “sereen verlopen”. Dat zegt Dina Sudorgina van LEVL, de organisatie die het gesprek heeft gefaciliteerd. “Conner Rousseau heeft nogmaals zijn excuses aangeboden en erkend dat hij fout is geweest”, klinkt het na het onderhoud. “Ze klonken oprecht.”

Meer krantenkoppen in België

Zal de oorlog uitbreiden naar hier? Kolonel Housen geeft antwoord op vragen van onze lezers: “De komende weken worden cruciaal voor Oekraïne”

De oorlog in Oekraïne staat voor een cruciale herfstfase. Het Russische leger zal proberen om nog zo veel mogelijk grondgebied te veroveren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november, maar wat gebeurt er daarna? Wanneer komt er vrede? Waarom grijpt de NAVO niet harder in? Onze lezers stuurden ons de voorbije dagen tientallen vragen over het conflict. Onze defensie-expert, kolonel

Lees meer »

FBI waarschuwt: “Chinees bedrijf hackt wereldwijd 260.000 routers en creëert gigantisch botnet”

Chinese hackers hebben meer dan 260.000 met internet verbonden apparaten, voornamelijk routers, gehackt om een gigantisch botnet te creëren. Dat melden de autoriteiten van verschillende landen woensdag. Een botnet is een netwerk van geïnfecteerde apparaten, bekend als bots, die door de hackers kunnen worden gebruikt om cyberaanvallen uit te voeren, zonder dat de eigenaar van de apparaten er weet van

Lees meer »

Feestweekend voor Chiro Ruiselede

De Chiro van Ruiselede, onder de leiding van Nelleke Wittewrongel en Jasper Maenhout, heeft een drukke agenda voor de boeg. Kern van alle activiteiten wordt het driedaags feestweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september met een quiz, de streekbieravond, de barbecue en speelstad.
The post Feestweekend voor Chiro Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »