“Oh boy!”: deze man is de officiële stem van Mickey Mouse

Op maandag 16 oktober vieren we de 100ste verjaardag van The Walt Disney Company en voor Bret Iwan belooft dat een bijzondere dag te worden. Deze 41-jarige Amerikaan is namelijk de officiële stem van Mickey Mouse, dé mascotte van deze wereldberoemde filmstudio. En opvallend: hij is nog maar de vierde persoon in een eeuw tijd die zichzelf zo mag noemen.

Meer krantenkoppen in België

Iconische Sportpaleis plant grote verbeterwerken én krijgt een nieuwe naam: “Op deze manier vermijden we dat tickets duurder zullen worden”

Als Dua Lipa er volgend jaar de pannen van het dak speelt, zal dat nog in het ‘vertrouwde Sportpaleis’ zijn. Maar dat verdwijnt, of althans toch de naam. Samen met de nieuwe aanblik die de iconische Antwerpse concerttempel de komende jaren krijgt, wordt ‘het Paleis’ na 91 jaar ook herdoopt. “Het is logisch dat onze achterdeur de nieuwe voordeur wordt”,

Lees meer »

Steeds meer zwaargewonde fietsers en steppers

In 2022 zijn 7.300 fietsers na een ongeval in het ziekenhuis beland. Dat zijn er 10 procent meer dan in 2016. Dat meldt het verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van Belgische ziekenhuizen. Zestig procent van alle ernstig gewonde e-steppers die in het ziekenhuis belanden na een ongeval, lopen een hoofdletsel op. Traumachirurgen riepen al eerder samen met Vias op

Lees meer »

Starter van het jaar OceanBites kweekt zeewier op land: “Beeld van zeewier moet anders”

De start-up OceanBites heeft de award voor Starter van het Jaar gewonnen op de Oostende Awards. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht door Sander Steenacker en Hendrik Bekaert. OceanBites specialiseert zich in het kweken van zeewier op land. Op de Oosteroever kweken ze zeewier en sinds april wordt het product ook verkocht om te consumeren. De jonge ondernemers zetten

Lees meer »

Na Irans tegenaanval: opent Israël nog een front?

Nu Israël met herwonnen vertrouwen het offensief heeft aangevat in het Midden-Oosten, slaat Iran terug. Dat is een risicovolle zet. “Iran aanvallen staat al twintig jaar op de wenslijst van Netanyahu. Het is misschien te verleidelijk om het nu niet te doen.”

Lees meer »

Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis

De 29-jarige Lethysia Holvoet werd op zaterdagavond 28 september de eerste Winkelnaris Universalis. Lethysia won de wedstrijd die georganiseerd werd door CultuurWinkel.
The post Lethysia Holvoet is eerste Winkelnaris Universalis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biografie: Jo Brouns (CD&V) mag verlengingen spelen op Landbouw

Jo Brouns mag ook in de nieuwe Vlaamse regering minister van Landbouw blijven en krijgt er de bevoegdheid Omgeving bij, een sleutelpost als het gaat om stikstof en vergunningsprocedures. De 49-jarige politicus uit het Limburgse Kinrooi krijgt daarmee voor de CD&V een sleutelpost voor de komende jaren.

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »