Nieuwe bokshal van Delfine Persoon en Filiep Tampere officieel geopend

Zondag 8 oktober zal voor altijd in het geheugen van Filiep Tampere en partner en bokskampioene Delfine Persoon gegrift staan als de dag dat ze hun bokshal, de thuishaven Boxing Team Houtland, na enkele moeilijke jaren eindelijk officieel konden openen.

De realisatie van de nieuwe bokshal in de Bollestraat in Gits is een lang verhaal. Filiep en Delfine konden vele jaren amateur- en eliteboksers én ook recreanten trainen aan het station in Lichtervelde in ‘De Boksneuze’ van Filip Vanmoerkerke, een man met een écht bokshart. Die locatie werd te klein en de bokskampioene en haar partner wilden een nieuwe bokshal bouwen.

De rotsvaste wil was er, de weg ernaartoe een stuk moeilijker. Aanvankelijk waren er plannen om de bokshal in Zwevezele te bouwen, maar dat ging niet door. In 2016 gaf de provincie de eerste subsidies voor die nieuwe bokshal. Uiteindelijk konden Filiep en Delfine na heel wat omwegen een oude hoeve in de Bollestraat in Gits aankopen, een ideale locatie voor de nieuwe bokshal blijkt nu.

Hoogtepunt en thuiskomen

“Er zijn echter verschillende rondes nodig geweest om de eindmeet te halen”, zei burgemeester Frederik Demeyere van Hooglede-Gits die zondagmiddag het lint doorknipte. “Ongetwijfeld een hoogtepunt in de carrière van Delfine en haar partner Filiep.”

Frederik Sap, schepen van Sport van Hooglede, vergelijkt de nieuwe bokshal met het doorzettingsvermogen van Delfine. “Zij bekeek met Filiep verschillende mogelijke locaties voor de nieuwe hal, maar het was nooit 100 procent wat ze wou. Maar Delfine, ereburger van Hooglede, gaf niet op en kwam uiteindelijk terug thuis op de Onledemolen in Gits waar ze ook woont.”

Ruim

De ruime bokshal is 1.000 m² groot. Op het gelijkvloers is er een ruime sportzaal met een twintigtal bokszakken, een boksring en nog twee trainingsringen. Er is ruim sanitair. Boven is er een ruime bar met zicht op de sportzaal. Er is een parking voor een vijftigtal wagens. Er wordt al sinds de zomer getraind in de nieuwe bokshal. “En ondertussen is het aantal leden van Boxing Team Houtland verdubbeld en we tellen nu 200 leden”, zegt Delfine.

The post Nieuwe bokshal van Delfine Persoon en Filiep Tampere officieel geopend is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Roel (40) zet zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen hotelkamer zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat”,

Lees meer »

Zwevegem wint tweede label van ‘Sportbedrijf’

Het gemeentebestuur van Zwegem ontving opnieuw het Label Sportbedrijf van Sport Vlaanderen. “We hechten veel belang aan fitte werknemers en zijn dankbaar voor de bijzondere dynamiek die is ontstaan tussen de werknemers dankzij de bedrijvensport.”, zegt sportschepen Raf Deprez (CD&V). Twee jaar geleden kreeg de gemeente als eerste in West-Vlaanderen al een eerste Label Sportbedrijf.
The post Zwevegem wint

Lees meer »

Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem

Het echtpaar Marcel Vincke en Ginette Vermaut konden onlangs hun diamanten huwelijksjubileum vieren. Ze waren op 18 juni 60 jaar gehuwd.
The post Diamant voor Ginette en Marcel uit Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Grote Markt in Lier krijgt nieuwe ledverlichting die van kleur kan veranderen: “Zal er een stuk frisser uitzien”

De Grote Markt in Lier krijgt volledig nieuwe verlichting. Onder andere de lichten aan de gevels van het stadhuis en de straatverlichting, worden vervangen door ledlampen die van kleur kunnen veranderen. "Zo willen we energie besparen, maar het esthetische is zeker ook van belang", klinkt het bij de stad. Tegen 2030 moet alle openbare verlichting werken op ledlampen.

Lees meer »

Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend”

De laatste broden uit de oven, de laatste broodronde, de laatste klanten in de winkel: het was begin deze week voor alles de laatste keer bij Brood & Banket Lagrainge in de Nieuwstraat in Sint-Baafs-Vijve. Bakker Peter en echtgenote Mia hebben voorgoed de winkel gesloten.
The post Laatste brood is gebakken bij Lagrainge in Sint-Baafs-Vijve: “Duizenden klanten bediend” appeared

Lees meer »