Miljardairs werpen zich op het ‘witte goud’ lithium

17:04 De rijkste Australiër en een Argentijns-Italiaanse magnaat zien brood in lithium, het ‘witte goud’ waarnaar heel de wereld op zoek is.

Meer krantenkoppen in België

IFF Marathon lokt atleten van over hele wereld

Op zondag 15 september is er de 24ste In Flanders Fields Marathon. Er is zowel een halve, als een volledige marathon. Alles samen goed voor 500 deelnemers uit alle hoeken van de wereld.
The post IFF Marathon lokt atleten van over hele wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Frans en Maria

Op 29 augustus mochten Maria Planckaert en Frans Vanhuysse hun gouden huwelijksjubileum vieren. 50 jaar geleden gaven ze elkaar hun jawoord. Frans is in Zwevegem geboren op 30 mei 1939. Hij was bediende bij Bekaert. Maria had haar wiegje eveneens in Zwevegem staan, en zag het levenslicht op 1 mei 1938. Zij deed het huishouden.
The post Goud voor

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Vlamvo Vlamertinge is klaar voor nieuw volleybalseizoen

Els Logie is jeugdcoördinator, trainer en bestuurslid bij Vlamvo en zij blikt vooruit op het nieuwe volleybalseizoen dat voor de deur staat bij de club uit Vlamertinge. “Dit jaar zal ik de regionale U15 trainen”, vertelt Els. “Qua aantallen zitten we op dezelfde lijn als vorig jaar. Op alle leeftijden is er een aanbod van
The post Vlamvo Vlamertinge

Lees meer »

Dorine (62) organiseerde spaghetti-avond voor Levensloop: “Ik weet wat die ziekte aanricht”

“Mijn moeder en mijn twee broers kregen kanker. Een broer overleed aan die verschrikkelijke ziekte”, zegt Dorine Hilderson. De gewezen cipier organiseerde samen met wandelclub De Brugsche Globetrotters een spaghetti-avond voor Levensloop in café Het Nieuw Gemeentehuis in Assebroek.
The post Dorine (62) organiseerde spaghetti-avond voor Levensloop: “Ik weet wat die ziekte aanricht” appeared first on KW.be.

Lees meer »