Man die vriendin folterde, krijgt geen extra straf voor dealen drugs

Koen V. (35) die zijn vriendin dagenlange afranselde tot ze bijna stierf, heeft in beroep geen extra straf gekregen voor het dealen van drugs.

Koen V. werd in februari dit jaar veroordeeld tot tien jaar cel voor de foltering van zijn vriendin uit Diksmuide. Op zaterdag 11 september 2021 vond de politie het zwaar verminkte lichaam van de vrouw. Haar vriend – toen al 48 uur onder invloed van speed – was via een raam naar het dak gevlucht, waar de politie hem in de boeien sloeg. Het zwaar verminkte slachtoffer uit Diksmuide – op het moment van de feiten amper 20 jaar oud – belandde met levensbedreigende verwondingen in het ziekenhuis, maar overleefde de feiten. Naast de talrijke breuken dreigde ze ook te overlijden door orgaanfalen van onder meer nieren en lever.

10 jaar cel

Hij kreeg in eerste aanleg tien jaar cel en die straf werd in beroep bevestigd. Daarnaast werd hij nu ook vervolgd voor het bezit en verkopen van onder meer speed, cannabis en cocaïne tussen 1 januari 2020 tot die bewuste elfde september 2021. Zijn advocaat vond het zinloos dat daarvoor nog eens extra bestraffing volgde. Ook het openbaar ministerie was van mening dat enkele maanden extra celstraf weinig verschil zullen uitmaken. Het hof besloot daarom dat de bestraffing van 10 jaar – die ze op 1 februari uitsprak, voldoende is voor alle feiten samen. (OSM)

The post Man die vriendin folterde, krijgt geen extra straf voor dealen drugs is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »