Jongelui ontvoeren jongen (16) tijdens drugsdeal op Brugs speelplein: “Hij moest uitleg geven over inbraak bij mijn vriendin”

Eind vorig jaar trok een zestienjarige Oostkampenaar naar een speelplein in Sint-Michiels om cannabis te kopen. Ter plaatse werd hij door drie jongelui aangevallen en in de koffer van een wagen geduwd. Een getuige sloeg meteen alarm waardoor de politie het slachtoffer snel kon bevrijden. De jeugdige daders kregen tot 37 maanden voorwaardelijke celstraf. De aanstoker had een opmerkelijke uitleg voor de feiten.

Op 7 december vorig jaar sprak een toen zestienjarige jongen uit Oostkamp ’s avonds af met zijn dealer op een speelplein in de Parklaan in Sint-Michiels. Hij wou voor twintig euro cannabis kopen maar ter plaatse sprongen de Brugse broers E.D. (21) en A.D. (19) uit de bosjes en vielen samen met de dealer, Bruggeling T.G. (19), de jongen aan. Het slachtoffer kreeg enkele rake klappen en schoppen en werd in de koffer van een Renault Megane gedwongen.

De chauffeur van de jongen was op een afstand blijven staan en zag alles gebeuren. Ter hoogte van de openstaande Steenbruggebrug zag hij een politiepatrouille en die snelde meteen naar de plaats van de feiten. Ter hoogte van enkele garageboxen in de Sint-Michielsestraat troffen de agenten de Renault Megane aan en konden ze het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijden. Er hing opgedroogd bloed aan zijn lippen en trui, zijn broek hing vol slijk en een van zijn schoenen ontbrak. De daders waren gaan lopen.

Stem herkend

De jongen verklaarde dat hij tijdens de feiten de stem van E.D. had herkend toen die “hef hem op!” had geroepen. De Bruggeling bekende dat hij die avond met de Renault Megane van zijn oma op pad was en de jongen in de koffer stak. “Ik had vernomen dat hij tijdens mijn verblijf in de gevangenis betrokken was bij een inbraak in de woning van mijn vriendin”, verklaarde hij. “Ik wou hem meenemen naar mijn vriendin in Oedelem en hem daar om uitleg vragen.”

A.D. en T.G. ontkenden hun betrokkenheid, maar de getuige sprak dat tegen. “Het staat vast dat de dealer het slachtoffer naar de bosjes lokte zodat de broers hem konden aanvallen”, aldus de rechter. E.D. kreeg uiteindelijk 37 maanden voorwaardelijke celstraf. De jongeman werd eerder al veroordeeld voor drugs en inbreuken op de wapenwet. Op het moment van de ontvoering was hij nog maar pas vrij uit de gevangenis. A.D. kreeg twee jaar celstraf met uitstel. Dealer T.G. kreeg achttien maanden voorwaardelijk. Aan het slachtoffer en zijn ouders kende de rechtbank in totaal 2.175 euro schadevergoeding toe. (AFr)

The post Jongelui ontvoeren jongen (16) tijdens drugsdeal op Brugs speelplein: “Hij moest uitleg geven over inbraak bij mijn vriendin” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede

Het is duidelijk goed en gezond wonen in wzc Sint-Jozef in Ruiselede, want er mocht weer een 100-jarige gevierd worden: Maria Deschamphelaere.
The post Maria blaast honderd kaarsjes uit in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland meldt nieuwe terreinwinst bij strategisch belangrijke Tsjasiv Jar

Rusland heeft donderdag nieuwe terreinwinst gemeld bij het strategisch belangrijke Tsjasiv Jar. Het hooggelegen Tsjasiv Jar was voor de oorlog een relatief kleine plaats met 12.000 inwoners, maar wordt door de ligging inmiddels gezien als een belangrijk militair doelwit. Als Rusland de plaats in handen krijgt, zou dat de weg vrijmaken voor een verdere Russische opmars in Donetsk. Volg hier

Lees meer »

Foute wegwijzer naar Aartselaar in Kontich maakt ‘anale driehoek’ even officieel: ‘AARStelaar’

Op een kruispunt in Kontich is bij wegenwerken een nieuwe wegwijzer naar Aartselaar geplaatst met een schrijffout op. Er staat niet Aartselaar maar Aarstelaar. De gemeenten Aartselaar, Kontich en Reet worden al jaren grappend de anale driehoek genoemd. Bart Lambrecht (N-VA), schepen voor communicatie in Aartselaar, ziet de humor er wel van in, maar hij heeft aan het Agentschap Wegen

Lees meer »

Ze schuwen de aandacht, maar soms kan het niet anders: hoe de rijkste familie van Nederland weer alle controle overneemt in haar bedrijf

Na slechts drie jaar gewerkt te hebben als CEO van C&A, zal Edward Brenninkmeijer de rol overnemen van de Nederlandse Giny Boer. Ze was nog maar de tweede CEO ooit van het bedrijf die geen nakomeling is van de Brenninkmeijers, de familie achter C&A. En de familie blijkt liefst alles zelf zo goed mogelijk onder controle te hebben.

Lees meer »