Jong bedrijf Novulo in Pittem opent officieel de deuren in voormalige loods Clarysse

In de Brugsesteenweg in Pittem opende Novulo woensdag officieel de deuren. Het bedrijf, dat sinds begin 2021 kleine zorgwoningen bouwt voor ouderen die perfect in de achtertuin passen, verhuisde begin dit jaar naar de voormalige site van weverij Clarysse. Vlaams minister van Wonen Matthias Diependale (N-VA) kwam langs, terwijl ook oud-judoka Gella Vandecaveye, als ambassadeur van het bedrijf, bij de opening aanwezig was, net als het voltallige Pittemse schepencollege.

Nieuwe toekomst voor site

Nadat ondernemer Luc Tack matrassenproducent Latexco in Tielt overnam, verhuisden de activiteiten van Clarysse in het voorjaar van 2023 naar een andere productielocatie van de groep in Oostrozebeke. Daardoor kwam het grootste deel van de gebouwen in Pittem leeg te staan. “Het verdwijnen van de weverij van Clarysse kwam destijds hard aan in onze gemeente”, aldus burgemeester Denis Fraeyman (CD&V). “Per slot van rekening was het bedrijf ooit de grootste werkgever van Pittem. Maar we zijn verheugd dat er nu nieuwe toekomst voor deze site is. De loods waar we ons nu in bevinden vormt niet alleen de nieuwe thuisbasis van Novulo, straks zal er op deze site ook een nieuwe KMO-zone komen. Deze site heeft een mooie toekomst en daar zijn we dankbaar voor.”

Officiële voorstelling

De verhuis naar de Brugsesteenweg dateert eigenlijk al van mei, maar pas woensdag werd ook officieel de nieuwe stek van het bedrijf geopend. Tuinkantoortjes en tiny houses kende u ongetwijfeld al, maar ook de vraag naar modulaire woonoplossingen voor ouderen zit in de lift, want Novolu is sinds de opstart in 2021 aan een stevige groei bezig. Het bedrijf ontstond twee jaar geleden uit dakwerkersbedrijf EPDM Solutions. Daar zochten ze een constructeur om een nieuw mobiel administratief kantoor te bouwen, maar uiteindelijk besloten ze zelf zo’n kantoor te bouwen. Zo ontstond het idee om dat te blijven doen en zich te richten op de zorg. Het Pittemse bedrijf onderscheidt zich in de sector door niet alleen duurzame kleine zorgwoningen voor hulpbehoevenden te maken, maar ook door andere zorgen weg te nemen. Zo wordt er een jaar gratis mantelzorg aangeboden. (SV)

The post Jong bedrijf Novulo in Pittem opent officieel de deuren in voormalige loods Clarysse is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat vandaag in ‘De Standaard’.

Lees meer »

Balkan maakt zich op voor nieuwe hittegolf

De Balkan maakt zich maandag opnieuw op voor uitermate zwoele temperaturen, amper drie weken nadat een eerdere hittegolf in verschillende landen van de regio voor stroompannes zorgde en levens kostte. Vlamingen die er op reis gaan, zijn gewaarschuwd.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie

Op zondag 7 juli vindt van 11 tot 18 uur de negende editie van Kunstdorp Houtave plaats. Keramisten, schilders, metaalartiesten, tekenaars, papierwerkers, grafici… Meer dan veertig kunstenaars stellen hun werken tentoon in de verkeersvrije dorpskern van ‘het Montmartre van de polders’.
The post Kunstdorp Houtave is toe aan negende editie appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »