Israëlische autoriteiten waarschuwen: “Gaza wordt met de grond gelijkgemaakt”, Gazastrook zit zonder elektriciteit

Gaza wordt een “tentenstad” en elk gebouw zal “met de grond gelijk worden gemaakt”. Dat laat een functionaris weten aan de Israëlische zender Channel 13. Intussen is de enige energiecentrale die nog draaide in Gaza uitgevallen, waardoor de Gazastrook zonder elektriciteit zit, op particuliere generatoren na.

Meer krantenkoppen in België

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Emilie wint Duits dartstornooi

Emilie D’hondt uit Ingelmunster won onlangs de World Darts Federation International Youth Challenge 2024 in het Duitse Borken. De 23-jarige lerares won haar beide single-wedstrijden.
The post Emilie wint Duits dartstornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman (18) met bajonet rondliep in München: politie denkt dat schutter aanslag wilde plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Dochter van Fransman die vrouw 10 jaar liet verkrachten barst in tranen uit in rechtszaal: vader had map op computer met naam ‘mijn dochter, naakt’

Op de tweede dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn echtgenote Gisèle Pélicot tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft een van zijn dochters de rechtszaal al huilend verlaten. De voorzitter van het hof had het op dat moment over de naaktfoto’s die Pélicot van zijn dochter op zijn computer had

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »