Ewan verlaat Lotto Dstny dan toch en keert terug naar Jayco AlUla: “Het was tijd voor verandering”

Het moeilijke dossier tussen Caleb Ewan en Lotto Dstny is van de baan. De Australische sprinter was ondanks een doorlopend contract tot eind 2024 op een zijspoor beland bij de Belgische ploeg. Beide partijen wouden van elkaar af en het Australische Jayco AlUla komt nu met een oplossing. Het neemt Ewan over.

Meer krantenkoppen in België

Chaos op luchthaven van Manchester na elektriciteitspanne

Het vliegverkeer op de luchthaven van Manchester, op het vlak van aantal passagiers de derde van Groot-Brittannië, verloopt zondag sterk verstoord na een elektriciteitspanne. Het euvel is intussen verholpen, maar van terminal 1 en 2 vertrekken er geen vluchten, zo heeft de luchthaven laten weten.

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste resultaten van Vlaamse toetsen bekend: leerlingen hebben vooral problemen met wiskunde, te weinig toppresteerders

Leerlingen uit het vierde leerjaar in het basisonderwijs en het tweede jaar in het secundair hebben vooral problemen met wiskunde en met name wiskundige problemen oplossen. Ook het aantal toppresteerders in beide jaren ligt laag. Dat blijkt maandag uit de eerste resultaten van de Vlaamse toetsen. Voor Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bewijzen de resultaten “dat we in

Lees meer »

Uniek familieportret: Jean-Marie en Carmen Pfaff vieren 50 jaar huwelijk in kasteel

Exact vijftig jaar nadat ze in Beveren in het huwelijksbootje stapten, vieren Jean-Marie Pfaff (70) en Carmen Seth (68) vandaag hun gouden bruiloft. Dochters Lyndsey (45), Kelly (46) en Debby (49) verrasten hen met een feestelijke lunch in het kasteel van Brasschaat. Onze fotograaf was erbij voor een exclusief familieportret. Dat Jean-Marie en Carmen een grote rol spelen in de

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie”

Talloze feestjes en topless danseressen beitelden dancing De Wielewaal in het collectief geheugen van de oudere generaties. Na jaren van verval oogt de toekomst er weer rooskleurig: het naburige wijndomein Entre-Deux-Monts wil de ruïne verbouwen tot productiesite van lokale wijnen.
The post Vervallen discotheek De Wielewael in Westouter wordt wijnproductiecentrum: “Veelbelovende locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan de burgemeesterssjerp van Koksijde moeten helpen

Sander Loones (N-VA) pakte zondagmiddag op het strand van Oostduinkerke uit met zijn kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen in oktober. Hij bevestigt nog maar eens dat hij de burgemeesterssjerp van Koksijde-Oostduinkerke ambieert, maar dat het ook zijn taak is om eerst West-Vlaanderen op de kaart te zetten in Brussel.
The post Sander Loones stelt kandidaten voor die hem aan

Lees meer »

“Ik wil niet dat de Giro zich herhaalt”: Remco Evenepoel draagt rood Wolfpack-mondmasker op laatste persconferentie

Opvallend beeldje: Remco Evenepoel (24) werkte zijn laatste persconferentie voor de Tour de France in het statige Palazzo Vecchio af met… een rood Wolfpack-mondmasker. Gezien het recente Covid-opstootje en enkele ‘slachtoffers’ die dat maakte in het startpeloton (Geoghegan Hart, Kuss) wil de wereldkampioen tijdrijden geen enkel risico nemen.

Lees meer »