Design- en interieurwinkels slaan handen in elkaar voor Interior days in Roeselare: “We willen dé interieurstad van Vlaanderen worden”

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober kan je in het hart van Roeselare 17 design- en interieurwinkels ontdekken. Interieurzaken met een lange staat van dienst, maar ook recentere winkels openen de deuren en verwelkomen je met demo’s, een glaasje, tentoonstellingen en kortingen. “Heb geen drempelvrees en kom gewoon binnen! Iedereen is welkom om onze winkels en producten te leren kennen.”

Roeselare is van heinde en verre gekend als winkelstad, maar de missie van Interior Days is om van Roeselare dé interieurstad van Vlaanderen te maken! “Tijdens een brainstorm met enkele bestuurders van I-COR vroegen we ons af waarom interieur niet jaarlijks op de Roeselaarse kalender stond”, vertelt Rik Leenknecht van The Lightstore. “De stad kan immers een mooi palmares voorleggen op vlak van interieur. Zo bracht Roeselare tal van grote namen voort, zoals Paul Rommens en Paul Ameloot op verlichtingsgebied, Hendrik Vandemoortel van Buro2 en verschillende ontwerpers zoals Alain Monnens, Bram Couvreur en Bjorn Devos. Daarnaast tellen we verschillende interieurzaken met een reputatie tot ver buiten de provinciegrenzen waaronder Samyn Wonen, Domus Plus en Vida Design.”

Geen drempelvrees

Zo ontstond het idee om het weekend van 21 en 22 oktober uit te roepen tot Interior Days Roeselare. “Een unieke samenwerking”, zo omschrijft David Phlypo van Samyn Wonen dit event. “Vroeger zou dit onmogelijk geweest zijn”, weet hij. “Toen gunden concurrenten elkaar het licht niet in de ogen, maar nu slaan we de handen in elkaar. Meer nog, we versterken elkaar. Dankzij dit event hebben we elkaar beter leren kennen en ik verwijs klanten dan ook liever door naar een Roeselaarse concullega, dan naar een handelaar van buiten de provincie.”

“We zijn ambitieus en willen hier een jaarlijks event van maken”

Met Interior Days Roeselare willen de handelaars tonen wat ze aanbieden en hoe gepassioneerd ze zijn in hun vak. “We merken vaak dat mensen drempelvrees hebben om bij ons binnen te komen. Ze zijn nieuwsgierig naar onze producten, maar omdat ze niet meteen iets nodig hebben, blijven ze weg. Met dit weekend hopen we mensen te overtuigen dat die drempelvrees niet nodig is. Echt iedereen is welkom bij ons!” De handelaars zetten niet alleen de deuren open, er is ook van alles te beleven. “In sommige winkels vinden demonstraties plaats, in een andere zaak kan je genieten van een tijdelijke kunsttentoonstelling en nog elders kan je een fijne attentie of mooie korting scoren”, aldus Rik.

Preus op het aanbod

De grote interesse van de handelaars toont aan dat Roeselare veel bloeiende interieurzaken telt. “Maar dat is jammer genoeg niet altijd geweten bij de inwoners”, aldus Nancy Windels van Vida Design. “Klanten van buiten de provincie zijn écht onder de indruk van het interieuraanbod in Roeselare, wij mogen dus best wel preus zijn op wat wij hier aanbieden!” Op Interior Days Roeselare kan je dan ook het volledige gamma ontdekken: van verlichting over meubels, naar wandbekleding en interieurinrichting tot tweedehands en interieurtoebehoren! “En dat maakt de samenwerking zo fijn”, vult Isabelle Guillemijn van Maison Henri aan. “Zelfs wij wisten niet dat Roeselare zo’n rijkgevuld interieuraanbod heeft! En dan doen nog niet alle handelaars mee, we hebben zeker nog marge om te groeien.”

De organisatoren zijn dan ook ambitieus. Met deze editie zetten ze de toon, maar de droom is om hier een jaarlijks event van te maken. “Sterker nog, Roeselare moet dé interieurstad van Vlaanderen worden”, lachen ze. “Het aanbod is er, de passie is er en dankzij Interior Days zullen we ook het publiek hiervan overtuigen!”

Interior Days Roeselare vindt plaats op zaterdag 21 oktober van 10 tot 18 uur en zondag 22 oktober van 14 tot 18 uur. Alle deelnemende handelszaken bevinden zich op wandel- en fietsafstand van elkaar. Op de facebookpagina van Interior Days Roeselare vind je meer info over de deelnemende handelszaken en wat ze die dag aanbieden.

The post Design- en interieurwinkels slaan handen in elkaar voor Interior days in Roeselare: “We willen dé interieurstad van Vlaanderen worden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buitenlandse pers hard voor “zieke Belgen” én bondscoach Tedesco: “Zijn tactische kunde? Niets van te zien”

“Het EK zal België niet missen.” De buitenlandse pers is hard voor de prestaties van onze Rode Duivels tegen Frankrijk, en op Euro 2024 tout court. Ze stellen zich véél vragen. Waarom zo pover? En is dit nu echt het einde van deze generatie? Bovendien krijgt bondscoach Tedesco forse kritiek. “Had België hem niet gehaald omwille van zijn tactische kunde?

Lees meer »

The New York Times: “Biden overweegt om zich terug te trekken”

Huidig Amerikaans president Joe Biden, die kandidaat is voor een tweede ambtstermijn, zou dan toch twijfelen of hij zich niet moet terugtrekken na het voor hem desastreus verlopen debat vorige week donderdag. Dat schrijft The New York Times op basis van een “belangrijke bondgenoot” die wenste anoniem te blijven.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Heiligverklaring van ‘God’s influencer’ Carlo Acutis (15) goedgekeurd

Paus Franciscus heeft maandag, samen met het college van kardinalen de heiligverklaring van Carlo Acutis goedgekeurd. Acutis overleed in 2006 aan leukemie, maar verspreidde tijdens zijn leven het geloof via het internet en kreeg zo de bijnaam ‘God’s influencer’. Sinds zijn overlijden werden al twee wonderen aan hem toegeschreven. In 2025 zal hij naar alle waarschijnlijkheid de eerste millennial worden

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »