De Melody Makers vieren 25-jarig bestaan met concert: “We dragen vriendschap erg hoog in het vaandel”

De Melody Makers vieren hun zilveren jubileum. “Zelfs na 25 jaar blijft het hoogtepunt toch de wekelijkse repetitie”, zegt voorzitter Jean-Pierre Severens. De vereniging heeft een heel brede werking en draagt zelfs een kandidate Prinses Carnaval voor.

“Ik speel al muziek van toen ik vijf jaar was. Op mijn veertiende ben ik naar de muziekschool getrokken, op mijn 22ste was ik ooit de jongste dirigent van België”, zegt voorzitter Jean-Pierre Severens (65). Hij woonde jaren in Wilrijk maar omwille van gezondheidsproblemen van dochter Jennifer verhuisde het gezin in 1992 naar de gezonde zeelucht.

Jean-Pierre speelde aanvankelijk muziek bij de Muzikale Kring van het Spoor. In 1998 startte hij met een groep gelijkgestemden, de Melody Makers.

“De naam hebben we ontleend aan oude muziekboekjes. Mijn vader had ze geschonken aan de muziekvereniging in Wilrijk. Er stonden een 12-tal nummers in. Dankzij die Melody Maker-boekjes konden we al meteen starten. Van in die dagen dateert ook de ‘muzikale vriendenkring’. We zijn geen fanfare, orkest, brassband of harmonie maar een groep vrienden die musiceert. Die vriendschap neemt een belangrijke plaats in. Bovendien hebben we ook accordeon, viool, xylofoon, keyboards, zangers en een koor. Dat vind je niet in de traditionele hafabra-bezetting.”

25 jaar later telt de vereniging 104 leden, waarvan 76 spelende muzikanten en een trommelkorps van een 15-tal mensen. Stichter Jean-Pierre is nog altijd voorzitter, dirigent en bezieler.

Kwarteeuw

“De eerste jaren waren zalig. Eigenlijk vormden we een groep die erg aan elkaar hing. Er was een innige band. Tegenwoordig zijn de banden nog altijd goed, maar evolueerden de Melody Makers naar een vereniging met karakter en een sterk bestuur.”

“Zelfs na 25 jaar blijft het hoogtepunt toch de wekelijkse repetitie”

Ze vond onderdak in zaal Cenakel. “Ik woonde op het Westerkwartier en stapte naar de pastoor. We repeteerden daar de eerste jaren en verhuisden later naar het Maritiem Instituut Mercator. De jongste jaren repeteren we in het VTI. Het is een paradijs voor ons want we hebben een grote zaal en kunnen tijdens de repetities ook een kleine bar openhouden.”

Familie Severens

De microbe sloeg ook over op zijn familie: dochters Tamara, Bianca en Jennifer en de schoonzonen zetten mee hun schouders onder de vereniging en zijn er op elke activiteit bij. Ook de kleinkinderen zijn lid. “We hebben voor kinderen een bijzondere regeling. Ze kunnen van de geboorte lid zijn maar als ze 12 jaar vragen we wel dat ze een instrument ter hand nemen of de vereniging verlaten”, zegt Severens.

De steun van de Melody Makers was in het verleden ook al belangrijk bij (carnavals)verkiezingen. Voor Prinses Carnaval stelde Bianca Severens zich kandidaat als ‘prinses Melody’.

Sociaal hart

De vereniging groeide en bloeide. Er zijn het hele jaar door wekelijks repetities, een 5-tal uitstappen en een 5-tal concerten. “De muziek is wat ons bindt, maar het is even belangrijk wat je met de vriendschappen kan doen. We steunen goede doelen, helpen andere verenigingen en organisaties. En we zijn er voor elkaar. De Melody Makers organiseren ook zelf activiteiten. We lanceerden het bigbandfestival en het West Quarter Festival op de wijk en zorgen voor vieringen rond Kerst en Nieuwjaar. We houden een eigen rommelmarkt en er is ook jaarlijks een Ceciliafeest. Dit jaar wordt dat een XL-versie op 3 december. We bestaan tenslotte 25 jaar.” Jean-Pierre kijkt vooruit : “Een kwarteeuw geleden kon geen enkel optreden of repetitie plaatsvinden zonder mij. Nu kan dat wel en neemt Lander het soms over. Ik blik tevreden terug op die kwarteeuw. Er waren wellicht veel hoogtepunten, maar het mooiste voor mij blijven toch die repetities. Dat is elke woensdag feest.”

Concert in Kursaal

De vereniging organiseert jaarlijks een ‘open muzikantendag’ waarbij nieuwe leden welkom zijn. Verder werken ze aan opleiding/muzieklessen en stromen er van daaruit mensen door naar de vereniging. “Elke vijf jaar houden we een groot concert. We geven in Kursaal een groot concert in volledige bezetting met zangers, koor en het trommelkorps.”

Het concert ’25 jaar Melody Makers’ vindt plaats op woensdag 1 november om 15 uur (deuren om 14 uur). De toegangsprijs bedraagt 14 euro. Reservatie via [email protected]

The post De Melody Makers vieren 25-jarig bestaan met concert: “We dragen vriendschap erg hoog in het vaandel” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

De bijzondere relatie tussen opa Albert en oma Paola met hun 12 kleinkinderen: ze houden van het feestbeest én de nerd

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Een huwelijk met ups en downs, waaronder hun kinderen Filip, Astrid en Laurent zwaar te lijden hadden. Bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen grijpen ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans. Wat het meest frappeert: zo verstoord als hun band nog steeds is met prins Laurent, zo

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”: 11.000 fans feesten mee met Joost Klein tijdens eerste optreden in ons land na Songfestival

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge

Buurtbewoners zijn bij de Raad van State en de Raad voor Vergunningsbetwistingen opnieuw procedures gestart tegen het nieuwe stadion van Club Brugge. Dat meldt Focus-WTV. Het is niet duidelijk hoeveel vertraging deze nieuwe demarche kan veroorzaken.
The post Opnieuw procedures tegen nieuw stadion Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zemst plaatst kooien om duivenplaag aan te pakken

In Elewijt bij Zemst gaat de gemeente kooien plaatsten om duiven te vangen. De gemeente kampt al een tijdje met een duivenplaag. De gevangen duiven worden naar een opvangcentrum in Limburg gebracht. Aan de inwoners wordt ook gevraagd om de duiven niet voederen.

Lees meer »

“Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse Staden

Ter gelegenheid van het verbroederingsweekend tussen het Duitse en het Vlaamse Staden, dat van 27 tot 29 juli plaatsvindt, fietst Marc Van Ysacker van Staden in België naar Staden in Duitsland en terug. Marc is evenwel nog op zoek naar een fietscompagnon.
The post “Nog op zoek naar een fietscompagnon”: Marc Van Ysacker fietst tijdens verbroederingsweekend naar het Duitse

Lees meer »

Gents drugopvangcentrum zoekt nieuw gebouw, met verschillende ingangen: “Wie afkickt, komt aan de deur best geen druggebruikers tegen” 

Het MSOC (Medisch Sociaal Opvangcentrum) in Gent is is ondergebracht in het centrum van de stad. Het gebouw heeft één ingang, waardoor drugsverslaafden mensen kruisen die aan het afkicken zijn. "Ze zien elkaar, er worden woorden gewisseld, voor de mensen die proberen af te kicken is dat confronterend", zegt Steve Sercu van het MSOC. "Een gebouw met 3 ingangen zou

Lees meer »