Crosstalent Marvin Vanluchene voor tweede keer wereldkampioen zijspannen: “Alleen maar mogelijk door steun van heel veel sponsors”

Het kan haast niet anders, op de Ginste groeit crosstalent. Dat heeft de 27-jarige zijspancrosser Marvin Vanluchene nog maar eens bewezen door zijn tweede wereldtitel binnen te halen bij de zijspannen.

Marvin is een toptalent in de internationale zijspancompetitie. Vergeet niet dat deze topsporter zijn sport combineert met een fulltime job. Alleen al voor het behalen van zijn tweede wereldtitel heeft hij 45.000 km op de teller en tegenover deze enorme prestatie staat nul prijzengeld. Van een heel dure sport gesproken. Donderdagavond barst er voor Marvin en zijn ploeg een geweldig feestje los in een feesttent op het Ginsteplein voor de kerk. We gingen hem nog even kort opzoeken na zijn terugkeer uit Italië.

Genen

Het crossen zit bij de familie Vanluchene in de genen. Marvin is na opa Leon en vader Ben de derde generatie in de motorsportcompetitie. “Ik was amper acht jaar toen ik al beschikte over een minizijspan en deelnam aan de competitie. Van 2003 tot 2009 heb ik een pauze ingelast maar in 2009 ben ik herbegonnen tot op vandaag. Ik had in de motorsport al verschillende disciplines uitgeprobeerd maar de zijspancrossen lagen me het best. Zijspancross is in België niet zo populair en haalt zelden of nooit het scherm maar in Frankrijk is deze sport heel populair en trekt massa’s volk. Alleen jammer dat het als topsport niet leefbaar is ook al haal je het hoogste niveau. Voor mij is het een uit de hand gelopen hobby die ik alleen kan beoefenen dankzij de steun van heel veel sponsors want het prijzengeld is heel miniem.”

Wereldkampioen

“Het wereldkampioenschap zijspan is uitgesmeerd over 14 WK-wedstrijden en daarvan heb ik er 6 gewonnen, vier tweede plaatsen behaald en was ik ook nog eens twee keer derde. Mijn grootste tegenstander was de Nederlander Bax. Al van bij de eerste wedstrijd stond ik aan de leiding en die leiding heb ik niet meer afgegeven tot de laatste rit. Het bleef evenwel spannend tot de laatste rit in Frankrijk.”

Of deze sport geen roofbouw pleegt op het lichaam? “Ik weet dat het fysiek en mentaal heel zwaar is. Het is één van de lastigste sporten vooral omdat ik het nog combineer met een fulltime job als magazijnier. Ik doe het voor de fun en voor de glorie. Ik ga ermee door zolang ik voldoende sponsoring kan binnenrijven en mijn lichaam het aankan. Ik zit nu al met een slechte knie. Winnen werkt verslavend. Vijf jaar gelden won ik al eens het wereldkampioenschap. Mijn tweede titel gaan we straks op donderdag 11 oktober vieren in een feesttent op de het Ginsteplein. Ambiance verzekerd.” (CLY)

The post Crosstalent Marvin Vanluchene voor tweede keer wereldkampioen zijspannen: “Alleen maar mogelijk door steun van heel veel sponsors” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »

Vlaamse studente geëvacueerd uit Grieks hotel vanwege bosbrand: “Geen idee waar wij nu moeten slapen”

In Griekenland woedden er de voorbije dagen al heel wat bosbranden. De Griekse premier waarschuwde zondag al voor een “gevaarlijke” zomer in zijn land. En zo blijkt: intussen zijn al heel wat mensen moeten evacueren vanwege bosbranden. Ook de 19-jarige studente Elise Michielsen uit Merksplas moest maandagavond, samen met heel wat andere toeristen, uit haar hotel op het Griekse eiland

Lees meer »

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede geschorst na veroordeling wegens belangenneming

Ward Vergote, de liberale burgemeester van Moorslede, wordt voor de rest van de legislatuur geschorst uit zijn functie. Dat is vernomen op het kabinet van Vlaams minister van binnenlands bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD). “Het gaat om een grove nalatigheid en strookt niet met de voorbeeldfunctie die een burgemeester heeft”, zegt de minister.
The post Burgemeester Ward Vergote van

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »