‘België mag opgewonden zijn over de nieuwe generatie Rode Duivels’

De chaotische transfersoap is achter de rug. Romelu Lukaku (30) scoort weer aan de lopende band bij AS Roma en België kwalificeert zich voor het EK 2024. Lukaku gaf goedgeluimd interviews bij de Rode Duivels.

Meer krantenkoppen in België

Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met Yevgueni op Ieperse Grote Markt

Dankzij het mooie zomerweer en de bekendheid van Yevgueni liep de Grote Markt van Ieper aardig vol voor de tweede Muzikale Donderdag. Organisatoren Bart Devos en Wim Vandamme kozen er dan ook bewust voor om voldoende ruimte te voorzien. “We willen dat de Muzikale Donderdagen ook een ontmoetingsplek zijn”, zegt Bart.
The post Muzikale Donderdagen vieren Vlaamse feestdag met

Lees meer »

WEERBERICHT. Weekend start met lokale bui, maar zon breekt in de namiddag door

Deze ochtend verwachten we vooral over het noorden bewolkt weer met lokale buien, over het zuidelijk deel is het vaak droog en wisselend bewolkt. In de namiddag vallen er hoofdzakelijk over het zuidoostelijk deel plaatselijke buien en blijft het meestal droog met opklaringen over het westen, het noordwesten en het noorden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden, voorspelt

Lees meer »

Orban bespreekt oorlog in Oekraïne met Trump tijdens “Vredesmissie 5.0”

De VS en Duitsland hebben een Russisch complot verijdeld dat van plan was om de directeur van de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall te vermoorden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ donderdag. Rheinmetall is een belangrijke wapenleverancier van Kiev. En staatshoofden en regeringsleiders van de 32 NAVO-landen waarschuwen China voor de steun van Peking aan de oorlog van Rusland tegen Oekraïne. Dat

Lees meer »

“We willen een barbecue integreren”: omwonenden mogen mee invulling experimentele sociale huisvesting bepalen

Deelmobiliteit, deelgroen, sociale kangoeroewoningen en extra-toegankelijkheid. Het renovatieproject in de Generaal Lemanstraat in Menen van Impuls is zowat in alles een experiment in sociale huisvesting. Omwonenden kregen maandag inspraak in onder andere de invulling van het buurthuis.
The post “We willen een barbecue integreren”: omwonenden mogen mee invulling experimentele sociale huisvesting bepalen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietsenmerk Canyon brengt LeBron James en Mathieu van der Poel samen in uniek initiatief

LeBron James, basketballer bij de Los Angeles Lakers, Mathieu van der Poel en andere atleten schitteren samen in een nieuwe video van Canyon. Met deze campagne wil het Duitse fietsenmerk jongeren aansporen en inspireren om te fietsen. “En wie kan die boodschap beter overbrengen dan een van de meest succesvolle sporters ooit, samen met enkele van de beste professionele fietsers

Lees meer »

1.410 jobs op de helling bij Audi Vorst, vakbonden vrezen voor sluiting: “Eind volgend jaar kan het al zover zijn”

Audi overweegt om vroeger te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron op de site in Vorst. Dat heeft de autoconstructeur dinsdagavond bekendgemaakt na de start van een bijzondere ondernemingsraad. 1.410 jobs zouden in oktober al verdwijnen. “Dit is heel slecht nieuws. We gaan richting een sluiting tegen eind 2025”, klinkt het bij de vakbonden.

Lees meer »

Jaar na inferno dringt buurt aan op maatregelen: “Telkens als we remgeluiden horen, voelen we weer stress”

In Wijtschate leidde een aanrijding tot twee doden en uitgebrande woningen aan kruispunt Vier Koningen. Een jaar later blijven de overgebleven bewoners vrezen voor hun veiligheid. Er ligt nu een plan op tafel voor het verleggen van een stukje gewestweg.
The post Jaar na inferno dringt buurt aan op maatregelen: “Telkens als we remgeluiden horen, voelen we weer stress”

Lees meer »

Edelpapegaai Kiwi vliegt al twee jaar vrij als mascotte door Kortemark: “Dat hij zo overleeft, is echt uitzonderlijk”

Al twee jaar lang hebben de inwoners van Kortemark een nieuwe mascotte: de edelpapegaai Kiwi. De vogel ontsnapte twee jaar geleden tijdens een training bij baasje Stefaan Van Der Vreken (62) in Handzame. Maar weg is Kiwi niet: het dier wordt haast wekelijks gezien en er zijn heel wat foto’s van hem op Facebook te vinden. “Tegen alle verwachtingen in

Lees meer »