Bart (47) toverde in negen maanden zijn woning om tot griezelhuis voor Halloween: “Ik heb ondertussen wel 20 paletten aan decoratie”

Bart Vanacker (47) opent komende zondag zijn griezelhuis in Jonkershove bij Houthulst. Hij stak er bijna 9 maanden werk in om een woning met tuin volledig in te richten in Halloweenstijl. “In de loop van de jaren kocht ik af en toe iets van decoratie voor Halloween, waardoor ik ondertussen wel 20 paletten aan materiaal heb”, lacht Bart.

Bart Vanacker werkt in frituur Het Puntzakje van zijn vrouw Annelies Van Cauwenbergh langs de Jonkershovestraat in Jonkershove bij Houthulst. Ze wonen achteraan de frituur. Daarachter is er ook een speeltuin met kinderboerderij. In oktober vorig jaar kocht hij een huis aan de overkant van de straat, schuin tegenover de frituur, met de bedoeling om het om te vormen tot een groot griezelhuis.

Bart is niet aan zien proefstuk toe. “Het is al een jaar of vijf dat ik voor Halloween iets organiseer in een tent in onze kinderboerderij. Daarvoor was het vooral decoratie in de kinderboerderij zelf. Vorig jaar organiseerde ik ook al iets voor Halloween in mijn nieuw aangekocht huis. Maar het was toen zeer kortbij, waardoor ik maar een maand de tijd had om het huis in te richten. Daardoor was de Halloweenwandeling nog niet op het niveau van hoe het dit jaar is. Er waren toen ook wegenwerken in deze straat waardoor de bereikbaarheid ook niet optimaal was.”

2.500 vierkante meter

Na zo’n 9 maanden werk is het griezelhuis volledig af. “Het is nooit de bedoeling geweest om er te wonen, want er is te veel werk aan het huis. Voor het griezelhuis moest er weinig verbouwd worden en stak de meeste tijd in de inrichting. Buiten werden er afsluitingen rond de tuin gezet en werd er een loods van 60 vierkante meter gebouwd voor extra inrichting. In de loop van de jaren kocht ik af en toe iets van decoratie voor Halloween, waardoor ik ondertussen wel 20 paletten aan materiaal heb”, lacht Bart.

Het domein is zo’n 2.500 vierkante meter groot en met beide parcoursen samen leg je een kilometer af. De totale tocht duurt een 25-tal minuten. “Starten aan de tocht doe je in de garage aan de voorkant van de woning”, legt Bart uit. “Daar is er een splitsing voor kinderen boven en onder de 6 jaar, die een meer kindvriendelijke tour kunnen nemen. Voor de engere toer is het meteen de trap op naar boven waar je in de kamers van de enge professor en de labo’s terecht komt. Daarna komt de spinnen- en griezelkamer aan bod en ga je terug naar beneden. Dan kom je bij de grafzerkjes en het nagemaakt mortuarium om vervolgens in de ruimte met het eetfestijn en het operatiekwartier terecht te komen.”

Wedstrijd

Daarna sluit de tour zich aan op de kinderroute, die zijn weg vervolgt naar de loods van 60 vierkante meter met een koets in. “Daar is er een speciale actie. Als je op de koets zit kun je een selfie nemen met het gezin en doorsturen naar [email protected]. Het mooist verklede of geschminkte gezin voor Halloween kan één van de tien waardebonnen winnen ter waarde van 50 euro. In totaal valt er dus 500 euro te winnen. De rit verderzetten doe je via het enge bos en de treintunnel. Via het verlaten treinstation vertrek je naar de heksenpot, kom je de zeerover tegen om via de gekke brug op het einde te komen. Deze route is zeker toegankelijk voor kinderen jonger dan 6 jaar. Belangrijk: er zijn op meerdere plaatsen geluid-, licht-, rook- en bewegingseffecten.”

Beide parcoursen zijn van 14 tot 18 uur te bezoeken op 15 en 22 oktober, 28 oktober tot en met 5 november en 11 en 12 november. Voor de kindertour betaal je per volwassene en kind 13 euro. Kinderen onder één meter krijgen gratis toegang. Voor de andere tour betaal je 17 euro. In beide prijzen zitten gratis churros als snack inbegrepen. Kaarten aan verminderd tarief in voorverkoop zijn te verkrijgen in frituur Het Puntzakje. Voor de echte halloweenfan organiseert Bart op 31 oktober en 1 november van 18 tot 21 uur een speciale avond met figuranten. (DM)

Wie het griezelhuis wil bezoeken, kan terecht in de Jonkershovestraat 229 in Jonkershove. Meer info op www.barrysfunhouse.be/halloween.

The post Bart (47) toverde in negen maanden zijn woning om tot griezelhuis voor Halloween: “Ik heb ondertussen wel 20 paletten aan decoratie” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zware klap voor Zelensky: “Oekraïne zal op NAVO-top te horen krijgen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden”

Oekraïne zal op de NAVO-top begin deze maand in Washington vernemen dat het momenteel te corrupt is om lid te worden van de NAVO, wat een zware klap is voor Zelensky. De militaire alliantie zal Kiev om “aanvullende stappen” vragen om de corruptie in te dammen alvorens de gesprekken over lidmaatschap verdergaan, aldus een hooggeplaatste ambtenaar van het Amerikaanse ministerie

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Er komt einde aan 14 jaar conservatief bewind in Groot-Brittannië: “Het VK zal anders voelen, daar ben ik van overtuigd”, reageert expert

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Zes donderdagen feest tijdens Congé In ‘t Park in Wevelgem

Gedurende zes donderdagen tijdens juli en augustus is het opnieuw feest in het Park. Vzw Rebel Rebel verzorgt de organisatie en programmatie van Congé in ’t Park, met bekende namen zoals Willy On Tour, ABBA4U en Isolde Lasoen. Met opkomend geweld Arend Delabie, Maria Iskariot en ISE en verder heel wat Wevelgems talent en dj’s die het Park zonder twijfel

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen. Trump: “Grote overwinning voor grondwet en democratie”

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »