Arthur Theate: “Onder Martínez was ik fier, bij Tedesco ben ik ook écht gelukkig”

Arthur Theate (23) groeit in zijn rol op de linksachter bij de Rode Duivels. Mede daardoor verlengde hij afgelopen zomer, ondanks interesse van RB Leipzig, zijn contract tot 2027 bij Stade Rennes. “Zo dicht bij het EK heb ik voor stabiliteit gekozen.”

Meer krantenkoppen in België

Politie geeft namen vrij van drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles: ouders Alice Aguiar (9) “ontroostbaar”

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Aguiar (9). Die laatste overleed vanmorgen aan haar verwondingen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Venezolaanse president Maduro belooft transparantie over verkiezingen, maar dreigt oppositie ook af: “Hebben bloed aan hun handen”

De Venezolaanse president Nicolás Maduro belooft dat zijn regering de resultaten van de presidentsverkiezingen van zondag openbaar zal maken. Maduro werd herkozen, maar zowel in binnen- als buitenland is er kritiek dat de verkiezingen niet eerlijk zijn verlopen. Tegelijk haalt de president hard uit naar de oppositieleiders, die volgens hem "bloed aan hun handen" hebben en gearresteerd zouden moeten worden.

Lees meer »

Noord-Amerika kreunt onder bosbranden: Californië vreest voor een drama, schade in Canadese bergstad Jasper wordt duidelijk

Het westen van Noord-Amerika wordt geteisterd door zware bosbranden. In het Canadese bergstadje Jasper is het ergste leed geleden en likken de inwoners hun wonden. Maar in de Amerikaanse staat Californië lijkt het ergste nog te moeten komen. Daar vreest men voor een herhaling van de historisch zware branden van 2018. Doordat de vegetatie zo droog is, kunnen bosbranden erg

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

Fans in Ieper blijven erin geloven na olympisch verlies van Belgian Cats tegen VS: “De derde plaats is nu het hoogst haalbare”

Op de Olympische Spelen hebben de basketbalvrouwen van de Belgian Cats – met veel West-Vlamingen in de ploeg – hun tweede wedstrijd tegen de Verenigde Staten verloren. Het werd 74-87. De supporters in Ieper waren het er unaniem over eens dat de Cats een prima wedstrijd hebben gespeeld, én blijven geloven in de kansen van de Cats die zondag tegen

Lees meer »

Historicus die al sinds 1984 correct voorspelt wie president wordt, zegt dat het nu al bijna uitgemaakte zaak is

Een Amerikaans historicus die al sinds de verkiezingsoverwinning van Ronald Reagan in 1984 correct voorspelt wie de nieuwe president van de VS zal worden, heeft zijn licht laten schijnen over het duel tussen Donald Trump en Kamala Harris. Volgens Allan Lichtman is er een duidelijke favoriet en “moet er al veel mis gaan” mocht die alsnog het onderspit delven.

Lees meer »

Alle TUI-vluchten van en naar luchthaven in Deurne omgeleid via Brussels Airport

Alle vluchten van reisorganisator TUI van en naar de luchthaven in Deurne worden omgeleid via de luchthaven in Zaventem. Dat komt door een probleem met wisselstukken voor de Embraer-vliegtuigen die TUI inzet op de Antwerpse luchthaven. TUI moet nu een reserve-Boeing inzetten op Brussels Airport, want de start- en landingsbaan in Deurne is te kort voor zo’n toestel. Ook de

Lees meer »