Achttien maanden cel voor aanranding zwakbegaafd meisje in Ruddervoorde

Een 74-jarige Ruddervoordenaar is in beroep veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor aanranding van de eerbaarheid van een zwakbegaafd meisje.

Op 15 november 2018 ging het slachtoffer een eindje fietsen. Het toen twaalfjarige meisje is zwakbegaafd en heeft de mentale leeftijd van een achtjarige. Toen ze aan de woning van F.N. passeerde, stond de zeventiger in zijn scootmobiel op de oprit. Aangezien hij hardhorig is, vroeg hij of het meisje wat dichterbij kon komen. Hierop betastte de zeventiger het meisje in de schaamstreek en aan de borsten, zowel boven als onder de kledij.

Compleet overstuur fietste het meisje terug naar huis waar ze alles vertelde. Volgens de psychiater zou het meisje – gezien haar beperking – de feiten nooit hebben kunnen verzinnen mocht ze het niet hebben meegemaakt. F.N. betwistte de feiten aanvankelijk, maar op de zitting in eerste aanleg gaf hij de aanranding toe. De rechtbank in Brugge veroordeelde hem tot één jaar met uitstel, maar het parket ging in beroep om een strengere straf te vragen. Het hof van beroep verhoogde de straf naar achttien maanden cel met uitstel. (OSM)

The post Achttien maanden cel voor aanranding zwakbegaafd meisje in Ruddervoorde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Man opgepakt na schoten in woning in Bernissart

In de omgeving van Bernissart (Henegouwen) zijn er zaterdagochtend schoten gelost in een woning. Speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en de dader werd opgepakt. Volgens het parket van Doornik-Bergen zijn er geen slachtoffers gevallen.

Lees meer »

Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14”

Enkele weken na een nieuwe landstitel – de dertiende op rij, meteen de 25ste op het palmares van BCO – bereidt ‘s lands meest gelauwerde basketclub ooit zich al voor op een nieuw topseizoen in Oostende.
The post Filou Oostende bereidt zich voor op nieuwe seizoen: “Met creativiteit en continuïteit strijden voor Fantastic 14” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortemark is zoveelste waterlek in Stadenstraat meer dan beu: “We vragen plan van aanpak van Watergroep”

In de Stadenstraat in Zarren (Kortemark) ontstond donderdagavond opnieuw een groot waterlek dat de straat blank zette. Het is het tweede waterlek in evenveel weken maar al het zoveelste de afgelopen jaren. De gemeente is de situatie dan ook kotsbeu. “We zijn inderdaad misnoegd, zo kan het niet langer”, reageert burgemeester Karolien Damman. “Binnenkort moet De Watergroep ons een plan

Lees meer »

Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman in Hawaï: “Topsporters steunen Stefaan”

Op donderdagavond 1 augustus beginnen de Kriekefeesten met een Hawaï-party ten voordele van Kriekebewoner Stefaan De Clercq, die op 26 oktober deelneemt aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Stefaan kan rekenen op de steun van sportieve toppers zoals Lies Defreyne en beroepsrenners zoals Yves Lampaert, Tim Declercq en Jordi Warlop.
The post Bekende Kriekebewoner neemt deel aan WK Ironman

Lees meer »

Na 2,5 jaar bij Standard is Gilles Dewaele (28) terug bij KV Kortrijk: “Ik vind alles aan deze club mooi. En dat meen ik oprecht”

Tijdens zijn eerste passage in het Guldensporenstadion, van augustus 2020 tot januari 2022, werd Gilles Dewaele op handen gedragen door de supporters omwille van zijn winnaarsmentaliteit en zijn fysieke impact op de rechterflank. “Ik voel mij thuis bij KVK”, zegt hij. “Nu wil ik een nog mooier tweede hoofdstuk aan mijn verhaal hier schrijven.”
The post Na 2,5 jaar

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware coronabesmetting: “Ik krijg een zuurstofkuur en infraroodbehandeling”

“Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld, liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Toen ik me recent wou

Lees meer »