Gastrobar Madeleine is nieuw culinair pareltje van chef Michiel

Michiel Van Colenberghe is geen nieuw gezicht in de ruime gastronomische omgeving. Vorig jaar gooide hij het over een andere boeg en werd Van Colenberghe volledig zelfstandig. Vanaf 20 oktober gaat zijn nieuwe culinaire project van start: Gastrobar Madeleine.

De jonge chef bruist van de ideeën en de energie. Deze zomer was hij chef van dienst voor Dinner with the queen, op poten gezet door Utopia events. Daarnaast werkt hij momenteel aan een tweede kruidenkookboek na het doorslaand succes van het vorige. En tussendoor reist hij door Vlaanderen voor zijn homecookings.

“Dinner with the queen was fantastisch om te doen, maar het concept was prijzig en dus niet laagdrempelig. Heel veel mensen vragen wanneer ze nog eens van mijn gerechten kunnen genieten. Zo ontstond het idee voor Gastrobar Madeleine”, vertelt Michiel. “Het idee is om zes weekends lang te koken voor vrienden, familie en iedereen in de ruime omgeving van Pittem die goed wil tafelen zonder daar een financiële kater aan over te houden. Een ongedwongen sfeer, een gezellig kader, sharing-gerechten die in het midden van de tafel komen. Ik kook in de stijl die mensen van mij kennen, de stijl van Michiel kookt: lokale producten en kruiden staan centraal. Zowel vlees-, vis-, als vegetarische gerechten sieren de kaart.”

Gezellige oma

Ondertussen weet de goegemeente dat Michiel en zijn partner Tessa in maart hun eerste kindje verwachten. Is de naam in die optiek gekozen? “Helemaal niet”, lacht Michiel. “Madeleine doet me denken aan een gezellige oma waar iedereen welkom is. Zet u bij, voetjes onder tafel en genieten maar. We kozen ook voor ouderwetse borden en kopjes om die sfeer te versterken.”

“We tellen al 300 reservaties over de zes geplande weekends”

De locatie, de schuur van het varkensbedrijf Sint-Amandshof, is niet toevallig gekozen. “Ik werkte al meermaals samen met Lieven en Tanja. Bovendien is Pittem ideaal gelegen, tussen Tielt en Kachtem, waarnaar ik ben verhuisd. We zijn er nu druk aan het verbouwen zodat alles klaar is tegen de geboorte van ons eerste kindje. Als kleuterleidster mag mijn vriendin niet werken. Dit kunnen we nu samen doen voor de komst van de baby, we vormen een perfect geolied team.”

Wie begint te watertanden, wacht best niet te lang met reserveren. “De zaterdagen lopen nu al aardig vol. We tellen al 300 reservaties over de zes geplande weekends.” (LV)

Meer info en reservaties: www.michielkookt.be of de Facebook-pagina van Gastrobar Madeleine.

The post Gastrobar Madeleine is nieuw culinair pareltje van chef Michiel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

? “Philipsen krijgt nu nog meer de reputatie van bad boy”

De declassering van Jasper Philipsen in de zesde rit van de Tour zindert na. Ook ‘De Tour van Wuyts & Vlaeminck’ heeft het over het manoeuvre van de sprinter. “Een volkomen terechte declassering”, is het oordeel van Michel Wuyts. Voorts komt ook Remco Evenepoel zelf aan het woord op de dag van de eerste tijdrit. Slaat de wereldkampioen tijdrijden toe?

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Tweede editie van Kruiseke Kerremesse wordt driedaagse: “Met Gilberke en Marcellineke”

Na de succesvolle eerste editie van Kruiseke Kerremesse vorig jaar bieden de organisatoren dit keer een driedaags evenement aan. De bestuursploeg is ondertussen uitgebreid. Voor de kinderkoers waren er op de vorige editie meer dan honderd deelnemers en het evenement wordt dit jaar herhaald. Het feestplein bevindt zich naast het voetbalterrein van Sparta Kruiseke.
The post Tweede editie van

Lees meer »

Wie is dé nieuwe, geheimzinnige Britse premier? “Mijn achtergrond is op geen enkele manier geprivilegieerd”

Een stijvere bovenlip kan hij niet houden. Evenmin kan zijn naam nóg doordeweekser klinken. “Een saaie dossiervreter”, menen zijn tegenstanders. “De rustige vastheid”, volgens zijn aanhangers. Toch boekte Keir Starmer (61) een monsterzege in de Britse verkiezingen en is hij als premier voortaan de machtigste man van het Verenigd Koninkrijk. Wie schuilt er écht achter dat wandelende maatpak?

Lees meer »

Twee Belgen die verdacht worden van moord op Vlaams koppel op Tenerife, verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

De twee Belgische verdachten, Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), verzetten zich volgens hun advocaten niet langer tegen een uitlevering aan Spanje. Dat bericht ‘La Dernière Heure’. Spanje vraagt de uitlevering in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Marc Olbrechts (71) en de dood van Laura Trappeniers (67) op het Spaanse eiland Tenerife.

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »