Zoute Grand Prix 2023 breekt alle records: 27,2 miljoen euro (!) opbrengst tijdens veiling exclusieve wagens

De Zoute Sale by Bonhams, het hoogtepunt van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist, heeft zondag een recordbedrag van 27,2 miljoen euro opgeleverd. Onder meer een Ferrari 250 GT Berlinetta ‘Tour de France’ uit 1959 wisselde van eigenaar voor ruim 4,8 miljoen euro.

Nadat de veiling vorig jaar afklopte op een recordbedrag van 25 miljoen euro, stoot deze dit jaar door naar het duizelingwekkende bedrag van 27,2 miljoen euro voor 147 aangeboden wagens, motoren en memorabilia.

Grootste editie

Met 30.000 bezoekers voor de twee strandpaviljoenen – los van de talloze bezoekers in het straatbeeld doorheen de vierdaagse – was de 14de editie ook meteen de succesvolste tot nu toe, laat de organisatie weten. Met een opvallende ‘prestatie’ van de Zoute Gallery by EY. Dit gloednieuwe 7.000 vierkante meter grote strandpaviljoen, opgebouwd aan het Albertplein, bood onderdak aan alle historische wagens en was al van bij de start van het event helemaal uitverkocht voor het weekend.

Naar het buitenland

Gesterkt door het grote succes, maken Filip en David Bourgoo, de organisatoren van de Zoute Grand Prix, meteen de internationale expansie van hun evenement bekend. Zo zal het evenement van 5 tot en met 8 juni 2024 een editie organiseren onder de naam Zoute Grand Prix @ Luxembourg, inclusief een rally met historische wagens, een GT Tour en een expositie en veiling van unieke wagens in de oude binnenstad. Van 5 tot 8 september 2024 verplaatst de Zoute Grand Prix zich dan weer naar het Zwitserse Gstaad.

“We breiden nu uit: er komt een Zoute Grand Prix in Luxemburg en Zwitserland”

“We merken dat we met de Zoute Grand Prix een unieke succesformule hebben gevonden”, zegt Filip Bourgoo. “Het samenbrengen van de toekomst van de automobiel, met hedendaagse constructeurs die hun nieuwste modellen en prototypes voorstellen, en het rijke verleden met een rally van historische wagens en een veiling, is enig in zijn soort. Tussen de verschillende rally’s door die we het hele jaar organiseren, reis ik de wereld rond en ga ik op bezoek bij collega’s en automobielclubs. Daar merkte ik dat er heel veel interesse in onze manier van aanpak en het succes van ons event.”

Knokke op de kaart

“Al snel werden er gesprekken opgestart die zich vandaag concretiseren in de aankondiging van een Zoute Grand Prix in Luxemburg en Zwitserland”, gaat hij verder. “De editie in Knokke-Heist blijft het ‘flagship’ van onze organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met onze expansie bijdragen om de gemeente Knokke-Heist internationaal nog meer op de kaart te zetten.” (MM)

The post Zoute Grand Prix 2023 breekt alle records: 27,2 miljoen euro (!) opbrengst tijdens veiling exclusieve wagens is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Ik heb niet eens gereageerd”: De Sutter (Groen) wuift excuses van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) weg

Groen-kopstuk Petra De Sutter bevestigt dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn excuses heeft aangeboden voor de zware discussie tijdens het woke-debat in ‘Het conclaaf’. “Ik heb niet eens gereageerd”, zegt ze daarover in een interview met weekblad ‘Humo’. “Ik vraag me af: wat hebben die kerels meegemaakt om zó haatdragend te zijn geworden tegenover iedereen die anders is?”

Lees meer »

Aartsbisschoppen schuldig aan discriminatie nadat ze zus van Chris Dusauchoit niet laten deelnemen aan diakenopleiding: “Dit is historisch”

De burgerlijke rechtbank in Mechelen heeft zich vanmiddag uitgesproken over de zaak van Veer Dusauchoit (62), zus van Chris Dusauchoit, tegen de Kerk. De vrouw uit Herent wilde een opleiding tot diaken volgen, maar werd tot twee keer toe geweigerd door aartsbisschoppen Jozef De Kesel en Luc Terlinden. “Discriminatie”, vindt de rechtbank nu, die ook benadrukt dat het met deze

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed Kortrijk, gidst u door de Triënnale: “Toegankelijke uitleg is belangrijk”

Kan kunst de wereld redden? Volgens Isabelle De Jaegere, oud-directeur van musea en erfgoed in Kortrijk, wel. “Kunstenaars zijn visionairs. Zij kunnen de wereld beter maken door ons op een andere manier te doen nadenken en zien. Dat is de grote charme van de Triënnale: kunst in de publieke ruimte laat mensen stilstaan. Deze editie is het thema ‘After Paradise’

Lees meer »

Coupplegers Bolivia voor zes maanden vastgezet

Het Boliviaanse ministerie van Justitie heeft vrijdag drie hoge militairen die achter de mislukte coup van woensdag zaten voor zes maanden vastgezet. Onder hen is generaal Juan José Zúñiga, die de leiding zou hebben gehad over de beoogde staatsgreep.

Lees meer »

Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende

Flanders Classics zal in opdracht van Toerisme Oostende vzw het Wereldkampioenschap Cyclocross 2027 in Oostende organiseren. Dit evenement zal plaatsvinden op 29, 30 en 31 januari 2027 en belooft een unieke ervaring te worden, die verder de internationale reputatie van Oostende zal versterken.
The post Flanders Classics organiseert WK Cyclocross 2027 in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in ons DNA”

Cercle Brugge organiseerde zaterdag de traditionele fandag. Iedereen die groen-zwart een warm hart toedraagt, kon genieten van verschillende activiteiten in en rond het Jan Breydelstadion. De fans waren talrijk opgekomen. Een ‘galawedstrijd’ was er niet. Op het oefenterrein werd onderling door de spelers wel een wedstrijd gespeeld.
The post Fandag Cercle Brugge lokt heel wat supporters: “Spektakel zit in

Lees meer »

EXCLUSIEF. Artsen eisen tot wel 3.300 euro cash in een omslag voor ze willen opereren. “Anders verdien ik minder dan een loodgieter”

“Eén chirurg vroeg zelfs 3.000 euro.” Toen Noah een chirurg zocht voor een operatie voor zijn zoontje, stelde hij vast dat artsen cash geld vragen voor operaties. Dat is een gangbare praktijk, zo blijkt uit onderzoek van de HLN-onderzoekscel. Wij gingen undercover op consultatie en zagen hoe artsen de grenzen van de wet aftasten: “Ik kan je een korting geven

Lees meer »

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »