Zonnige eerste editie van BLVD RSL, opvolger van Westlaanpromenade: “Ideaal om nieuwe klanten te lokken”

Met wat hulp van het mooie weer bracht de eerste editie van Boulevard Roeselare, de opvolger van de Westlaanpromenade, zondag serieus wat volk op de been. “We merken heel wat enthousiasme bij de handelaars en de bezoekers.”

Met Boulevard Roeselare, kortweg BLVD RSL, is er een opvolger voor de Westlaanpromenade. Een twintigtal handelszaken zetten zondag hun deuren open voor het grote publiek. Op de koppen lopen was het zeker niet, maar toch blikt de organisatie tevreden terug.

“We merken toch heel wat enthousiasme bij de handelaars en de bezoekers. Wij zitten met ’t Garnierdershuis zelf wat aan het uiteinde van het parcours, waardoor bezoekers misschien minder de weg naar hier vinden. Maar diegenen die over de vloer komen, bezoeken BLVD RSL met gerichte vragen. Centraler op het parcours was het best wel druk”, aldus Hubert Vervisch, voorzitter van de organisatie.

Ook andere straten

Ook de plaatselijke horeca pikte een graantje mee. Zo was het erg druk nabij horecazaak Sherry’s Pub. “Het is leuk om te zien dat hun eerste deelname direct loont”, aldus Hubert. De organisatoren van BLVD RSL hopen de komende jaren ook de zijstraten van de Westlaan te betrekken bij het gebeuren. Dat lukte dit jaar al met onder andere de deelname van bakkerij Java uit de Hoogleedsesteenweg. “Op deze manier lokken we ook nieuwe klanten en maken we duidelijk dat we voortaan ook op zondagmiddag open zijn. Zelf geef ik ook yogales binnen de zaak van Jade Vervisch die hier gevestigd is. Met de combinatie van lekkere taartjes en uitleg over de yogalessen kunnen we tijdens Boulevard Roeselare veel mensen bereiken.”

The post Zonnige eerste editie van BLVD RSL, opvolger van Westlaanpromenade: “Ideaal om nieuwe klanten te lokken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi zijn weer 400 lopers te mogen verwelkomen”

De Vlaamse kustgemeenten slaan ook dit jaar weer de handen in elkaar voor de organisatie van het Loopcriterium van de Kust. In juli en augustus zullen tien wedstrijden op en naast het strand plaatsvinden. Zeebrugge bijt de spits af op vrijdag 5 juli met de traditionele Strandloop.
The post Strandloop Zeebrugge opent Loopcriterium van de Kust: “Het zou mooi

Lees meer »

Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge

Op zaterdag 29 juni 2024 vanaf 14 uur tot middernacht wordt het Minnewaterpark een feestelijke plek met concerten, workshops, wereldkeuken, een wereldavonturenweide en Fair Trade.
The post Feest in ‘t Park: gratis mondiaal festival in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe wet verbiedt kindhuwelijken in Sierra Leone

De president van Sierra Leone heeft dinsdag een wet afgekondigd die kindhuwelijken in het land verbiedt. In 2017 waren in het West-Afrikaanse land 800.000 meisjes jonger dan 18 jaar oud al getrouwd. De helft van was onder de 15, zo blijkt uit gegevens van VN-kinderrechtenorganisatie UNICEF.

Lees meer »

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Tanguy Ottomer stelt zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor: “Nostalgische kijk op mijn jeugd”

In het majestueuze decor van de Magrittezaal in het Knokse Casino stelde de Antwerpse auteur en stadsgids Tanguy Ottomer zijn boek ‘Knokke-Heist Boulevard Nostalgie’ voor. Het nostalgische boek brengt je terug naar de hoogdagen van de badplaats, toen wereldsterren en kunstenaars als Niki de Saint Phalle en Keith Haring er flaneerden. “In mijn kinder- en jeugdjaren kwam ik ieder weekend

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »