Vrouw (31) eindigt tijdens autorijles op dak in gracht: “Instructeur stuurde volop tegen, maar het was te laat”

Een 31-jarige vrouw is maandagochtend tijdens een rijles met de autoschool op het dak van de wagen in een gracht beland in Ramskapelle bij Nieuwpoort. De vrouw schrok toen ze in de zachte berm naast de weg belandde en reageerde door in paniek extra gas te geven en weg te sturen. De instructeur probeerde in te grijpen door volop tegen te sturen, maar het was te laat.

Het ongeval gebeurde maandagochtend om 8.20 uur op de Diksmuidse Weg in Ramskapelle, op de weg richting Pervijze. Een 31-jarige vrouw uit De Panne was er bezig met een autorijles in een wagen van rijschool Eureka. Plots ging het verkeerd na een flauwe licht hellende bocht op een stuk weg waar de zachte berm en gracht meteen naast de weg liggen. De vrouw kwam met de rechterwielen naast de weg terecht en schrok. In de manoeuvres die volgden belandde de auto in de gracht op het dak.

Het ging om een auto van autorijschool Eureka. Zaakvoerster Carine Van Rie snelde ter plaatse. “Toen ik de auto op het dak zag liggen en de ambulance zag staan, sloeg de schrik me om het hart”, zegt Carine. “Gelukkig bleek alles oké te zijn. De leerlinge werd ter plaatse verzorgd in de ziekenwagen, maar bleef net als onze instructeur ongedeerd. Beiden waren wel onder de indruk. Het ongeval gebeurde toen onze leerlinge erg schrok op het moment dat ze in de zachte berm reed. In een paniekreactie draaide ze het stuur over, maar bleef daarbij gas geven. De lesauto is uitgerust met een automaat en een extra set pedalen. Onze ervaren rijinstructeur probeerde volop tegen te sturen en in te grijpen, maar het was te laat. De auto schoof weg en belandde op het dak in de gracht.”

Terug de baan op

Door het ongeval was de Diksmuidse Weg lange tijd versperd en moest de wagen uit de gracht getakeld worden. De Peugeot is wellicht volledig vernield door het ongeval.

“Maar dat is het minste van onze zorgen”, vervolgt Carine. “Dit is het eerste ongeval in onze rijschool sinds 1987 en gelukkig blijft het bij stoffelijke schade. Uiteraard werd de rijles opgeschort en brachten we die vrouw naar huis en onze instructeur naar de school om wat te bekomen. Het ging om een van de laatste rijlessen van de 20 uur praktijk voor die vrouw. We zullen haar nu zo snel mogelijk laten terugkomen. Om haar wat op het gemak te stellen, kan ze eerst in alle veiligheid terecht op ons oefenterrein of op de rijsimulator en indien alles goed gaat, sturen we haar snel opnieuw de baan op, zodat dit enkel een nare ervaring blijft.” (JH)

The post Vrouw (31) eindigt tijdens autorijles op dak in gracht: “Instructeur stuurde volop tegen, maar het was te laat” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kampeertripje van Katie neemt onverwachte wending wanneer tent plots wegvliegt: “Urenlang moeten zoeken”

Het kampeertripje van de Amerikaanse Katie en haar vriend Isaiah nam vorige week een onverwachte wending. Het koppel had hun tent maar net opgezet toen het door de wind werd meegenomen. De twee keken paniekerig toe hoe de tent langzaam uit het zicht verdween en vervolgens in de bossen belandde. “We hebben urenlang moeten zoeken om het terug te vinden”,

Lees meer »

Dood Arian (6) één en al mysterie: “Het kan zijn dat we nooit zullen weten hoe en wanneer hij stierf”

Een week nadat het levenloze lichaam van de vermiste 6-jarige Arian teruggevonden werd in het noorden van Duitsland, is er nog altijd geen duidelijkheid over wat de jongen precies is overkomen. De politie verklaarde dat hij niet door een misdrijf om het leven kwam, maar zwijgt over wat er dan wél met hem gebeurde. “Om zijn familie te beschermen”, klinkt

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Witsel mee op trainingsveld daags voor clash met Frankrijk

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, momenteel wordt er getraind in het Team Base Camp in Freiberg, waarvan alleen het eerste kwartiertje niet gesloten is. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf Arena. Ondertussen denkt Frans bondscoach

Lees meer »

Luchthaven van Oostende krijgt nieuwe vergunning van de stad: “Op voorwaarde dat ze maatregelen nemen voor het extra verkeer”

De Luchthavenexploitatiemaatschappij (LEM) had een vernieuwing van hun vergunning aangevraagd voor de uitbating van een vliegveld met start- en landingsbanen in Oostende. Het openbaar onderzoek loopt binnenkort af. De stad verleende alvast een positief advies, maar heeft ook voorwaarden. Vooruit stelt zich vragen bij de geplande uitbreiding van onder meer cargo- en nachtvluchten.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »

Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen

Fietsen, ontdekken en proeven. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe fietsroute ‘Fietsen met smaak’. Het project, een unieke samenwerking tussen Menen en het Franse Halluin, loodst fietsers langs een traject van 36 kilometer, op ontdekking in de streek.
The post Nieuwe fietsroute in Menen is samenwerking over de grenzen heen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Diksmuide investeert verder in veilige en comfortabele beleving in het waterlandschap langs de IJzer

Diksmuide en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Om dat extra in de verf te zetten, komen er zeven rust- en belevingspunten langs de IJzer. Ook het houten fiets- en wandelpad langs de IJzerdijk wordt uitgebreid tot aan de Paxpoort bij de IJzertoren. Het lokaal bestuur kon rekenen op de steun van De Vlaamse Waterweg nv, de provincie West-Vlaanderen, Toerisme

Lees meer »