Vivaldi bereikt akkoord over begroting, persconferentie volgt om 18.45 uur

De regering-De Croo heeft maandag in de vooravond een akkoord afgesloten over de begroting van 2024. Ook de twee overblijvende dossiers waarover nog onenigheid bestond – de uitbreiding van de flexijobs en de verhoging van de minimumlonen – raakten ondertussen opgelost. Om 18.45 uur volgt meer uitleg op een persconferentie.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties én een wandelroute langs 12 kunstwerken

Op zaterdag 26 en zondag 27 oktober vindt de tweede editie van Kortrijk Art Weekend plaats. De tweedaagse kunstmanifestatie creëert een belangrijk momentum voor hedendaagse kunst in Kortrijk dankzij de deelname van 28 organisaties: van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen.
The post Kortrijk Art Weekend: Hedendaagse kunst op 28 locaties

Lees meer »

Eretekens voor Sportverdienste uitgereikt

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor elke vereniging maar ook voor sportbeleving binnen de Stad Roeselare. Afgelopen zaterdag werden acht vrijwilligers gehuldigd op het stadhuis met het ‘Ereteken voor Sportverdienste’. Een blijk van erkenning voor hun minstens 25 jarenlange, vrijwillige inzet voor de Roeselaarse sport. De laureaten zijn Abedi Shokofeh (Kon. Gymclub Flink & Fris
The post Eretekens voor

Lees meer »

Waterfactuur wordt 28 euro duurder onder nieuwe Vlaamse regering

Nu het Vlaamse regeerakkoord er is en de Vlaamse ministers de eed hebben afgelegd, sijpelen de concrete plannen van de nieuwe regering stilletjes aan door. Zo zal de waterfactuur voor een gemiddeld gezin onder de nieuwe Vlaamse regering duurder worden. Dat heeft minister-president Matthias Diependaele (N-VA) gezegd in een interview met onze krant.

Lees meer »

Zonovergoten startdag voor FOS 207 De Eekhoorn

De startdag van de scoutsgroep FOS 207 De Eekhoorn was voor veel leden toch wat nat uitgevallen. Niet omwille van slecht weer, maar wel door de grote waterglijbaan die de leiding zelf in elkaar had gesjord. “Met deze startdag willen we onze (nieuwe) leden laten ontdekken wie hun nieuwe leiding wordt voor het komende jaar
The post Zonovergoten startdag

Lees meer »

Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag

Chiro Pimpernel blikt tevreden terug op een geslaagde startdag. Op zondag 22 september trapte de jeugdbeweging het werkjaar af met zoals gebruikelijk de bekendmaking van de leidersverdeling. In totaal waren er 164 leden op de afspraak. Zij krijgen leiding van 28 gemotiveerde jongens en meisjes. (gf)
The post Chiro Pimpernel ontvangt 164 leden op startdag appeared first on KW.be.

Lees meer »

TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag

Nu zondag 6 oktober neemt 247TailorSteel Hooglede deel aan Open Bedrijvendag. De Nederlandse plaatstaalbewerker opent de deuren voor het grote publiek. Van 10 tot 17 uur is iedereen welkom voor een unieke blik achter de schermen van de toonaangevende fabrikant.
The post TailorSteel neemt voor het eerst deel aan Open Bedrijvendag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op

In juli fietsten enkele enthousiaste vrienden naar Compostela ten voordele van Klimop in Diksmuide en De Regenboog in Koekelare, twee scholen voor bijzonder onderwijs.
The post Fietsen voor het goede doel levert een mooie som op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Telecomoperator Orange laat Voo uitdoven

Telecombedrijf Orange is van plan om het merk Voo geleidelijk te laten verdwijnen. Het is de bedoeling om de verkoop van Voo-producten in september volgend jaar stop te zetten. Ook de winkels van Voo zullen de deuren sluiten.

Lees meer »