Opnieuw 10 procent te snel tijdens snelheidsactie politiezone Westkust

Politiezone Westkust hield zondag een nieuwe snelheidsactie waarbij op drie plaatsen in de zone geflitst werd. Telkens mocht er maximum 50 kilometer per uur gereden worden. Net als vorige week reed 10 procent van de bestuurders te snel.

De snelheidsactie vond zondag plaats en in totaal werden 2.112 bestuurders gecontroleerd. 210 bestuurders hielden zich niet aan de snelheidslimiet. Telkens was de maximaal toegelaten snelheid 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/uur. Die werd gemeten in de Houtsaegerlaan in Koksijde waarbij met 149 snelheidsduivels op 831 gecontroleerde voertuigen ook absoluut de meeste betrappingen waren.

In de Astridlaan in Nieuwpoort reden 23 mensen te snel en was de hoogst gemeten snelheid 69 kilometer per uur. In de Veurnestraat in De Panne reden 38 bestuurders te snel en was de hoogste snelheid 77 kilometer per uur.

“Net zoals vorige week reed 10 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “In de Houtsaegerlaan in Koksijde respecteerde zelfs 18 procent van de gecontroleerde bestuurders de snelheidslimiet niet. We blijven regelmatig aangekondigde en onaangekondigde flitsacties houden.” (JH)

The post Opnieuw 10 procent te snel tijdens snelheidsactie politiezone Westkust is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Vrouw (24) mag dag na fataal ongeval ziekenhuis verlaten maar sterft paar uur later thuis: autopsie moet meer duidelijkheid brengen

Een 24-jarige vrouw uit Turnhout is zondagnamiddag overleden in haar woning. De avond ervoor was ze nog betrokken bij een aanrijding in het Nederlandse Baarle-Nassau. Daarbij had een 41-jarige vrouw uit Minderhout het leven gelaten. Het gerecht laat een autopsie uitvoeren om de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer te achterhalen.

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

En dan ben je plots niet meer zwanger

Een op de tien vrouwen maakt het mee en een op de zes zwangerschappen eindigt ermee: een miskraam of, zoals het vandaag heet, zwangerschapsverlies. Arkasha Keysers weet nu wat er in zo’n geval gebeurt en hoe het voelt: “De vrijheid om er een beetje, maar niet aardverschuivend triest over te zijn, willen we graag claimen.”

Lees meer »