Oostendenaar (60) staat terecht voor aanranding van 13-jarige stiefdochter

Een 60-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor aanranding en aanzetten tot ontucht. F.D. zou zijn stiefdochter jarenlang betast hebben, maar de verdediging vroeg de vrijspraak. Het openbaar ministerie vorderde een strenge bestraffing, eventueel deels onder voorwaarden.

De bal ging aan het rollen toen de beklaagde eind 2014 zelf klacht indiende voor laster en eerroof en later ook voor vernielingen. De op dat moment 20-jarige vrouw verklaarde uiteindelijk dat ze in eerste instantie een erg goede band had met haar stiefvader. Op 13-jarige leeftijd begon die band volgens haar echter te intiem te worden. Toch trok het slachtoffer haar klacht in 2015 opnieuw in. Volgens de burgerlijke partij was ze bang dat ze haar halfzusje en metekindje niet meer zou mogen zien. Uiteindelijk stapte de vrouw na een psychiatrische opname in 2020 toch weer naar de politie.

Volgens meester Virginie Cottyn blijkt uit hun chatgesprekken van eind 2011 dat D. wel degelijk de borsten en het geslachtsdeel van zijn stiefdochter betastte. De beklaagde noemde zichzelf een viespeuk in zijn berichten. “Ik wil alleen maar seks en liefde van jou”, klonk het bijvoorbeeld. Ook in een geluidsopname zou de stiefvader bekend hebben. “Je merkt dat die man het als een relatietje zag, om het in kerkelijke termijn te zeggen”, aldus meester Cottyn. Vervolgens richtte haar cliënte zich in een brief nog tot de beklaagde. “In het begin was ik nog te jong om te beseffen dat wat je deed verkeerd was”, klonk het onder andere.

De verdediging vroeg om de strafvordering onontvankelijk te verklaren. Volgens meester Yen Buytaert kan zijn cliënt zich zo lang na de feiten onmogelijk nog verdedigen op de Messengerberichten, die volgens D. ook uit de context gehaald zijn. Daarnaast werd opgeworpen dat het slachtoffer haar stiefvader in openbare Facebookberichten nota bene prees en verdedigde. Ondergeschikt kon de verdediging zich wel vinden in een voorwaardelijke straf.

De zaak wordt voortgezet op 27 november, zodat de geluidsopname eerst aan het dossier kan gevoegd worden.

The post Oostendenaar (60) staat terecht voor aanranding van 13-jarige stiefdochter is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Met ‘LICHT’ geven Ingeborg en David Vandyck op 22 december een uniek kerstconcert in Concertgebouw Brugge

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »