Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter bij Jeugdraad Wingene

Jeugdraad Wingene startte het nieuwe werkjaar met een nieuwe bestuursploeg. Jonas Duyvejonck is de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter is Brent Uyttenhove.

Tijdens de eerste bijeenkomst van de Jeugdraad kwamen heel wat speerpunten voor het komende jaar aan bod. Naast de traditionele werking werden de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter voorgesteld. “Het doet deugd om samen te komen met geëngageerde jongeren uit onze gemeente. Samen met de jeugdraadsleden geven we het jeugdbeleid vorm en zetten we de lijnen voor het komende werkjaar uit”, weet schepen van Jeugd Jens Danneels.

Sinds 2021 werd de jeugdraad geleid door voorzitter Marthe Demeulemeester en ondervoorzitter Vybe Gesquiere. Dit werkjaar geeft men de fakkel door aan Jonas Duyvejonck die voorzitter is en Brent Uyttenhove die ondervoorzitter is. “We willen de jeugdraad verder uitbouwen en het belang ervan uitdragen bij zowel de jeugd als de ouders”, weet voorzitter Jonas. “We willen er tegelijk voor zorgen dat we zowel inhoudelijk sterk werk leveren, maar dat de jeugdraad ook vooral een leuke bende is”, vult ondervoorzitter Brent aan. “Naast het verplichte nummer willen we ook netwerken via leuke activiteiten en zo elkaar versterken.”

Dag van de Jeugdbeweging

Voor de gelegenheid ging de Jeugdraad van Wingene aansluitend door op de inspiratiesessie voor adviesraden in Wingene en Ruiselede. Beide jeugdraden zijn alvast enthousiast om de krachten te bundelen in de toekomst. Een eerste lokalentour over de grenzen heen staat dit najaar al op de planning. De eerste activiteit voor dit jaar is de Dag van de Jeugdbeweging op vrijdag 20 oktober waarbij iedereen in jeugdbewegingskledij naar school of het werk gaat.

Nieuwe leden welkom

Via de Jeugdraad kunnen jongeren actief nadenken over het jeugdbeleid binnen de gemeente. Alle jongeren uit Wingene tussen de 15 en 35 jaar die geen politiek mandaat uitoefenen, kunnen bij de Jeugdraad aansluiten. Alle jeugdverenigingen zijn vertegenwoordigd en stemgerechtigd, maar ook onafhankelijke jongeren maken deel uit van de Jeugdraad. De Jeugdraad denkt na en geeft adviezen over zaken die van belang zijn voor de jeugd om zo ook de stem van de jeugd te laten horen.

Maar de Jeugdraad doet meer dan advies geven. Zo werkt men aan preventie door het voorzien van gratis oordoppen op jeugdevenementen of herbruikbare bekers bij jeugdactiviteiten. Ze doen ook leuke activiteiten zoals de Dag van de Jeugdbeweging, Lokalentour, Barbecue en kerstontbijt.

Wie interesse heeft om deel uit te maken van de Jeugdraad kan contact opnemen via www.wingene.be/jeugdraad.

The post Nieuwe voorzitter en ondervoorzitter bij Jeugdraad Wingene is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Morgen politieke aardverschuiving verwacht in Verenigd Koninkrijk: alles wat je moet weten over Britse verkiezingen

Meer dan 47 miljoen Britten trekken morgen naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. In het Verenigd Koninkrijk (VK) wordt een politieke aardverschuiving verwacht. De Conservatives waren veertien jaar lang aan de macht, maar volgens de peilingen gaat Labour een grote meerderheid behalen. Wie wordt de volgende Britse premier? Hoe verlopen de verkiezingen? Wanneer kennen we de resultaten?

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Vandaag verkiezingen in Frankrijk, maar wat zeggen laatste peilingen? Hoe kijken Fransen naar opmars extreemrechts?

De resultaten van de Europese verkiezingen waren nog maar net bekendgemaakt of de Franse president Emmanuel Macron riep vervroegde parlementsverkiezingen uit. Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) had namelijk fors gewonnen en Macron leek te gokken dat hij op die manier de lont uit het kruitvat kon halen. Zal hij daarin slagen? Jelle Frencken van ‘VTM NIEUWS’ blikt vooruit op de

Lees meer »

Khattabi: “België heeft deadline voor indienen klimaatplan gemist door Vlaanderen”

België heeft zijn definitief klimaatplan niet tijdig kunnen indienen bij de Europese Commissie. Dat meldt ontslagnemend minister Zakia Khattabi (Ecolo) dinsdag. Ons land kon de deadline niet halen omdat Vlaanderen pas na de vorming van een nieuwe Vlaamse regering met zijn deelplan komt. Heel opzienbarend is het uitstel niet: slecht 4 van de 27 lidstaten waren op tijd met hun

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »