Na indrukwekkende lichtshow: waarom Anderlecht half miljoen euro investeert in stadionverlichting (en wat hoopt het daarmee te bereiken?)

De lichtshow in het Lotto Park, waarmee Anderlecht Paul Van Himst eerde, was ongezien in België. Paars-wit investeerde 500.000 euro in nieuwe stadionverlichting. Wat hoopt paars-wit daarmee te bereiken? En krijgen we in de toekomst nog dergelijke shows te zien?

Meer krantenkoppen in België

Israëlische politie pakt imam op na gebed voor Hamas-leider – Netanyahu: nieuwe delegatie naar Caïro voor onderhandelingen

Israëlische politie heeft de imam van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem opgepakt wegens een gebed voor de gedode Hamas-leider Ismael Haniya. Dat zegt zijn advocaat vrijdag. En een Israëlische delegatie reist in de komende dagen naar Caïro voor onderhandelingen over een staakt-het-vuren in Gaza en de vrijlating van gijzelaars. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Hese Pat Krimson krijgt diagnose stembandverlamming: “Vorige week kwam er bijna geen geluid meer uit”

Twee keer staat 2 Fabiola op het podium van ‘Tien om te zien’ deze zomer. Vanavond stellen ze hun nieuwste single ‘I’m losing my mind’ voor. Al zal het anders dan ander zijn, want Pat Krimson (59) kampt sinds kort met een mogelijk ernstige stembandverlamming. Het publiek aanmoedigen op het podium moet daarom Loredana nu grotendeels voor haar rekening nemen.

Lees meer »

Waarom wordt drinkwater voor ruim drie miljoen Vlamingen binnenkort duurder, terwijl ons verbruik afneemt?

We verbruiken steeds minder kraanwater, maar op een financiële beloning voor onze zuinigheid hoeven we niet te rekenen. De grootste drinkwatermaatschappij van Vlaanderen, De Watergroep, wil kraanwater vanaf volgend jaar duurder maken. Waarom zouden de tarieven moeten stijgen? En hoeveel zouden we meer betalen voor water uit de kraan? “We moeten 34.000 kilometer waterleidingen in goede staat houden.”

Lees meer »

Verblijf van Rose bij omstreden Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’ ging niet over rozen: “’s Nachts deed ik m’n kamerdeur op slot”

“Ik ben helemaal overdonderd door haar.” Na de heftige exit van Vicky (60) en Ingrid (61) lijkt Jelmont (62) in ‘B&B zoekt lief’ een betere klik te hebben met de derde kandidate, Rose (57). Maar helaas voor hem ziet zij dat zelf anders. Rose vertelt ons waarom ze na amper een kwartier al uit Jelmonts bed and breakfast wilde vertrekken

Lees meer »

De ‘neerstroom’ eist bijna weer een jong slachtoffer: “Zelfs de meest getrainde redder kan daar niet door zwemmen”

Een jongen van 17 is dinsdagavond aan de verdrinkingsdood ontsnapt in Zeebrugge. Hij ging – nadat de redders vertrokken waren – nog even alleen zwemmen in zee en werd verrast door de neerstroom. Zijn grote geluk: de jetski van de surfclub vlakbij was bij hem nog voor de reddingshelikopter hem kon vinden. “Eerlijk? We hadden echt niet veel later moeten

Lees meer »

Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats terugslaan na nederlaag: “Voorbeeld nemen aan Nina Derwael”

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland. Speelster Julie Vanloo was na de wedstrijd aangedaan door de zwakke prestatie.
The post Ontgoochelde Julie Vanloo wil met Cats

Lees meer »

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »