Na bijna 32 uur onderhandelen eindelijk witte rook voor federale begroting: regering bereikt akkoord over ‘flexijobs’

Na ruim 31 uur onderhandelen verscheen omstreeks 18u15 witte rook boven de Wetstraat 16. De Vivaldi-regering maakt in totaal 1,7 miljard euro vrij om de federale begroting weer op spoor te krijgen. Het laatste struikelblok waren de ‘flexi-jobs’, maar ook daarover is nu een akkoord gevonden. Om 18.45 uur volgt een persconferentie.

Meer krantenkoppen in België

Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader”

De Wijnendalestraat zit volledig in het nieuw. De belangrijke invalsweg naar de Roeselaarse deelgemeente Beveren kreeg nieuwe fietspaden en is inmiddels een pak groener. In het bijzijn van een grote groep bewoners werd de straat woensdagavond officieel heropend.
The post Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader” appeared

Lees meer »

Nooit minder verkeersdoden dan in eerste zes maanden van dit jaar, maar wel stijging bij één type weggebruiker

In de eerste zes maanden van dit jaar vielen er in ons land 198 verkeersdoden, het laagste aantal ooit. Dat blijkt uit de driemaandelijkse Verkeersveiligheidsbarometer van verkeersveiligheidsinstituut Vias op basis van gegevens van de federale politie. Ook op de autosnelwegen waren er minder doden dan ooit, wat mogelijk verklaard kan worden door de uitrol van trajectcontroles en de toegenomen filedruk.

Lees meer »

Brand in tuinhuis gemeenteraadslid Pieter Billiet

In de Zuidstraat in Torhout is zaterdagavondbrand uitgebroken in de tuin van gemeenteraadslid Pieter Billiet (CD&V). Het vuur ontstond in het tuinhuis en veroorzaakte heel wat schade. De woning zelf werd gevrijwaard. Opvallend: amper vier maanden geleden werd de wagen van Billiet nog in brand gestoken voor zijn woning.
The post Brand in tuinhuis gemeenteraadslid Pieter Billiet appeared first

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwpoort plaatst 61 semi-ondergrondse afvalbakken in toeristische zones: “Voor een aantrekkelijke en zwerfvuilvrije leefomgeving”

Stad Nieuwpoort zet een belangrijke stap in de strijd tegen zwerfvuil door de installatie van 61 nieuwe semi-ondergrondse afvalbakken. Deze komen op de drukstbezochte locaties van Nieuwpoort. De bakken hebben een groter volume dan de standaard vuilkorven en zijn uitgerust met een aparte peukenrecipiënt. Ze moeten niet alleen het afvalbeheer efficiënter maken, maar ook de straten schoner houden door het

Lees meer »

Dodental overstromingen Nepal stijgt tot boven de honderd

Het dodental als gevolg van zware overstromingen en aardverschuivingen in Nepal is opgelopen tot minstens 101. Ook worden nog zeker 64 mensen vermist, zo laat een woordvoerder van de politie in het land weten. De overstromingen in de hoofdstad Kathmandu en op andere plekken zijn veroorzaakt door hevige moessonregens.

Lees meer »

Juwelier die overvaller doodschoot wil nu zelf schadevergoeding: elk slachtoffer kan tot 125.000 euro krijgen

Filip Moens (56), de juwelier uit Oostakker die zes jaar geleden een vluchtende overvaller doodschoot en recent werd vrijgesproken, vindt dat hij, zijn zus en hun intussen overleden vader nu zelf recht hebben op een schadevergoeding. Dat bevestigt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge. “Hun leven is nooit meer hetzelfde geweest. Mijn cliënt kreeg – ondanks dat hij een slachtoffer was

Lees meer »