Is ultrabewerkt voedsel ongezond? “Studie na studie toont het aan”

Na suiker en verzadigde vetten nemen wetenschappers nu industrieel voedsel in het vizier. Wie er veel van eet, wordt dikker, heeft een grotere kans op hart- en vaatziekten en sterft vroeger. “Er is iets loos met die categorie van ultra­bewerkte etenswaren – los van hun vaak hoge gehalte aan suiker, vet en zout.”

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, auto meegesleurd door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Is het aandeel Tesla te duur?

17:07 De Amerikaanse autobouwer zag deze week 100 miljard dollar beurswaarde bijkomen na mooie verkoopcijfers. Maar is het aandeel met een verwachte koers-winstverhouding van 95 niet te duur?

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Burgemeester van Moorslede Ward Vergote geschorst na belangenvermenging

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft de burgemeester van Moorslede Ward Vergote (Partij Visie) geschorst tot het einde van zijn bestuursperiode. Vergote werd vorig jaar veroordeeld voor belangenvermenging. Die feiten ziet minister Rutte als een grove nalatigheid waardoor hij zijn ambt niet kan verderzetten.

Lees meer »