Gewapende overval in nachtwinkel in Molenstraat in Wervik: “Graaiden geld uit de kassa, terwijl ze pistool op mij richtten”

Zaterdagavond even voor elf uur vond in de ‘nachtwinkel’ Sana Shop op de hoek van de Molen- en Tramstraat in Wervik een gewapende overval plaats. Drie daders gingen aan de haal met de inhoud van de kassa. De gewapende diefstal vond plaats met geweld en bedreiging.

Een vierde dader zat wat verderop in het begin van de Bakkerstraat te wachten in een auto. De politie kwam ter plaatse. In het kader van het lopend gerechtelijk onderzoek worden door de politie geen details over de daders gegeven. “Ze zijn hier amper twintig seconden binnen geweest”, zegt de zaakvoerder.

Daders onherkenbaar

“In de winkel hangen camera’s en we hebben beelden. Geen van de daders is evenwel herkenbaar, want ze droegen een bivakmuts. Ik zat boven en ben niet naar buiten gelopen omdat ik hoorde dat ze gewapend waren.”

Familie van de zaakvoerder hield de Sana Shop open. “Ik was iets aan het eten en zat tussen de toog en het rek met sigaretten”, vertelt de man. “Twee daders kwamen direct achter de toog en graaiden het geld uit de kassa. Een derde dader bleef voor de toog staan en richtte een pistool op mij. De drie mannen waren in het zwart gekleed en hadden een kap over het hoofd. Ik kon alleen hun ogen zien.”

The post Gewapende overval in nachtwinkel in Molenstraat in Wervik: “Graaiden geld uit de kassa, terwijl ze pistool op mij richtten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Op vrijdag 5 juli is er in Poperinge het avondcriterium, aan de vooravond van de kermis in de Hoppestad. Aan de start verschijnen enkele streekrenners, onder wie ook Kjill Ampoorter. De eerstejaarsbelofte en student zal voor het eerst deelnemen aan deze wedstrijd.
The post Kjill Ampoorter (19) rijdt criterium voor eigen volk in Poperinge: “Veel bekende gezichten komen supporteren”

Lees meer »

“Ik kan niets goed doen. Alleen spaghetti maken”: Paola voelde zich lange tijd ‘de prinses in de gouden kooi’

Deze week is het 65 jaar geleden dat koning Albert II (90) en koningin Paola (86) samen voor het altaar stonden. De kwade dagen liggen ver achter hen, en hadden volgens ‘Story’ bij lange niet enkel scheve schaatsen als oorzaak. De oogverblindende maar naïeve Italiaanse donna was piepjong en werd zonder enige voorbereiding in een strak hofleven gekatapulteerd. “Paola werd

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. “Gemiddeld verliezen elke dag tien kinderen één of beide benen in Gazastrook” – Hoofd noodhulp VN waarschuwt voor “apocalyptische oorlog” tussen Israël en Libanon

Elke dag zijn er in de Gazastrook gemiddeld tien kinderen die een of twee benen verliezen. “Dat zijn dus al 2.000 kinderen sinds het begin van de oorlog”, stelt de secretaris-generaal van het VN-agentschap voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen op een persconferentie. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 26 juni terug.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »