Gewapende man drong vorige maand gebouw van Nederlandse omroep binnen en wilde bekende presentator Tim Hofman doden

Een man uit Breda is vorige maand opgepakt nadat hij met een vuurwapen en mes het gebouw van de Nederlandse omroep BNNVARA in Hilversum was binnengelopen. Hij verklaarde daar dat hij presentator Tim Hofman om het leven wilde brengen. Dat heeft de omroep maandag bekendgemaakt.

Meer krantenkoppen in België

Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft”

Zaterdag werd de titel van ereburger van Nieuwpoort uitgereikt aan Godelieve Vieren. Ze krijgt de bijzondere erkenning omwille van haar sociocultureel, politiek en toeristisch engagement in de voorbije decennia. Godelieve Vieren is de 23e ereburger van Nieuwpoort.
The post Godelieve Vieren is nieuwe ereburger van Nieuwpoort: “Meer dan verdiend voor alles wat ze voor onze stad betekend heeft” appeared

Lees meer »

The Women Peloton, het bedrijf van de vrouw van Jasper Stuyven, wordt aangeklaagd en krijgt drie maanden om van naam te veranderen

Een bijzondere zaak in de Belgische wielerwereld. The Women Peloton, het bedrijf van Elke Bleyaert waarin ze vrouwen warm maakt voor de wielersport, wordt aangeklaagd door het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton Interactive. Zo wordt de merknaam ‘peloton’ aangevochten. Bleyaert is woedend: “Er bestaan zoveel bedrijven in het wielerlandschap vredig naast elkaar die het woord ‘peloton’ gebruiken. Waarom zou één bedrijf hier

Lees meer »

Slovaakse premier Fico tijdens eerste publieke verschijning sinds aanslag: “Had Orbán graag vergezeld naar Moskou”

De Slovaakse premier Robert Fico is voor het eerst weer in het openbaar verschenen, 2 maanden nadat hij is neergeschoten. Fico uitte zijn bewondering voor zijn Hongaarse collega Viktor Orbán, die een omstreden ontmoeting had met de Russische president Vladimir Poetin. De premier hield ook een vurig betoog voor conservatieve en tegen progressieve en liberale ideeën.

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »