Dievenkoppel aan de haal met lege groentebakken van slagerij: “Dit kost nog geen tien euro”

Een dievenkoppel is er zondagavond vandoor gegaan met een zestal lege groentebakken die buiten stonden aan slagerij/traiteur Nautilus in Diksmuide. De diefstal werd gefilmd en de eigenaars besloten de beelden op Facebook te plaatsen. “Die bakjes zijn nog geen tien euro waard, maar het gaat om het principe: neem niet mee wat niet van jou is”, zegt zaakvoerder Steven Vanacker (45).

De diefstal aan slagerij/traiteur Nautilus in de IJzerlaan in Diksmuide vond zondagavond om 20.50 uur plaats. Op camerabeelden die zaakvoerders Steven Vanacker en Annelies Vanclooster maakten, werd de diefstal haarscherp vastgelegd. Je ziet hoe een koppel de slagerij passeert en een vrouw, op sandalen en met flessen drank in de hand, stopt ter hoogte van de groentebakken en haar partner wenkt. Die keert op zijn stappen terug, bekijkt de bakken en neemt een stapeltje van een zestal bakken mee. Daarna zet het koppel hun tocht verder.

Uit principe

Steven merkte de diefstal pas op toen zijn groenteleverancier bij hem binnenstapte. “Die lege bakken plaatste ik er zondagavond, vlak voor de diefstal”, zegt Steven. “De groenteleverancier neemt ze mee en plaatst mijn bestelde groentjes in bakken in de plaats. Hij vond het echter vreemd dat er deze keer slechts vier bakken buiten stonden, in plaats van de gewoonlijke tiental. Pas toen ik de camerabeelden bekeek merkte ik het koppel op dat er met een stapeltje van zes vandoor ging. Nochtans is het heel duidelijk dat ze aan onze etalage stonden van de slagerij, en niet zomaar lagen rond te slingeren. Daarom plaatste ik de beelden online.

“Misschien komt het koppel tot inkeer en plaatsen ze de bakken terug. Het gaat eerder om het principe: neem niet mee wat niet van jou is. Voor de waarde hoef ik het niet te doen, want die bakken kosten nog geen tien euro.” Daarom zal Steven ook geen aangifte doen bij de politie. (JH)

The post Dievenkoppel aan de haal met lege groentebakken van slagerij: “Dit kost nog geen tien euro” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Zorgbedrijf Harelbeke zette een maand geleden de samenwerking stop met algemeen directeur Gerdy Haes. Dat raakte nu pas bekend. Dat het volgens sociale media wegens ‘toxisch leiderschap’ zou zijn, ontkent voorzitter Lynn Callewaert met klem. “Dat klopt absoluut niet. Er waren meningsverschillen rond de aansturing van het zorgbedrijf.”
The post Gerdy Haes stopt als algemeen directeur van Zorgbedrijf Harelbeke

Lees meer »

11.000 fans feesten mee met Joost Klein op Genk on Stage tijdens eerste Belgische optreden na Songfestival: “Als ik ooit stop, is mijn laatste optreden in België”

De Europalaan in Genk werd voor één dag de Europapalaan en een extra groot festivalterrein voor 11.000 bezoekers, allemaal voor één man: Joost Klein. De Nederlander trad vandaag voor het eerst sinds zijn veelbesproken (bijna) deelname aan het Songfestival op in België. Genk on Stage, het gratis stadsfestival in Genk, kon Klein strikken en daar kwam véél volk op af.

Lees meer »

Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster

Op zaterdagavond 29 juni vierde het diamanten echtpaar Frans Vanmarcke en Magda Bruggeman uit de Rozestraat feest in ’t Goed ter Couteren in de Handelsstraat.
The post Diamant voor Frans en Magda uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Amper een maand na een vorige veroordeling kon een 34-jarige automobiliste in Moen bij Zwevegem opnieuw met een glas teveel achter het stuur geklist worden. Alhoewel het niet nodig was, drong ze samen met haar advocaat zelf aan op een alcoholslot.
The post Automobiliste dringt zelf aan op alcoholslot na nieuwe alcoholintoxicatie, maand na veroordeling: “Ik wil me bewijzen”

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »