De kloof wordt dieper, óók tussen deze vrienden: André Gantman (Joods) versus Ludo Abicht (pro-Palestijns) over oorlog in Israël

André Gantman (72) is een Antwerps N-VA-politicus, voormalig schepen en Joods. Ludo Abicht (86) is een Antwerps filosoof, communist en pro-Palestijns. Ze zijn vrienden en ze hebben zelfs samen een boek geschreven over de Palestijnse kwestie, waarin ze het voortdurend respectvol oneens zijn. En vandaag? De kloof wordt ook tussen hen alleen maar dieper. Ludo Abicht aan het eind van het telefoongesprek: “Ik veroordeel het geweld aan beide kanten, maar gaat André ook het geweld aan de kant van Israël bekritiseren?” Nee dus, dat doet André Gantman niet.

Meer krantenkoppen in België

Nieuw koningspaar bij De Molenpikkers

De leden van vogelpikclub De Molenpikkers streden om de titel van koning en koningin. Bij de heren was Jordy Barbier de beste, bij de dames sleepte Sofie Trooster de titel van koningin in de wacht. Ook de kampioenen van het voorbije seizoen werden gehuldigd. Die eer was weggelegd voor opnieuw Jordy Barbier en Anja Callens.
The post Nieuw koningspaar

Lees meer »

LIVE ANTWERP-BEERSCHOT. De Beerschot-fans hebben er genoeg van: nieuwe vuurpijlen op het veld zorgen voor onderbreking van de match

Hoogspanning in Antwerpen. Aartsrivalen Antwerp en Beerschot kijken elkaar in de ogen. Na een dominante eerste helft van de thuisploeg staat de Great Old 1-0 voor. Op slag van rust werd de dubbele voorsprong, op naam van Janssen, afgekeurd voor buitenspel. Na de pauze ging het van kwaad naar erger. De paars-witte fans hadden er bij een 4-0-stand wel genoeg

Lees meer »

Verdachte gevallen Marburgvirus in Hamburg testen negatief

De vermeende besmetting met het Marburgvirus van twee personen in Hamburg is niet bevestigd. De tests vielen negatief uit, zegt de Hamburgse Sozialbehörde, de overheidsdienst bevoegd voor gezondheidsbeleid. Een van de twee had kort daarvoor in Rwanda in een ziekenhuis gewerkt, waar ook mensen behandeld worden die besmet zijn met het virus.

Lees meer »

Eerste padeltornooi TC Zedelgem “in vijf minuten uitverkocht”

Met de finalewedstrijden op zondag sloot TC Zedelgem het eerste padelclubtornooi af, een initiatief van de leden dat het bestuur een wervelend succes noemt. 160 spelers namen het twee tegen twee tegen elkaar op. Een half jaar na de opening van vier nieuwe padelvelden kreeg de club er liefst een 200-tal leden bij, waarmee het
The post Eerste padeltornooi

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Buurtbewoners naar Raad van State omdat ze wél een nieuw Jan Breydelstadion willen: “Het is hoog tijd om ook onze stem te laten horen”

“We waren het beu dat de buurt in de persartikels altijd als tegenstander werd afgeschilderd.” Maar liefst 191 buurtbewoners van verschillende adressen trekken samen naar de Raad van State om de bouw van een nieuw voetbalstadion op de site van Olympia in Sint-Andries te versnellen. Dat dossier loopt immers al een hele tijd vertraging op omdat andere inwoners telkens opnieuw

Lees meer »

Het Engelenhuisje verhuist zijn spirituele winkel naar Torhout

Meer dan vijf jaar hebben Natascha Leroy (55) en haar man Geert Timmerman (58) in de Groenestraat in Zedelgem hun spirituele conceptstore Het Engelenhuisje gerund. Zopas zijn ze met hun succesvolle zaak verhuisd naar een ruimer en moderner pand in de Aartrijkestraat in Torhout, net naast Chocolatier Dumon. Ze zullen in dat pand ook hun opleidingen en workshops geven. Tot

Lees meer »

Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’

Oostendenaar Werner Rotsaert (71) heeft na zijn succesvolle basketcarrière als speler en coach in binnen- en buitenland een heuse filmotheek bijeen gemonteerd van documentaire prenten met Oostende als thema. Ook nu weer speelt Oostende de hoofdrol met een resem stadsgenoten als belangrijkste figuranten.
The post Werner Rotsaert (71) presenteert documentaire ‘Oostende in vorige eeuw’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in rustige en veilige omgeving”

Thuiszorg Familiezorg opent ‘Kopje Troost’, een warme en laagdrempelige ontmoetingsplek in het regiohuis aan de Oude Bruggestraat 72 in Wingene. Mensen kunnen er terecht voor een moment van rust, een goed gesprek of gewoon wat gezelligheid, met een kop koffie, thee, warme chocolademelk of een vruchtensap.
The post Thuiszorg Familiezorg opent ontmoetingsplek ‘Kopje Troost’ in Wingene: “Mensen samenbrengen in

Lees meer »

Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje

De omgeving van het boogschutterslokaal in Izegem kreeg de voorbije maanden een opfrisbeurt. Het terrein kreeg een moderne uitstraling, met een natuurlijke inrichting die aansluit bij het nabijgelegen speelplein Rebry.
The post Omgeving boogschutterslokaal zit in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »