“Als een ware Rambo”: man uit Deerlijk (33) dringt woning binnen, ontvoert éénjarig kind op zijn fiets en wil daarna politie te lijf gaan met keukenmessen

.M. (33) uit Deerlijk riskeert 18 maanden cel voor feiten van onder meer ontvoering en weerspannigheid. Op 18 juni drong hij de woning binnen, waar hij zijn eenjarig kind ontvoerde. De politie die hem nadien wilde arresteren, werd bedreigd met een keukenmes.

Als in een filmscenario, was het volgens het Openbaar Ministerie. “Als een ware Rambo stampte hij de voordeur open, rukte het eenjarige kind uit de armen van haar moeder en vluchtte door de gietende regen op de fiets weg”, deed ze het relaas van de feiten die plaatsvonden op 18 juni dit jaar.

De beklaagde moest zich er maandagmorgen voor verantwoorden. Al was dat niet het enige. Toen hij doorhad dat de politie hem op de hielen zou zitten, dropte hij zijn dochtertje bij een vriend. Daarna verschanste hij zich bij hem thuis. “Toen de politie er aankwam, kwam hij naar buiten met in beide handen een groot keukenmes – niet om boterhammetjes te smeren”, vertelde de advocaat van de twee agenten die hem moesten oppakken. “Ze moesten hun dienstwapen trekken om hem te kunnen boeien.”

Enige nuance

De Procureur des Konings eist een celstraf van 18 maanden en een boete van 800 euro. De man erkende alle feiten, maar hamerde wel op de nuance. Die nuance blijkt geen voer voor een film, wel voor een soap. De mama van zijn dochtertje zou bij haar ex wonen in het kader van een procedure van de jeugdrechtbank. “Een façade omdat ze zo hoopt haar twee kinderen uit een andere relatie terug te zien. Maar ze sturen wel hartjes naar elkaar – er was nog een relatie. Op een gegeven moment was mijn cliënt het gewoon beu”, aldus zijn advocaat.

Die vroeg een straf met probatie-uitstel. “Dit wordt heel erg opgeblazen. Het kind, dat hem papa noemt, werd niet weggerukt. Iedereen was kalm”, klonk het. Wat de rechter ervan denkt, weet de man op 13 november. (JD)

The post “Als een ware Rambo”: man uit Deerlijk (33) dringt woning binnen, ontvoert éénjarig kind op zijn fiets en wil daarna politie te lijf gaan met keukenmessen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep

Robyn Verzekeringen uit Ieper sluit aan bij de groep van Peter Callant. Vanaf 1 januari 2025 zullen zo alle diensten die Callant aanbiedt als one-stop-shop voor verzekeringen, kredieten en financieel advies ook beschikbaar zijn via het huidige kantoor van Robyn Verzekeringen in de Oude Veurnestraat in Ieper.
The post Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Evy De Swaef riskeert elf jaar voor poging gifmoord op haar schoonmoeder: “Ik ga mijn onschuld volhouden voor eeuwig en altijd”

Voor poging tot gifmoord op haar schoonmoeder heeft het parket gisteren 11 jaar geëist tegen Evy De Swaef (35) uit Berlare. In een heel geanimeerde zitting voor de Brusselse rechtbank hield de vrouw met opgeheven hoofd en zonder verpinken haar onschuld staande. Al zijn er wel een aantal heel bijzondere eigenaardigheden in het dossier.

Lees meer »

Directrice Antwerpse gevangenis boos en ontgoocheld na verkrachting hulpverlener: “Beu dat het altijd onze schuld is”

Een gedetineerde heeft een maatschappelijk werkster verkracht in de gevangenis van Antwerpen. Ze moest volgens de vakbonden minutenlang op hulp wachten. Het is het tweede zware incident in de Antwerpse gevangenis dit jaar. Gevangenisdirectrice An Janssens is kwaad. Op de gedetineerde, maar ook op het systeem. “Mensen vragen zich af wat dat nu allemaal is, daar in de gevangenis van

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »

Magda inventariseert 300.000 bidprentjes en rouwbrieven

Heemkring Gestella plaatste bestuurslid Magda Van Moortel (75) netjes in de schijnwerpers. De dame, geboren in Bekegem en woonachtig in Zedelgem, inventariseerde op haar eentje zo maar eventjes 300.000 (!) bidprentjes en rouwbrieven. “Sinds het ontstaan van Gestella in 1976 is een van de activiteiten het verzamelen van bidprentjes en rouwberichten”, opent voorzitter Roger Rondelez.
The post Magda inventariseert

Lees meer »

Storm Boris kost leven aan vijf mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »